5x populaire steden in Turkije

Redactie - 12 januari 2020

5x populaire steden in Turkije

Redactie - 12 januari 2020

Turkije barst van de mooie steden, maar dit is toch wel een rijtje populaire steden in Turkije waar je ooit een keer geweest wilt zijn. Waarom? Je kunt erheen voor een culturele vakantie, maar ook voor zon, architectuur, het goede Turkse eten en soms zelfs ook voor het strand.

1. Alanya voor zon, zee, strand en stappen

Aan de Turkse Rivièra ligt de kustplaats Alanya, een van de drukbezochtste steden van Turkije en we snappen waarom. De stad ligt aan een rots met aan weerszijden prachtige stranden en een helderblauwe zee. Vroeger kwamen hier veel piraten, daarom kun je er nog de ‘Piratengrot’ bezoeken: de plek waar piraten zich verscholen. Er is nog een andere grot, de Liefdesgrot, maar doordat deze moeilijker bereikbaar is en er maar één uitweg is die op 10 meter hoogte ligt, slaan sommigen deze grot liever over. Durf jij wel? Verder is Alanya de place to be om het nachtleven in te stappen en te dansen tot de zon opkomt.

Vakantieganger Asha verbleef in Alanya in Hotel Green Nature Diamond en laat weten: ‘Fantastisch hotel als je wilt ontspannen, personeel ontzettend vriendelijk en wat werken ze hard om het jou zo goed mogelijk naar je zin te maken. Bij inchecken vroegen wij om een kamer met uitzicht en die ook gekregen zonder extra kosten. De ligging van het hotel is ook goed waardoor je in de avond als je lekker je buik vol heb gegeten aan het grote buffet een wandeling kan maken, of uitbuiken in de lounge zaal die echt groot is. Ik vond het er geweldig en ga zeker nog wel een keer terug!

2. Marmaris voor strand en shoppen

De stad Marmaris ligt in een baai waardoor je er dus geniet van de mooiste stranden. Het is een heel kindvriendelijke plek, omdat de zee heel lang ondiep blijft. Kijk dan ook niet gek op als je hier vakantie vier samen met heel veel gezinnen. In het centrum van Marmaris kun je urenlang struinen over de bazaar vol Turkse souvenirs en lekkernijen.

Verblijven in Marmaris? Kijk eens naar Hotel Tropical Beach aan het strand en met mooie zwembaden.

3. Istanbul voor cultuur, warmte en lekker eten

Een vakantie in Istanbul zorgt voor vele indrukken die je niet snel zult vergeten. In de Turkse stad komen het oosten en westen samen en je kijkt er je ogen uit. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde Hagia Sophia, de kerk die is veranderd in een moskee. Of de grootste overdekte markt ter wereld: de Grand Bazaar voor de mooiste tapijten, sieraden, antiek en lokale lekkernijen.

Familie van der Leij verbleef in Istanbul in het viersterrenhotel Richmond en laat in een review weten: ‘Samen met het gezin verbleven we in Istanbul. Eerder in een appartement, nu voor 1e keer in het hotel. Beviel goed. Hotel is dichtbij de historische plekken. Het ontbijt op het terras met prachtig uitzicht, was favoriet. Personeel is erg behulpzaam en altijd bereikbaar.

4. Ankara voor historie en archeologie

De oude stad Ankara is de hoofdstad van Turkije en je vindt hier veel archeologische overblijfselen om te bekijken. Op een rotsachtige heuvel is het historische centrum van Ankara, wandel zeker door de smalle straatjes van de oude wijk langs de Ottomaanse huizen met rode daken.

5. Izmir voor architectuur en natuur

Izmir is een kuststad in het westen van Turkije en is uitgegroeid tot de derde grootste stad van het land. Niet heel gek als je je bedenkt dat je hier een prachtige verzameling Romeinse ruïnes kunt bezoeken. En het natuurfenomeen Pamukkale ligt in Izmir: eeuwenoude warmwaterbronnen die vanaf de berg als een trap naar beneden stromen over wit kalksteen. Een prachtig gezicht en je kunt er nog in baden ook.