Snel door security gaat niet lukken als je dit draagt

Redactie - 15 augustus 2019

Snel door security gaat niet lukken als je dit draagt

Redactie - 15 augustus 2019

Jasje uit. Hoed in de bak. Riem af. Dr. Martens op de band. Ik ging afgelopen maand met handbagage naar Sicilië en dacht dat ik het slim had aangepakt. Totdat ik bij security aankwam. Ja, natuurlijk. Slim ingepakt, dat wel. Maar niet voor een snelle securitycheck. Alles uit en af, koffer open en nog een fouilleerronde er achteraan. Dat duurde en duurde maar. Maar wat moet je nou eigenlijk niet aantrekken als je snel door security wil?

Beeld: stocksnap.io

Lange zomerjurken

Lekker fashionable wel, maar voor een snelle securitycheck niet ideaal; de maxirok of –jurk. En misschien ook niet heel erg fijn als er onder je rok gecheckt moet worden of er niets onder verborgen zit behalve die bikini die je alvast hebt aangetrokken om straks ultiem te chillen bij Hotel Las Arenas Balneario Resort.

Jas of vest

Hoe dun of dik ook: jassen, colbertjes, blazers en vesten moeten uit. Extra laagjes moeten nou eenmaal in de bak. De securityscan kan anders niet goed zien waar je romp ophoudt en je armen beginnen. Beter reis je dus in een simpele trui of een shirt zonder poespas.

Broeken met van die zakken aan de zijkant

Je kent ze wel, die broeken met zakken aan de zijkant. Vaak in combinatie met een rits om er een korte broek van te maken. Hallo afritsbroek! Deze bekende outdoor-broeken zijn superhandig, maar niet voor de douanecontrole. Het kan namelijk best zijn dat ze al die zakken één voor één willen controleren. Dan had je gewild dat je die broek gewoon in je koffer had gepropt.

Haarspeldjes

In warm weer zijn haarspeldjes een godsgeschenk. Die losse plukjes wil je niet in het zweet van je voorhoofd hebben bungelen. Maar bij de securitycontrole zorgen ze meer dan eens voor troubles. Of nouja, een kleine vertraging omdat de detector kan afgaan.

Beeld: Unsplash | Adam Wilson

Hoeden en petjes

Veel mensen reizen graag met hoesjes of petjes. Snappen we best. Niemand ziet de coupe vogelnest na een lange vlucht, en een hoedje of petje in je koffer proppen komt je modeaccessoire meestal niet ten goede. Maar, alle hoofddeksel moeten bij de securitycheck af. En vaak trouwens ook bij de paspoortcontrole. Tijd besparen? Dan ga je hoedloos op vakantie. Heb je weer een mooi excuus om op de boulevard van je vakantiebestemming een souvenir in te slaan.

Metalen sieraden

Je staat er misschien niet bij stil, maar veel sieraden worden tegenwoordig van metaal gemaakt. En laat de metaaldetector (ja, m-e-t-a-a-l) daar nou dol op zijn. Of juist niet. Het scheelt je in elk geval weer tijd als je je sieraden pas omdoet wanneer je wordt verwacht bij het chique diner. Bijvoorbeeld bij Hotel Marti Resort de Luxe.

Een outfit met glitters

Zoover-Blogger Laurien kan er ook wat van. Zij ondervond aan de levende lijve dat glitters en de detector niet heel goed samengaan. ‘Ik had een keer een heel chille flared aan, met metallic garen hahaha (wist ik veel). Dat hele ding lichtte op en die douanemensen keken me zuchtend aan. Eentje zei ‘een glitterbroek, ik zie het al…’ Nooit meer aangedaan met vliegen.’

Inspiratiebron: Libelle.nl