/Vakantie naar de Eifel

Vakantie naar de Eifel

De Eifel is typisch zo’n gebied dat je enorm kan verrassen. Je kunt hier dingen doen die je verwacht, zoals wandelen en fietsen in de uitgestrekte natuur, maar ook skiën, varen en kratermeren bekijken. Dit mooie gebied in Duitsland is voor een vakantie dichtbij, of weekendje weg een echte aanrader.

De Eifel is typisch zo’n gebied dat je enorm kan verrassen. Je kunt hier dingen doen die je verwacht, zoals wandelen en fietsen in de uitgestrekte natuur, maar ook skiën, varen en kratermeren bekijken. Dit mooie gebied in Duitsland is voor een vakantie dichtbij, of weekendje weg een echte aanrader.

Scroll

Met een historische trein door de Eifel

Niets leuker dan een mooie treinreis door de natuur. In de Eifel kan dit! De Oleftalbahn is een prachtig spoorwegtraject in het noorden van de Eifel. Hier kun je met een historische trein een bijzondere rit maken door het fenomenale landschap. Het spoorwegtraject loopt van Kall naar Hellentahl, is zo’n achttien kilometer lang en voert je door de plaatsen Anstois, Mauel, Gemünd, de Gemünder tunnel en door het dal van de Olef en de Urft. De baan is van mei tot november geopend.

Nationaal park de Eifel

Nationaal park de Eifel heeft een oppervlakte van 110 vierkante kilometer waar je onder andere vogels, zwarte ooievaars en wilde katten tussen beukenbossen kunt bewonderen. In dit nationale park tref je maar liefst 240 kilometer aan wandelpaden, afwisselende landschappen en ongerepte natuur aan. Kom je in de winter, dan kun je met een beetje geluk dierensporen ontdekken. Kom je in de herfst, dan is het de bronstijd onder de herten en kom je in de lente of zomer, dan is het hier één groot bloementapijt. Oftewel: het hele jaar is het hier goed vertoeven. Voor wat begeleiding kun je (gratis) aansluiten bij een van de parkrangers. Maar je kunt ook met een kleinere groep op pad en zelfs individuele wandelingen boeken. Meer info vind je hier. Slapen kun je vlakbij, bijvoorbeeld in dit fijne hotel.

Bezoek het wildpark

Gek op dieren spotten? In de Eifel vind je wildpark Daun, waar je met je eigen auto doorheen kunt rijden. Hier kom je onder andere lama’s en apen tegen en een leuke kinderboerderij. Na zo’n fanatiek dagje buitenlucht kun je in Vakantiepark Felsenhof héérlijk uitrusten op een fijne kamer.

Sla Indemann niet over

Hoewel het niet écht in de Eifel ligt, maar net iets erboven, zetten wij deze toch op de Eifel-lijst. Indemann is namelijk een spectaculaire uitkijktoren, die je echt moet bezoeken wanneer je in de Eifel bent. Gelegen in Inden, tussen de dorpjes Jülich en Düren (vlak bij Aken) is deze gigantische robot – in de vorm van een toren – niet te missen. Vanuit deze futuristische toren kijk je zo het Ruhrgebied in, waar bruinkoolwinning de bezigheid van de dag is. Naderhand kun je in het gezellige Düren heerlijk slapen in dit hotel.

Wandelen in de Eifel

Een weekendje wandelen dicht bij huis? Dan moet je in vulkaangebied de Eifel zijn. Dit veelzijdige middelgebergte begint niet ver over de grens bij Zuid-Limburg. Ooit bedekt met gloeiende lava, tegenwoordig kun je er eindeloos wandelen door een spectaculair landschap. De Eifelsteig is een wandelroute die je van noord naar zuid dwars door de Eifel voert. Oude kraters, vulkaanmeren, uitgestrekte bossen, burchten en kastelen wisselen elkaar af tussen de glooiende hellingen. De hoogste berg van de Eifel is de 747 meter hoge Hohe Acht. Vanaf de top van deze uitgedoofde vulkaan geniet je van een fenomenaal uitzicht over de Eifel.

Het oude Trier

De oudste stad van Duitsland is populair onder toeristen vanwege de vele historische bouwwerken die terug gaan tot de Romeinse tijd! De Dom is het absolute hoogtepunt van deze Duitse stad. Je vindt het imposante gebouw midden in het centrum van Trier. In de afgelopen eeuwen is de Dom meerdere keren verwoest en opnieuw opgebouwd. Maar je proeft en ziet hier nog steeds de oude geschiedenis van Duitsland. Bewonder de waanzinnige plafonds, de indrukwekkende koepel en het prachtige orgel. Winkelen in de Moezel doe je in Trier, met een groot aanbod aan verschillende winkels. Een bezoekje aan de 4 bekendste winkelstraten, Simeonstraße, Brotstraße, Fleischstraße en de Nagelstraße, mag dan ook zeker niet missen.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.