Ontdek Valencia met de metro

Redactie - 30 augustus 2018

Ontdek Valencia met de metro

Redactie - 30 augustus 2018

Vamos al la Valencio! Dankzij de rijke geschiedenis, bruisende binnenstad en fijn strand is Valencia de ideale bestemming voor een stedentrip. Het is de op twee na grootste stad van Spanje. Dat betekent dat je wel wat kilometers moet afleggen om de stad te ontdekken. Gelukkig heeft Valencia een groot metronetwerk, waarmee je overal naartoe kunt reizen!

  • Torres de Serranos lijn 4
  • Catedral de Santa Maria de Valencia lijn 3, 5, 7 & 9
  • Lonja de Valencia lijn 3, 5, 7 & 9
  • Calle de la Paz lijn 3, 5, 7 & 9
  • Station del Norte lijn 3, 5 & 9
  • Cabecera Park lijn 3, 5 & 9
  • Torres de Quart lijn 1, 2, 3, 5 & 9
  • Turia Garden lijn 1 & 2
Metro Valencia Zoover

Beeld: Cristina Gottardi via Unsplash

Metronetwerk van Valencia

Vanaf de luchthaven van Valencia pak je metrolijn 3 (rood) of 5 (groen). Stap uit bij het metrostation Xàtiva en je bent in het centrum van de stad. In totaal bestaat het metronetwerk van Valencia uit negen metrolijnen die allemaal een andere kant op gaan. De metro’s rijden van maandag tot en met zondag van 5:30 tot 23:30 uur. Vanaf 23.30 zal er een nachtbus rijden, zodat je ook heerlijk kunt genieten van het bruisende nachtleven in Valencia!

Metro Valencia

Bron: Metro Valencia

Handig om te weten: lijn 4 en lijn 6 stoppen direct voor het strand. Ideaal voor een stad als Valencia die bekend staat als bestemming met het lekkerste weer van Europa.

Bezienswaardigheden met de metro bezoeken

Valencia barst van de prachtige bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld het zuiden van Horta. Neem metrolijn 1, 2 of 7 en stap uit bij het metrostation Torrent. Na een korte reis sta je in het midden van het natuurlijke, historische País Valencià. Liever naar het noorden van de Horta? Neem dan metrolijn 3 en stap uit bij Rafelbunyol, Massamagrell of Almàssera.

Strandbestemming Valencia

Beeld: Chris Holgersson via Unsplash

Hieronder een lijstje van de mooiste bezienswaardigheden die tijdens een bezoek aan Valencia niet mogen ontbreken.

BezienswaardighedenMetrostationLijn
Torres de SerranosPont de Fusta 4
Catedral de Santa Maria de Valencia Colón 3, 5, 7 & 9
Lonja de Valencia Colón3, 5, 7 & 9
Calle de la PazColón3, 5, 7 & 9
Station del Norte Xàtiva 3, 5 & 9
Cabecera ParkNou d’Octubre3, 5 & 9
Torres de QuartÀ. Guimerà1, 2, 3, 5 & 9
Turia GardenTúria 1 & 2
Metro Valencia

Beeld: Jãnis Skribãns via Unsplash

Kaartjes Metro Valencia

Precies zoals in Nederland werkt de metro van Valencia ook met een OV-chipkaart. Om te kunnen reizen met de metro moet je dus eerst een kaartje kopen en daar geld op zetten. Ook heeft het metronetwerk van Valencia overeenkomsten met het metronetwerk van München. Het metronetwerk van Valencia bestaat namelijk ook  uit verschillende zones. Een enkele rit kost €1,50, reis je naar een andere zone, dan kost een rit al €2,10. Maar als je voldoende saldo op je kaart hebt staan, kun je overal naartoe! Kaartjes zijn te koop bij een loket of een automaat op metrostations.

Slapen doe je in Hotel SH Ingles om de hoek van de kathedraal en het bruisende centrum. Liever net buiten de stad? Boek dan een kamer in dit fijne hotel of ga naar dit luxe hotel aan het strand.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/metro-barcelona/”]

Duurzaamheid

Als je met de metro van Valencia reist, draag je ook nog eens een steentje bij aan het milieu. De Ferrocarrils de la Generalitat Valencia (FGV), de spoorwegonderneming van Valencia, heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan! Ze houden zich aan de regels van de Corporate Governance Code, waarbij de belangen van alle belanghebbenden beschermd worden, dus ook die van jou! Ook is de FGV overgestapt op duurzaam transport, voor het verminderen van de CO2 uitstoot.

Overzichtsfoto Valencia Zoover

Beeld: Willian Justen via Unsplash

Al op stedentrip naar Valencia geweest? Wat dacht je dan van een stedentrip naar een andere Europese stad? Bijvoorbeeld Rome of Parijs. Ook deze steden hebben een groot metronetwerk! Iets te grote fan van Spanje? Dan kan een stedentrip naar Madrid of Barcelona uiteraard ook!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/metro-madrid/”]

Je review achterlaten over jouw bezoek aan Valencia? Dat kan hier.