Voor een unieke sfeer ga je naar de kerstmarkt in Bremen

Redactie - 17 november 2018

Voor een unieke sfeer ga je naar de kerstmarkt in Bremen

Redactie - 17 november 2018

Prachtig verlichte kraampjes en schepen op de kade, de geur van vers brood en gerookte vis en een historische setting. De kerstmarkt in Bremen is er een die je niet meer vergeet! De sfeer op zowel de maritieme kerstmarkt Schlachte-Zauber als de historische markt is uniek en brengt je direct in de juiste stemming. Bremen wil je absoluut gezien hebben rond Kerst!

Genieten tijdens de verlichte wandelroute

Op zoek naar een sfeervolle en bijzondere kerstmarkt? Stap dan tussen 26 november en 23 december in de auto en ga naar Bremen. Op bijna 3,5 uur rijden vanaf Amsterdam kom je direct in de kerststemming. De historische Hanzestad wordt doorkruist door de rivier de Weser en op de promenade vind je de Schlachte-Zauber. Je blijft daar kijken naar de twinkelende lichtjes in de haven en op de boten! Als je vanaf de vestigingstoren de verlichte wandelroute loopt, waan je je in de middeleeuwen. Ambachtslieden aan het werk, jongleurs die hun kunsten vertonen, een sfeervol orgelconcert, kerstspel of theatervoorstelling. De kerstmarkt wordt niet voor niets gezien als een van de mooiste van Duitsland.

Bezoek de historische markt

Van de maritieme markt wandel je door naar de historische markt in het oude centrum. Voor de schitterende gevel van het Stadhuis van Bremen voel je de ware kerstsfeer. Denk: meer dan 200 feestelijk versierde kraampjes vol lekkernijen, souvenirs en kerstartikelen. Met de historische setting, naast het stadhuis ook de St. Petri Dom en het enorme beeld van ridder Roland, en de vele sfeervolle kraampjes is deze markt een echte trekpleister. Niet voor niets trekken jaarlijks zo’n anderhalf miljoen mensen naar Bremen om in de kerstsfeer te komen.

Openingstijden: dagelijks van 10 – 20:30 uur, vrijdag en zaterdag tot 21 uur en zondag vanaf 11 uur.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/dit-zijn-de-leukste-plekjes-van-hip-en-historisch-bremen/”]

Hoe kom je op de kerstmarkt in Bremen?

De kerstmarkt Bremen is gratis en per trein prima te bereiken. Tijdens de kerstdrukte is het lastig parkeren in het centrum, de auto kun je beter aan de rand van de stad zetten. Pak het openbaar vervoer en stap uit op halte’s Brill, Domsheide, Obernstraße of Schüsselkorb. Kom je met de trein, dan pak je vanaf station Bremen Hauptbahnhof tram 4 naar Domsheide. Nog makkelijker – en leuker- is om er een weekendje weg van te maken. Boek een kamer bij het heerlijke Hotel Park Dorint Bremen. Je hebt hier een geweldig uitzicht over het Bürgerpark, uitgebreide spa, zwembad, fitness en je kunt je auto gratis parkeren. Ideaal! Het hotel ligt op tien minuten lopen van de historische binnenstad en het centraal station. Of droom weg op een fijn bed van IntercityHotel Bremen. Ook dit hotel is op loopafstand van het centrum.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/10x-doen-tijdens-een-stedentrip-bremen/”]

Ontdek meer van Bremen

Ben je nog niet klaar met deze sfeervolle stad na een bezoek aan de kerstmarkt? Ontdek de andere kant van Bremen in das Viertel. Een hippe wijk vol street art, kleurrijke graffiti afgewisseld met bijzondere kunstwerken. Dwars door de wijk loopt een levendige winkelstraat met leuke cafés, vintage winkeltjes en creatieve speciaalzaken. Hier kun je ook nog heerlijk kerstinkopen doen. Veel plezier!

Heb jij de kerstmarkt in Bremen eerder bezocht? Laat jouw tips weten in een reactie of in een review

Beeld 1: Jens Hagens / BTZ Bremer Touristik-Zentrale

Beeld 2: Carolin Hinz / BTZ Bremer Touristik-Zentrale

Beeld 3: Jonas Ginter / BTZ Bremer Touristik-Zentrale