Dit zijn de top 5 mooiste stranden op Ibiza

Redactie - 5 oktober 2020

Dit zijn de top 5 mooiste stranden op Ibiza

Redactie - 5 oktober 2020

Het Spaanse eiland Ibiza is rijk aan mooie stranden en prachtige baaien. Het heldere blauwe water en de mooie zand- en kiezelstranden maken Ibiza tot een geweldige vakantiebestemming. Ben je benieuwd naar waar je de mooiste stranden kunt vinden op dit eiland? We hebben de top 5 mooiste stranden op Ibiza voor jou op een rijtje gezet.

1. Cala Xaracca

Wat ons betreft is Cala Xaracca één van de mooiste stranden op Ibiza. Dit aantrekkelijke strand ligt in het noorden van Ibiza en is hierdoor rustiger dan de meeste stranden in het zuiden. Je vindt hier een klein zandstrandje omringd door rotsen. Hierdoor is het water in Cala Xaracca prachtig helder. Dit maakt dit mooie strand dan ook tot een goede plek om te snorkelen. Op dit authentieke strand vind je geen populaire strandtenten, maar wel een restaurantje met traditionele gerechten. Hierdoor is Cala Xarraca in onze ogen één van de mooiste stranden op Ibiza. Je kunt hier in alle rust genieten van het prachtige uitzicht en van een verkoelende duik in de heldere zee. Ontdek het zelf tijdens een vakantie naar Ibiza.

Cala Xarraca, mooiste stranden Ibiza

2.  Cala d´Hort

In het zuidwesten van Ibiza ligt het mooie Cala d´Hort. Dit strand behoort tot een nationaal park en staat bekend om het mooie uitzicht op Es Vedra. Dit is een grote , mystieke rots gelegen voor de kust van Ibiza. Dit populaire strand loopt in de zomermaanden snel vol, dus zorg dat je vroeg naar dit strand gaat. Je kunt hier strandbedjes huren om lekker van het zonnetje en het mooie uitzicht te genieten. Maak ook een bezoekje naar het uitzichtpunt waar je geniet van een panoramisch uitzicht over de zee en Es Vedra.

Cala d'Hort

3. Sa Caleta

Sa Caleta, ook wel Es Bol Nou genoemd is een prachtige baai vlakbij Playa d´en Bossa. Dit mooie strand is gelegen in een mooie baai waar de groene bomen een prachtig contrast vormen met het blauwe water. Het zandstrand en het rustige water maken dit strand tot een geliefde bestemming onder gezinnen met kinderen. Daarbij kan je hier ook goed snorkelen dankzij het kalme water. In het hoogseizoen kan dit mooie strand flink druk worden dus houd hier rekening mee. Je kunt Sa Caleta gemakkelijk met de auto of met de bus bereiken.

Sa Caleta

4.  Cala Vadella

Ben je met het gezin op vakantie naar Ibiza? Maak dan een bezoek aan het prachtige Cala Vadella. Dit mooie zandstrand behoort gemakkelijk tot één van de mooiste stranden op Ibiza. Het is een aangenaam breed strand waar het strand langzaam afloopt in zee. Hierdoor is dit strand perfect voor gezinnen met kleine kinderen. In deze omgeving vind je een tal van mooie kleine baaien die het ontdekken waard zijn. Lees hier onze tips over een auto huren in het buitenland.

Cala Vadella

5. Aguia Blanques

Wil je graag wat afwisseling van de drukke stranden op Ibiza? Dan is Aigua Blanques een geweldige optie. Dit strand behoort tot één van de mooiste stranden op Ibiza maar is gelukkig nog niet ontdekt door het massatoerisme. Vooral de locals trekken graag naar dit strand. Het strand ligt wel enigszins afgelegen want vanaf de parkeerplaats is het een stukje lopen naar het strand. Maar eenmaal aangekomen zijn het zachte zandstrand en de relatieve rust, meer dan de moeite waard!

Aigua Blanques

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens een vakantie naar Ibiza zijn er nog veel meer mooie stranden om te ontdekken. We raden het dan ook zeker aan om een auto te huren. Zo kan je op je eigen gemak de verborgen parels ontdekken. Ga op avontuur en bezoek de top 5 mooiste stranden van Ibiza!