Upcoming: een strandvakantie in Georgië

Redactie - 24 maart 2018

Upcoming: een strandvakantie in Georgië

Redactie - 24 maart 2018

Moet jij je zomervakantie nog plannen? Als je een goedkope, upcoming bestemming met zongarantie wel ziet zitten, dan is een strandvakantie in Georgië écht iets voor jou.

strandvakantie in Georgië

Batumi

Vakantie aan de Zwarte Zeekust

Niet alleen in Turkije kun je terecht voor een vakantie aan de Zwarte Zee, ook in Georgië. De Zwarte Zeekust is er ruim driehonderd kilometer lang, en dat betekent genoeg mooie stranden én leuke badplaatsen. Upcoming zijn onder andere de badplaatsen Ureki, Anaklia, Grigoleti en Batumi. Omdat een strandvakantie in Georgië groeit aan populairiteit, worden er steeds meer hotels en appartementen aan de kust gebouwd.

strandvakantie in Georgië

Boulevard van Batumi

Zongarantie Georgië

Aan de Zwarte Zee in Georgië is het klimaat mediterraan en subtropisch. Je treft er dan ook wuivende palmen, citrusbomen en lange lege kiezel- en zandstranden. De maanden juni, juli, augustus en september zijn ronduit zomers te noemen, met temperaturen van gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. En dát met gemiddeld zeven tot negen uur zonneschijn per dag.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/vakantie-naar-georgie-tips-beginners/”]

strandvakantie in Georgië

Kiezelstrand aan de kust van Georgië

Dagtrips vanuit Anaklia

Anaklia is een relatief nieuw vakantieoord in het zuidoosten van Georgië. Langs de kustlijn vind je wandelpaden en helder water. Je kunt hier naast zonnen op het strand ook genoeg activiteiten ondernemen, zoals een boottocht maken of een ritje op een waterscooter. Ook aan cafés en restaurants waar je lekker aan een lokaal wijntje kunt nippen geen gebrek. Anaklia is ook een ideale uitvalsbasis om het binnenland te ontdekken, zoals het paleis van prinses Dadiani bij Zugdidi, de hoofdstad van de regio.

strandvakantie in Georgië

Strand van Batumi

Bruisend Batumi

Batumi is de populairste badplaats van het land en de meeste vakantiegangers op strandvakantie in Georgië zul je hier vinden. Het subtropische klimaat maakt Batumi tot een populaire bestemming voor een zonvakantie. Batumi staat bekend als de feesthoofdstad van de regio met vooral in de zomermaanden een bruisend nachtleven met feestjes in strandclubs, optredens van internationale dj’s en artiesten, jazzfestivals en concerten.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/doen-vakantie-in-georgie/”]

strandvakantie in Georgië

Magnetisch zand in Ureki

Wellness in Ureki

In badplaats Ureki bestaat het strand uit zwart, magnetisch zand. Vooral voor locals is dit een populaire plek voor een stranddag. Smeer je – net als hen – in met het zwarte zand, de oude Sovjets geloofden dat dit een geneeskrachtige werking heeft en bouwden daarom talloze kuuroorden in Ureki. Ook deze badplaats wordt met de dag populairder: sinds een paar jaar heeft Ureki een treinstation, een goede snelwegverbinding en steeds meer hotels, appartementen en bungalows.

Ben jij ooit op strandvakantie in Georgie geweest? Deel je ervaringen onder dit bericht op schrijf een review!