Wat is de beste lawinepieper?

Redactie - 26 november 2018

Wat is de beste lawinepieper?

Redactie - 26 november 2018

Pieps, Arva, BCA, Mammut: het aanbod aan goede lawinepiepers is groot. Wat is de beste lawinepieper? Volgens de experts is het belangrijk om te checken op zendbereik, duidelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. De Mammut kwam als beste uit de test!

Wat is de beste lawinepieper - lawinepieperWat is de beste lawinepieper: doe de test

Hoewel wij groot fan zijn van goedkope wintersportbestemmingen, zijn er van die dingen waar je liever niet op bezuinigt. Zoals van die levensreddende wintersportitems als lawinepiepers, bijvoorbeeld. De meeste lawinepiepers kosten tussen de €200,- en €300,-. Maar wat is de beste lawinepieper?

De mensen van lawinepieper.nl zijn in deze vraag gedoken. Zij testen de piepers onder andere op:

  • Hoe sterk is het zendbereik? Zend de pieper op meerdere assen uit en hoe zit het met de reikwijdte?
  • Is het signaal van de lawinepieper nauwkeurig genoeg? Hoe doet de pieper het vanaf een afstand van zo’n 5 meter?
  • Hoe gebruiksvriendelijk is de lawinepieper? Hierbij letten ze er vooral op of de pieper geen onnodige knopjes of andere functies heeft. Hoe simpeler, hoe beter.

Wat de conclusie van het uitvoerige onderzoek is? Vooral de Mammut deed het super op alle aspecten van het onderzoek.

Wat is de beste lawinepieper - lawinesetIk ga op wintersport en ik neem mee..

Klaar om die berg af te zoeven met jouw best-geteste lawinepieper? Eh.. nee. Om ècht veilig op pad te gaan, is meer nodig. Niet voor niets bieden de meeste bergsportwinkels lawinepieper-sets aan. Dat is een pieper, een sneeuwschep en een sneeuwsonde. De sneeuwschep moet vooral licht, sterk en vriesbestendig zijn. En die sneeuwsonde? Daarbij is het vooral van belang dat je ‘m supersnel kunt uitvouwen tot een lange stang waarmee je een slachtoffer kunt lokaliseren.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/10x-regels-op-de-piste/”]

Wat is de beste lawinepieper - gebruikDe beste wintersportaccommodaties

Nu het goed zit met je uitrusting, blijft er nog één cruciale vraag over. Waar moet je zijn voor de allerleukste wintersportaccommodatie? Gelukkig is daar onze gigantische database vol Zoover reviews. Daardoor weten we dat je bij Hotel Der Brabander in Winterberg moet zijn voor een relaxed verblijf met kleine kinderen. En dat er in Hotel Natürlich in het Oostenrijkse Fiss een topontbijt en een heerlijke sauna op je staan te wachten. En een wintersportaccommodatie met bijna alleen maar 10-en? Daarvoor kun je onder andere naar Tirol. De Windau Lodge scoort maar liefst een 9,8 bij meer dan 280 reviewers.

Wat is jouw favoriete wintersportaccommodatie? Laat een review achter op zoover.nl.