Het lekkerste ijs ter wereld vind je in dit kleine Italiaanse dorpje

Redactie - 9 oktober 2017

Het lekkerste ijs ter wereld vind je in dit kleine Italiaanse dorpje

Redactie - 9 oktober 2017

Na een zoektocht van drie jaar kan de Carpigiani Gelato Universiteit (ja, er is een school voor ijsmakers in Italië) eindelijk onthullen waar je het lekkerste ijs ter wereld vindt. En dat blijkt, hoe kan het ook anders, gewoon in Italië te zijn!

Het lekkerste ijs ter wereld

De Gelato World Tour duurde in totaal drie jaar en ging o.a. in Dubai, Valencia, Tokyo, Chicago, Shenzen, Rome en Melbourne op zoek naar het lekkerste ijs ter wereld.

Uiteindelijk werden er 36 finalisten uitgenodigd om hun ijs te tentoonstellen in het Italiaanse Rimini. Daar werd door meer dan 50.000 mensen het ijs van de finalisten geproefd.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/de-beste-pizzerias-van-italie/”]

Hier moet je heen…

Tijd voor de ontknoping! De winnaar is het pistache ijs van Alessandro Crispini van Gelateria Crispini in het kleine Italiaanse dorpje Spoleto.

De smaak komt voort uit een mix van drie pistaches. Twee uit een dorpje aan de voet van de vulkaan Etna op Sicilië en eentje uit het eeuwenoude havenstadje Agrigentio.

Dus ga jij binnenkort of volgend jaar zomer naar Italië? Kijk dan zeker eens of je langs Spoleto komt, want daar moet je zeker een ijsje halen!