Hoe werkt de metro in München?

Redactie - 14 augustus 2018

Hoe werkt de metro in München?

Redactie - 14 augustus 2018

Als je aan München denkt, denk je waarschijnlijk aan het Oktoberfest, Bratwurst en bier. Of aan de prachtige Marienplatz, met vele historische bezienswaardigheden en leuke restaurantjes. Maar de stad heeft nog zoveel meer te bieden! Maak een ritje met de metro van München, de U-Bahn, en ontdek de hele stad in één dag.

Hoe werkt de metro in München?

  1. De metro bestaat uit de U-Bahn (ondergronds) en de S-Bahn (bovengronds)
  2. Doordeweeks rijdt de metro in München tussen 04:00 uur en 01:00 uur
  3. In het weekend rijdt de metro tussen 04:00 uur en 02:00 uur
  4. Haal een gratis folder met het metronetwerk van München bij een informatiepunt
  5. De metro rijdt door verschillende zones en daarvoor koop je verschillende tickets
  6. Reizen van de ene naar de andere zone kost €2,90
  7. Onbeperkt met de metro in München reizen doe je met de CityTourCard (22,90)

Lees onder de foto de uitgebreide uitleg over reizen met de metro in München.

Metro München Zoover

Beeld: Camilla Bundgaard via Unsplash

Het metronetwerk van München

Het metronetwerk van München bestaat uit acht lijnen waaronder de bekende U-Bahn, maar ook de S-Bahn. Beide lijnen zijn metro’s, alleen de S-Bahn rijdt bovengronds en de U-Bahn ondergronds. In totaal zijn er acht metrolijnen, die langs meer dan 100 stations gaan. De metro’s rijden vanaf 4 uur ‘s ochtends tot 1 uur ’s avonds. Op vrijdag en zaterdag rijden de metro’s één uur langer door, tot 2 uur. Hieronder de plattegrond van het metronetwerk van München. Wil je je hele reis uitstippelen? Klik dan hier voor de vergrote plattegrond.   metrokaart München Zoover Beeld: MVV München

Met de metro door München

Het fijne van de metro is dat je natuurlijk binnen enkele minuten aan de andere kant van de stad kunt zijn. Om München in één dag te ontdekken, hebben we een lijstje met de mooiste en leukste bezienswaardigheden voor je gemaakt.

BezienswaardighedenMetrostationU-BahnS-Bahn
MarienplatzMarienplatzU3 & U6S1, S2, S3, S4, S6, S7 & S8
FrauenkircheMarienplatzU3 & U6S1, S2, S3, S4, S6, S7 & S8
KarlsplatzKarlsplatz (Stachus) U4 & U5S1, S2, S3, S4, S6, S7 & S8
Englischer Garten UniversitätU3 & U6
Residenz München OdeonsplatzU3, U4, U5 & U6
BMW Museum OlympiazentrumU3 & U8
Allianz Arena FröttmaningU6
OdeonsplatzOdeonsplatzU3, U4, U5 & U6
HofgartenOdeonsplatzU3, U4, U5 & U6
Hofbräuhaus am Platzl IsartorS1, S2, S3, S4, S6, S7 & S8
Deutsches Museum IsatorS1, S2, S3, S4, S6, S7 & S8

De mooiste metrostations

Naast dat Duitsland een adembenemend landschap en prachtige bezienswaardigheden heeft, beschikt Duitsland ook nog eens over de mooiste metrostations ter wereld. Westfriedhof (U7) is een van de mooiste metrostations van Europa en Candidplatz (U1) zelfs een van de mooiste ter wereld! Het ontwerp van Candidplatz heeft als motto ‘de grote reis’ en bestaat daardoor uit tientallen kleurrijke kleuren.

Candidplatz München

Beeld: Achim Lammerts via Flickr

Ook het Münchner Freiheit is een van de mooiste metrostations ter wereld. Een futuristisch station met felle neonlichten. Blijf wel opletten of je metro komt, want de tijd vliegt voorbij en voor je het weet staat de volgende metro al voor je neus! [article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/metro-berlijn/”]

Metrokaartjes

Handig om te weten is dat in Duitsland de enkele kaartjes en strippenkaarten op basis van zones berekend worden. Als je maar één halte met de metro wilt, dan betaal je maar €1,50. Als je van de ene zone naar de andere zone wilt, dan betaal je €2,90. Stippel van tevoren dus goed je route uit en controleer of je door verschillende zones heen reist. Het zou namelijk zonde zijn als je een boete krijgt!

Ludwigstrasse München

Beeld: Werner Kunz via Flickr

Om hier helemaal geen risico op te lopen, is de CityTourCard (22,90) de perfecte oplossing. Met deze kaart kun je onbeperkt reizen door heel München én je krijgt ook nog eens korting bij meer dan tachtig bezienswaardigheden en attracties in de stad en omgeving. Kaartjes zijn te koop bij loketten en automaten op de stations.

Metro München

Beeld: Lilaminze via Pixabay

Stedentrip plannen

Een stedentrip kan altijd. Of het nu zomer, lente, herfst of winter is, een stad heeft in elk seizoen wel iets moois. Verschillende steden combineren kan natuurlijk ook. Of maak een stop in een grote stad op weg naar je vakantiebestemming. Stop bijvoorbeeld een paar dagen in München onderweg naar je wintersportvakantie of doe een citytrip door Europa en bezoek steden als Milaan, Parijs, Rome en Barcelona in één vakantie. Allemaal steden met een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk om de stad te ontdekken. Heb jij nog tips voor het reizen met het OV tijdens een stedentrip? Laat het ons weten in een reactie.