Beieren: 5x een Duits culinair walhalla

Redactie - 26 juli 2017

Beieren: 5x een Duits culinair walhalla

Redactie - 26 juli 2017

[zcontent href=”https://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Denk je aan Beieren, dan denk je waarschijnlijk aan bier. Oók heel lekker natuurlijk, maar wist je dat Beieren bol staat van de culinaire lekkernijen? Om jou wat fijne inspiratie te bieden, sommen we vijf lekkernijen op om je vingers bij af te likken!

Duitse lekkernijen

 1. Brez’n, jawohl!

De Duitse deelstaat Beieren heeft een aardige broodcultuur. De hoofdstad van deze deelstaat, München, zijn het mensen die pretzels eten die het straatbeeld domineren. Naar verluid is de pretzel (spreek je uit als Brez’n) een erfenis van Romeins ringbrood, dat ze in Beierse kloosters aten. Lekker om zo uit het vuistje te eten, of met een smakelijk dipsausje. Of je nou een grote of kleine eter bent: pretzels come in all shapes and sizes!

2. Pommes mit bratwurst

Zeg nou zelf: er gaat toch niet boven een patatje. In Duitsland wordt vooral een patatje met bratwurst veel gegeten. Laat je verrassen door de prachtige stad Neurenberg, waar je na een dagje cultuur snuiven natuurlijk zo’n lekker patatje gaat eten. Na alle indrukken van deze historische stad en een bolle buik van alle lekkernijen rol je zo in je bed; bijvoorbeeld in één van deze fijne hotels of op één van de vele campings in de regio.Welterusten!

3. Bavarois

Geloof je het wel met al die hartige dingen? Haal je hart dan op met een Bayerische Rahmsulze. Dit lokale nagerecht wordt gegarneerd met een topping van bessen, compote of chocolade. Dit culinaire hoogstandje mag in jouw vakantie natuurlijk niet ontbreken! Zeker niet als je een stevige wandeling hebt gemaakt, bijvoorbeeld om de stadsmuur die om de prachtige stad Rothenburg ob der Tauber loopt.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/aanrader-ibiza-kinderen/”]

4. Bierworst

Natuurlijk mag een ferm stukje vlees óók niet ontbreken in dit rijtje. Van schweingebraten en bratwurst, tot aan bierworst: in Beieren heb je het allemaal. Deze worst wordt gegeten bij een stevige broodmaaltijd, bij voorkeur onder het genot van eine halbes (een halve liter bier). De worst dankt z’n naam doordat het zo’n top-combinatie is met bier. Neem wel kauwgom mee, want er zit aardig wat knoflook in deze stevige worst.

5. Obstler

Obst betekent letterlijk fruit en obstler is vruchtenbrandewijn. Beierse branders zijn apetrots op dit volledige uit vruchten gemaakte goedje.  De herkomstgebieden van deze fruitige brandewijnen zijn fruitboomweiden in de heuvels of het middelgebergte. Dit drankje bevordert de spijsvertering, dus drink vooral een glaasje obstler als je je te buiten bent gegaan aan één van die vijf andere heerlijke lekkernijen!

Zie jij zo’n snoeptripje naar Beieren wel zitten? Op Zoover vind je de leukste hotels, campings en andere fijne plekken!