De beste pizzeria’s van Italië

Redactie - 19 juli 2018

De beste pizzeria’s van Italië

Redactie - 19 juli 2018

De keuken van Italië heeft zó veel te bieden! Gelato die je doet watertanden, pasta’s met de perfecte bite en natuurlijk…smeuïge of juist heel knapperige pizza’s! Speciaal voor jou zetten we 6 super-fantastische-lekkere pizzarestaurants voor je op een rij.

Italie

Napels of Rome?

De pizza is geboren in Napels, maar Rome doet allang niet meer onder voor deze stad. Er zijn wel wat verschillen. De pizzeria’s in Rome zijn lawaaiig en druk. En dat is precies wat ze zo leuk maakt. Hier proef je de echte Italiaanse sfeer. Je gaat er niet heen voor een uitgebreide maaltijd, maar eerder om even een snelle hap te eten. In Napels zijn de restaurants vaak wat rustiger en heb je wat meer ruimte. Je kunt er met gemak een hele avond dineren.

Het verschil tussen de Napolitaanse en Romeinse pizza zit vooral in de korst. Deze is in Napels hoog, zacht en gezwollen. De pizza’s in Rome hebben een dunne bodem en zijn een stuk knapperiger. Welke het lekkerst is? Dat moet je helemaal zelf ontdekken bij de beste pizzeria’s in Italië.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/5x-beste-hotels-rome/”]

Pizzeria Rome

Pizzeria Pratelli Da Ricci

Als je in Rome bent, mag je Pizzeria Fratelli Da Ricci niet overslaan. Het restaurant bestaat al sinds 1888 en is hiermee één van de oudste pizzeria’s van de stad. De zaak begon als een enoteca (wijnwinkel), maar is inmiddels uitgegroeid tot een pizzarestaurant van hoge kwaliteit. Verwacht hier geen typische flinterdunne knisperende pizza’s. Het restaurant staat bekend om zijn Napolitaanse stijl en de pizza’s hebben dus een wat dikkere korst. Ideaal voor wie houdt van een stevige maaltijd.

Pizzeria Italie

Pizzeria Baffetto

Volgens de inwoners van Rome is Pizzerria Bafetto een van de beste pizzeria’s van de stad. Iedere avond staan studenten, locals en toeristen hier in een lange rij te wachten om een plekje te bemachtigen. Niet alleen de pizza, maar de ook de sfeer is uniek.

Als je eenmaal binnen zit, word je op typische Italiaanse wijze gemaand om op te schieten. Het personeel is zeker niet altijd even beleefd en de aankleding laat ook nogal wat te wensen over. Erger je er vooral niet aan, maar geniet van de authentieke Italiaanse sfeer. Bovendien maakt de smaak van de pizza’s alles meer dan goed.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/ontdekken/italiaanse-eilanden-vakantie-op-ischia-4-x-doen/”]

Pizzeria Trastevere

Pizzeria Panattoni

In het hart van de wijk Trastevere in Rome loop je zo tegen Pizzeria Panattoni aan. Deze eettent staat bekend om zijn pizza’s met de meest heerlijke lichte, dunne en knapperige korst. Het interieur is bovendien uniek. De Romeinen noemen de pizzeria l’obitorio (het lijkenhuis) vanwege de lange karakteristieke marmeren tafelbladen. Panattoni staat niet alleen bekend om de heerlijke pizza’s, maar ook om zijn sublieme voorgerechten suppli en fritti. De maaltijden zijn zeker niet de goedkoopste van de stad, maar je bent verzekerd van een smaaksensatie van de hoogste kwaliteit.

Pizza Margherita

Pizzeria Brandi

De Napolitanen noemen Pizzeria Brandi de enige echte thuishaven van de pizza. In 1889 maakte Pietro Calicchio hier namelijk de allereerste pizza margherita voor Koningin Margherita. De eigenaar is trots op deze beroemde geschiedenis en zal zeker niet nalaten je alles te vertellen over de bijzondere historie.

Het restaurant heeft meerdere wedstrijden gewonnen en vele beroemdheden brachten er al een bezoekje. Dit kan je bijna niet ontgaan door de alle foto’s en prijzen aan de muren. De originele pizza margherita moet je natuurlijk geproefd hebben, maar probeer ook eens de overheerlijke tiramisu en pasta’s die op het menu staan. Buon appetito!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/italie-ken-5-geheime-steden-al/”]

Pizzeria

Pizzeria Soldi

Als je toch in Napels bent, ga dan ook meteen even naar Pizzeria Soldi. Het restaurant ligt in een nauw steegje achter de Via Toledo en is hiermee een van de best bewaarde Napolitaanse geheimen. Francesco, de pizzabakker, leerde hier nog van zijn grootvader hoe hij een pizza sette soldi moet maken. Het recept van deze pizza met zeven ingrediënten houdt hij tot op de dag van vandaag voor zichzelf. En de bouwstenen van de pizza’s wisselen in elk seizoen. Je weet dus nooit precies wat je krijgt. Maar één ding is zeker: het is smullen geblazen!

Pizza lang

Pizzeria Gigino

Ongeveer dertig kilometer ten zuiden van Napels vind je de wel heel bijzondere Pizzeria Gigino. Dit restaurant in Vico Equense is wereldberoemd en behoort zeker tot de beste pizzeria’s van Italië. De oprichter Gigino heeft zelfs een universiteit opgericht in het stadje om zijn recept te perfectioneren. De pizza’s zijn hier niet rond, maar je bestelt per centimeter. Ze zijn heerlijk, maar pas op waar je om vraagt. Wees niet te overmoedig om een grote pizza te nemen, want zelfs voor de echte liefhebber is dit een echte uitdaging. De pizza is namelijk wel twee meter lang.

Heb jij nog tips over de lekkerste pizza’s in Italië? Laat een review achter op Zoover.nl en help andere reizigers aan een vakantie vol culinaire hoogstandjes!