In beeld: Ierland op z’n mooist in 10 foto’s

Redactie - 2 oktober 2017

In beeld: Ierland op z’n mooist in 10 foto’s

Redactie - 2 oktober 2017

Wat een prachtig land is Ierland! Kies eens voor iets anders en maak een stedentrip naar het gezellige Cork, Cobh, waar de Titanic vertrok of Kinsale vol met haar gekleurde huizen. Dit is Ierland in een notendop.

De lieve, knusse dorpjes van Ierland

Kinsale, Cobh of Cork, om maar een paar van die knusse dorpen te noemen. Ierland zit er vol mee en ze zijn allemaal even pittoresk en charmant. Struin door de smalle, soms steile, straten vol gekleurde huizen.

Traditionele sweet shops

Zoetekauwen, boek snel een ticket naar Ierland. In elke stad of dorp vind je namelijk wel één of meerdere sweet shops. In zo’n snoepwinkel staan potten gekleurd snoep uitgestald tegen de muur aan. Vergeet ook niet een stuk fudge mee te nemen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/cork-hipste-vintage-winkels-vind-hier/”]

De natuur in Ierland

Uitgestrekte landschappen zo ver als je kunt kijken, bossen waar wilde bramen en bessen groeien, enorm hoge bomen en veel gekleurde bloemen: de natuur in Ierland is immens. Een adembenemend mooi uitzicht vanuit je hotelkamer heb je in hotel The River Lee. Vakantieganger Alexandra verbleef hier afgelopen zomer: ‘Mooie kamers! Vanuit de kamer (5e verdieping) had je prachtig uitzicht! Verder heel fris en zeer uitgebreid ontbijt. Het is een heerlijk hotel voor bijvoorbeeld een citytrip naar Cork.’

Vintage shops in Ierland

De Ieren zijn dol op vintage, dat blijkt uit het aantal tweedehands (design) winkels dat je tegenkomt in het land. In elk dorp vind je er wel een paar. Neem ook een kijkje bij één van de vele antiekwinkels, waar bijvoorbeeld vintage horloges verkocht worden.

Huizen in alle kleuren van de regenboog

Het valt meteen op als je Kinsale of Cobh binnenrijdt: de gekleurde huizen. Loop je door de straten van deze en andere Ierse dorpen, dan wandel je langs huizen met allemaal een andere kleur. De Ieren staan vrij om hun woning te schilderen in een kleur die ze mooi vinden. Geweldig om te zien!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/mooiste-kustlijnen-ierland/”]

Water, waar je ook kijkt

Niet alleen de groene landschappen zijn indrukwekkend in Ierland. Ook het water is prachtig om te zien. Ierland is omringd door de Atlantische Oceaan en een deel Ierse Zee. Dit levert gezellige havenplaatsen en de mooiste uitzichten op.

Zoete taartjes en gebakjes

Je kan er niet omheen als in je Ierland bent: zoete gebakjes en kleine taartjes. Probeer als je in Cork bent een stuk Chester cake, de specialiteit van de county. De kleffe cake bestaat uit left-overs van andere taarten en cakes geweekt in thee en bedolven onder een laag glazuur.

Laatste stop van de Titanic

De originele steiger ligt nog in de haven van Cobh, de laatste stop voordat de Titanic naar New York zou varen. Nadat de laatste passagiers hier opgehaald waren, zonk het schip. In Cobh is een heuse Titanic experience die erg indrukwekkend is.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/ierland-10x-leuke-dingen-cork/”]

Fish and Chips

Als er een gerecht is dat je zeker eens moet proberen als je hier bent, dan is dat Fish and Chips. Gelukkig kom je dit gerecht  op menig menukaart tegen. Eet het zoals de Ieren doen: met een partje citroen en limoenmayonaise.

Ben je benieuwd geworden naar Ierland? Boek dan een stedentrip en overnacht een in het Clayton Cork City hotel dat beoordeeld is met een 7,7.

Ben jij wel eens op stedentrip in Cork geweest? Laat een review achter en inspireer andere vakantiegangers!