Oud & Nieuw In De Zon Vier Je Hier

Redactie - 22 november 2016

Oud & Nieuw In De Zon Vier Je Hier

Redactie - 22 november 2016

De één droomt van Oud & Nieuw in de winter, met de voeten in de sneeuw en een vuurkorf op de stoep. Anderen kunnen niet wachten om de winterse kou achter zich te laten met een enkeltje naar de zon, om de jaarwisseling te vieren op het strand. Oké, iets realistischer: een retourtje dan. Wij zetten de mooiste plekken voor Oud & Nieuw in de zon op een rijtje.

Oud & Nieuw in de zon

Oud & Nieuw in Australië

Je kent de beelden vast wel: tienduizenden feestgangers die Oud & Nieuw vieren in de haven van Sydney. De Sydney Harbour Bridge is dé place to be, want hier vindt de spectaculaire vuurwerkshow plaats. De zones rond de brug lopen dan in de ochtend ook al vol met locals en toeristen. Om aan te geven hoe druk het kan worden: in het park naast de brug kunnen achtduizend mensen komen, bij de bekende opera zevenduizend. En dit zijn maar twee van de ruim vijftig zones. Op de website van Sydney New Years Eve kun je alle verschillende zones zien. Wil je genieten van het vuurwerk zonder de armen van de persoon achter je in de nek? Je kunt ook je boot aanleggen in de haven!

Oud & Nieuw in de zon in Kaapstad

Net als Australië ligt ook Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond en is het er dus zomer rond Oud & Nieuw. Vier de jaarwisseling in Kaapstad aan het V&A Waterfront. Hier wordt het grootste feest van de stad gevierd. Het V&A Waterfront wordt opgedeeld in verschillende zones, waar je tussen zeven uur ’s avonds en één uur ’s nachts kunt genieten van optredens. Er hangt een soort carnaval-achtige sfeer. Genieten van het kleurrijke Afrika en de vuurwerkshow om middernacht. Nog meer goed nieuws? Oud & Nieuw in de zon in het V&A Waterfront in Kaapstad is gratis. Het weer in Kaapstad in december? Gemiddeld zo’n 25 graden.

oud en nieuw in de zon

Oud & Nieuw op het strand van Copacabana in Rio

Ruim twee miljoen feestvierders komen elk jaar naar de kust van Brazilië om het nieuwe jaar in te luiden. Rio de Janeiro is niet voor niets één van de meest spectaculaire plekken ter wereld voor Oud & Nieuw in de zon. Uiteraard is het strand van Copacabana het middelpunt van alle festiviteiten, maar ook langs de rest van de kust kun je genieten van de vuurwerkshow. Rio de Janeiro is vanwege de grote community één van ‘s werelds meest gay-vriendelijke plekken om Oud & Nieuw te vieren. Geniet van carnavaleske optredens, kleurrijke dansers en muziek. Één van de tradities is het dragen van witte kleding tijdens de jaarwisseling. Een andere traditie: om middernacht zeven druiven eten. En de pitjes spuug je niet op straat, maar bewaar je in je portemonnee. Dit moet ervoor zorgen dat je altijd geld hebt.

oud & nieuw in de zon

New Year’s Eve in de Caraïben

Natuurlijk mogen de Caraïben niet ontbreken als we het over tropische vakanties hebben. Cocktails op het strand op oudjaarsdag en lekker bijkomen in de turquoise zee op één januari. Vier Oud & Nieuw op Rihanna’s thuisbasis Barbados, bijvoorbeeld bij het restaurant Cin Cin at Sea. Dit wordt de meest luxueuze Oud & Nieuw ooit. Geniet van het uitzicht op zee en zet je feestje voort in het Hilton hotel. Je kunt ook feesten bij Harbour Lights en de Party Stand. Ga je liever naar Aruba? Ook daar kun je uitstekend feesten rond de jaarwisseling. Genieten van de muziek van Bob Marley, bekijk het vuurwerk bij de Alto Vista kapel en bezoek de volgende dag vooral de flamingo’s op Flamingo Beach. Niet dat dat iets te maken heeft met nieuwjaarsdag, maar kun jij je een betere manier voorstellen dan ontkateren tussen de flamingo’s? Kies je liever niet voor een wilde nacht feesten, maar voor een Oud & Nieuw met een familiegevoel? Dan is Havana in Cuba de place to be.

Oud & Nieuw op de Canarische Eilanden

Blijf je liever iets dichter bij huis, maar wil je toch genieten van een zwoele Oud & Nieuw in de zon? Vlieg dan naar de Canarische Eilanden. Het is hier in december nog rond de 20 graden overdag en dus kun je genieten van de zon op je huid. Het grootste eiland van de Canarische Eilanden is Tenerife. De beste vuurwerkshow van dit eiland zie je op het strand van Los Cristianos. In tegenstelling tot de rest van de bestemmingen in dit artikel is Tenerife maar vier uur vliegen vanaf Schiphol.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/evenementen-kort-weg/6-manieren-om-je-oud-en-nieuw-invulling-te-geven/”]

oud & nieuw in de zon

Jaarwisseling vieren in Dubai

Alles is over the top in Dubai, dus heb je zin in een spectaculaire vuurwerkshow, dan is dit een uitstekende bestemming voor jouw Oud & Nieuw. In 2014 behaalde Dubai het record met de grootste vuurwerkshow ter wereld tijdens Oud & Nieuw. Rond de Burj Khalifa – met 830 meter het hoogste gebouw ter wereld – komen zo’n anderhalf miljoen mensen samen om het nieuwe jaar in te luiden. Zodra alle parkeerplaatsen gesloten zijn, meestal tussen zes uur en acht uur ’s avonds, wordt heel downtown afgesloten. Het is dus belangrijk om op tijd aanwezig te zijn. Om files te voorkomen, kun je ook gewoon met het openbaar vervoer naar de Burj. Vergeet niet dat het in Dubai verboden is om alcohol te drinken in het openbaar. In horecagelegenheden kun je gerust een glas bier drinken, maar reken er op dat je al snel zo’n zes euro moet betalen voor een fluitje.

Wat is jouw favoriete plaats om Oud & Nieuw te vieren? Blijf je lekker in Nederland of vlucht je elk jaar naar de warmte? Laat een review achter op Zoover.nl of een reactie hieronder.