3,8 miljoen reviews
Laagste prijsgarantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Vakantie op Elba

Vakantie op Elba

Het Italiaanse eiland Elba heeft alles wat je nodig hebt voor een heerlijke vakantie: mooie stranden, groene heuvels en, kristalhelder water En dat in combinatie met middeleeuwse dorpjes, schilderachtige panorama’s en natuurlijk de heerlijke Italiaanse keuken. Reis mee naar bella Italia!

Scroll

Portoferraio ligt in het midden van het eiland Elba. De twee bastions van dit plaatsje het schuin af in zee. In de stad is veel te zien, waaronder de Medici-toren, een haven vol luxe jachten en vissersboten, een klooster en een levendig stadscentrum.

Porto Azzurro is één van de belangrijkste toeristische havensteden van Elba. De smalle steegjes en een groot stadsplein maken het stadje tot een must see. Aan de bouwwerken zie je dat Elba lange tijd door Spanje is overheerst. Een mooi voorbeeld is Fortezza di Portolongone, een Spaans fort dat tegenwoordig als gevangenis gebruikt wordt.

Op het oostelijk deel van Elba ligt het middeleeuwse dorpje Rio n’ell Elba. Dit is zo’n heerlijk Italiaans dorp waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, omringd door spectaculaire landschappen. Wandel langs de burchtruïne Volteraio en je wordt beloond met een schitterend uitzicht over het eiland.

Vroeger was Rio Marina de mijnhaven van Elba. Tegenwoordig zie je dat nog terug in het mineraalmuseum, waar je vondsten uit die tijd kunt bekijken. Bijzonder aan dit gebied is dat de aarde overal roodachtig is, dankzij het ijzeroxide in de grond. Rio Marina heeft ook een mooi haventje.

Capoliveri is een dorpje in het binnenland van Elba, gebouwd tegen de glooiing van een heuvel. Het is een gezellig, authentiek plaatsje met een mooi centraal plein vol restaurants en terrassen. Geniet onder het genot van een hapje en een drankje van de livemuziek of slenter door de smalle straten. Het strand ligt vlakbij.

Vanaf deze berg van 1019 meter hoog is het uitzicht fantastisch. Na een kabelbaanritje van achttien minuten sta je op de top en eenmaal boven kun je heel ver kijken. Als je geluk hebt, kun je zelfs Corsica zien liggen. Ook het platte eiland Pianosa is duidelijk te zien. De moeite van een dagtrip waard!

Tegen de hellingen van Monte Capanne ligt het dorpje Poggio. Een middeleeuws plaatsje dat vanwege de indrukwekkende ligging een must see is. Je kunt hier prachtige foto’s maken, want het uitzicht is fenomenaal.

Houd je van golfen? Dan zit je op Elba meer dan goed. Er zijn verschillende goede golfbanen om een balletje te slaan, waaronder Golf Club Hermitage. Tussen de holes door geniet je er van het formidabele uitzicht en ruik je de frisse eucalyptusbomen.

Fetovaia is een fijne kustplaats met één van de mooiste stranden van Elba. Wanneer je het smaragdkleurige water ziet, wil je er meteen een duik maken. Tot een aantal jaar geleden kwamen dolfijnen en walvissen speciaal naar deze plek om hun jongen te krijgen. Helaas gebeurt dat niet meer, maar wie weet heb je geluk en spot je er één in de verte.