/Frankrijk/Centre

Vakantie in Centre

Een aangenaam klimaat, fraaie landschappen en levendige steden: deze dingen komen allemaal terug in de Franse regio Centre. Bezoek de adembenemende kastelen, proef de overheerlijke Loirewijn en slenter door de authentieke dorpen.

Frankrijk
Centre
Eigen vervoer
Verwijder filters

376 accommodaties

Over Centre

Hou je van vakanties in Frankrijk? Denk dan ook eens aan een vakantie in de regio Centre. Een mooi landschap met kastelen en historische stadjes vind je hier. Voeg daar een indrukwekkende dierentuin, fietsen door natuurschoon en lekkere wijnen aan toe en je hebt genoeg redenen om naar Centre af te reizen.

De tuin van Frankrijk

‘De tuin van Frankrijk’, zo wordt de regio Centre ook wel genoemd. De Loire vallei bevindt zich in deze regio, waar de rivier de Loire doorheen stroomt. Naast het vele natuurschoon is de regio rijk aan historische stadjes. Het middeleeuwse stadje Tours bijvoorbeeld is zeker een bezoekje waard. En de vele wijngaarden verspreid over het gebied, zijn naast een mooie bezienswaardigheid, ook een bron voor de witte wijnen uit de streek.

Wonderlijke kastelen

Als je van kastelen houdt, kun je je hart ophalen in deze mooie regio. Vergaap je aan het grootste kasteel Chateau Chambord dat net als andere kastelen in de Loire Vallei is benoemd tot werelderfgoed. Het grote park eromheen is leuk voor kinderen. Ook leuk voor kinderen - maar eigenlijk voor iedereen - is Zooparc Beauval. De grootste dierentuin van Frankrijk is ook nog eens een van de mooiste van het land.

Orléans

Als je naar de regio Centre op vakantie gaat, is het leuk om de hoofdstad van het gebied te bezoeken: Orléans. Een van de bezienswaardigheden is de kathedraal Sainte-Croix. Maar er is meer. Orléans is ook de stad van Jeanne d’Arc en je vindt er op Place du Mortroi dan ook een standbeeld van haar. De omgeving verken je uiteraard op de fiets!

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.