Vakantie Bremen

Bremen

Bremen is het kloppende hart van Noordwest-Duitsland en de thuisstad van de wereldberoemde Bremer stadsmuzikanten. Een grote stad met veel facetten: geschiedenis, traditie, wetenschap, natuur en cultuur verenigen zich tot een fascinerend totaalbeeld.

Duitsland
Bremen
Bremen
Eigen vervoer
Verwijder filters

10 accommodaties

Over Bremen

De stad Bremen ligt in het noorden van Duitsland en wordt doorkruist door de rivier de Weser. Er wonen iets over een half miljoen mensen. Een stedentrip naar Bremen belooft de bezoeker een afwisselend verblijf in de prachtige Hanzestad.

Op de Weserpromenade Schlachte die langs de rivier loopt midden in de binnenstad leggen historische en moderne schepen aan, welke voor een zeevaardersachtige sightseeing zorgen. Bremen heeft veel te bieden. Er zijn historische bezienswaardigheden, en natuurlijk is er het standbeeld van de Bremer stadsmuziekanten uit het sprookje van de gebroeders Grimm. Wie op zoek gaat naar museums mag zeker het Universum niet overslaan. Het ruimtevaartbedrijf EADS Astrium is gevestigd in Bremen. Voor voetballiefhebbers is de voetbalclub van Bremen, Werder Bremen, beslist een bekende club. Er kan een bezoek aan het voetbalstadion gebracht worden. Wie in plaats van een visite aan een museum liever een wandeling maakt, kan in Bremen genieten van het aanzienlijke aanbod van prachtige parken, tuinen en plantsoenen.

In de binnenstad van Bremen is het gezellig winkelen. Kleine boetiekjes, grote mode- en warenhuizen, en overdekte, glazen winkelpassages zijn door de kleine afstanden gemakkelijk en gemoedelijk te bezoeken en zorgen voor leuke afwisseling. De historische pleinen, de overal verkrijgbare kleine versnaperingen en de talrijke bezienswaardigheden dragen bij aan een plezierige shopping ambiance. Wie lekker en wat uitgebreider wil eten, kan aan de Weserpromenade Schlachte verwend worden met een smakelijk menu. In Bremen is genieten traditie! Voor kinderen is het een feest aan boord van het pannekoekenschip, de Admiral Nelson. Boek een heerlijk avondje uit in het Bremer Theater of in het bijzondere travestie-theater of, geheel in Bremer stijl, aan boord van het eigen theaterschip.

Bremen is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Op 3,5 km afstand van Bremen stad is er de luchthaven. In de stad Bremen zelf rijden bussen en trams. Voor een paar euro koop je de de Bremen-Erlebnis karte. Deze kaart laat je, vanaf 18.00 uur voor de eerste dag, gebruik maken van al het openbare vervoer en is 1 of 2 dagen geldig.

Het weer in Bremen is vergelijkbaar met het Nederlandse klimaat. Een citytrip naar deze stad plan je het liefst in de periode van mei tot en met oktober.De gemiddelde temperatuur ligt dan tussen 16 en 22 ºC.

Wat zeggen bezoekers over

Bremen

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.