Goedkoop Lissabon: 5 shoptips

Redactie - 1 mei 2017

Goedkoop Lissabon: 5 shoptips

Redactie - 1 mei 2017

Shoppen is leuk. Maar het wordt nóg leuker als je veel kunt kopen voor weinig geld. En het wordt een echt knalfuif als je het winkelen af kunt wisselen met een middagje strand en er ’s avonds een lekker vers visje op je bord ligt! Dat kan in Lissabon. Dé droombestemming voor een goedkoop (shop)weekendje weg.

Beeld: Insideguides.com

1. Rua do Carmo

De Rua do Carmo in de wijk Chiado is de bekendste winkelstraat van de stad en volledig voetgangersgebied. Je vindt hier een mix van internationale winkels zoals H&M én kleine boetiekjes. Kijk je tijdens het winkelen in deze straat omhoog, dan zie je de loopbrug van de Elevador Santa Justa richting Convento do Carmo. Regent het? Geeft niks! Er zit een groot overdekt winkelcentrum dus in het water vallen doet je dagje shoppen hier niet.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/2015-tips-stedentrips/”]

2. Bershka, Zara en Mango super cheap

Drie bekende namen die je ook in Gouda of Heerenveen vindt. Maar…als je dit fijne merken vindt loont het toch wel de moeite om hier even binnen te tippelen. In Portugal liggen de prijzen in deze winkels namelijk soms wel dertig procent lager dan in Nederland!

Beeld: Lonelyplanet.com

3. Knusse boetiekjes en beginnende modeontwerpers

Vanuit de benedenstad Baixa Pombalina pak je een lift of trap naar de bovenstad Bairro Alto. Dat staat bekend om zijn exclusieve winkeltjes van beginnende modeontwerpers. Een dag shoppen in de deze wijk kan door de vele heuvels aanvoelen als een pittige work-out: mooi meegenomen dachten wij zo! Reviewer Johanneke: ‘Zorg voor goed schoeisel: door de kleine steentjes kun je last krijgen van pijnlijke voeten. Verder heb ik fantastisch gewinkeld. Lissabon is een knusse stad met om elke hoek weer een verrassend straatje met eindeloos veel leuke winkeltjes.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/stedentrip-van-de-maand-lissabon/”]

Beeld: Nelsoncarvalheiro.com

4. Markten

Markten zijn er in overvloed in Lissabon. De grootste vlooienmarkt heet Feira da Ladra oftewel ‘dievenmarkt’. De marktlui zijn er op gebrand hun waar tegen een zo hoog mogelijke prijs te verkopen. Lekker afdingen dus! De markt vind je hier het hele jaar van dinsdag tot en met zaterdag.

Op de markt Praca de Espanha kun je terecht voor zonnebrillen, horloges en lokale producten. De marktkooplui lijken er een wedstrijdje van te maken wie het hardst kan schreeuwen. De kramen zijn elke dag geopend van 9 tot 19 uur, behalve op zondag. In één van de rijkere wijken van Lissabon wordt van maandag tot en met zaterdag de Mercado do Campo de Ourique opgebouwd: een gezellige markt die bekend staat om zijn kwaliteitsproducten.Vooral olijven vinden hier gretig aftrek. Verder is er lokaal vlees en verse vis, bloemen en groenten.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/10x-kleurrijk-lissabon-door-de-lens-van-fotograaf/”]

5. Wanneer shoppen in Lissabon?

Goed nieuws: want écht bloedheet wordt het niet in Lissabon. In de zomermaanden ligt de temperatuur door de verkoelende zeebries overdag meestal rond de 28 graden. Winkelen kan dan dus prima. Van juni tot september regent het niet tot nauwelijks. Ben je meer een ‘frisweer-shopper’? Dan winkel je het lekkerst van maart tot en met mei. In de winter valt er over het algemeen het meeste hemelwater en daalt de temperatuur tot zo’n 15 graden. Toch kun je zelfs dan prima terecht in de stad: het wemelt er van de shoppingmalls. Deze zijn het hele jaar door zeven dag per week geopend van 9 tot vaak wel 23 uur. De kleine winkels sluiten tussen de middag vaak een paar uur en ’s avonds om 19 uur. Op zondag blijven daar de luiken ook gesloten.

Slapen in een fijn hotel? Wij kozen er drie voor je uit:

Heb jij al eens goedkoop geshopt in Lissabon? Deel dan je ervaringen op Zoover.