Deze bezienswaardigheden op Lanzarote mag je niet overslaan

Redactie - 29 november 2020

Deze bezienswaardigheden op Lanzarote mag je niet overslaan

Redactie - 29 november 2020

Veel mensen kiezen voor een vakantie naar Lanzarote voor de prachtige stranden. Toch heeft dit Canarische eiland nog veel meer te bieden! Zo is de natuur schitterend en divers, waardoor je urenlang kan hiken of wandelen. Daarnaast zijn er verschillende culturele bezienswaardigheden op Lanzarote, die kunstliefhebbers absoluut niet mogen missen. Op vakantie met de kids? Er is genoeg te doen voor vakantiegangers van alle leeftijden. Vertrek jij binnenkort naar Lanzarote? Zorg er dan voor dat je een paar van onze tips afvinkt op je lijstje!

1. Ontdek de natuur van Lanzarote

Tijdens je vakantie naar Lanzarote verken je de verschillende natuurlijke schatten die het eiland rijk is. Een groot deel van de omgeving is kaal en rotsachtig, waardoor het soms lijkt alsof je op de maan rondwandelt. In het verleden zijn er verschillende vulkaanuitbarstingen geweest die Lanzarote grotendeels met lava hebben bedekt. Het resultaat daarvan is een indrukwekkend maanlandschap, waar je heerlijk kan wandelen. Breng direct een bezoek aan Volcàn del Cuervo vlakbij de plaats La Asomada. Het is een flinke klim naar boven, maar het uitzicht is dit meer dan waard!

Volcàn del Cuervo - Bezienswaardigheden Lanzarote

Daarnaast ontdek je ter voet de mooie wijngaarden van het eiland. Er worden verschillende wandelingen met gids georganiseerd, maar je kan ook zelf op pad gaan. Tijdens je wandeling zie je dat Lanzarote ondanks het vulkanische maanlandschap ook groene natuur heeft. Onze favoriet is een wandeling door de wijngaarden bij La Geria. Door de weersomstandigheden en de ligging is La Geria namelijk heel geschikt om wijn te verbouwen! Sluit je wandeling af met een heerlijke wijnproeverij in de streek.

Tijdens een wandeling door Parque Nacional de Timanfaya ervaar je het vulkanische verleden van het eiland.  De montañas del fuego (bergen van vuur) zorgen voor een maanachtig landschap. Wil je naar dit indrukwekkende natuurgebied om onder andere geisers te bewonderen? Dat kan per bus, te voet of op een dromedaris. Je kan het park met of zonder gids bezoeken. Andere vakantiegangers zijn razend enthousiast over Parque Nacional de Timanfaya. Betty beoordeelt het park met een 9 en zegt:

“Dit park is ontstaan na jarenlange vulkaan uitbarstingen. Nou, dat is te zien! Een vreemd en geheimzinnig landschap. Een klein vergelijk: als in Nederland de aardappels net gerooid zijn…..alleen dan ontelbare malen heftiger. Je bezoekt ondergrondse kraters welke geheimzinnige verassingen hebben. Een aanrader om te gaan bezoeken, echt!”

Timanfaya

2. Verken de stranden op Lanzarote

Oké, toegegeven: stranden zijn niet echt bezienswaardigheden. Omdat jouw vakantie naar Lanzarote niet compleet is zonder te ontspannen op de stranden, hebben we ze toch op dit lijstje met bezienswaardigheden op Lanzarote gezet! In het zuiden tussen Playa Blanca en El Papagayo liggen een aantal prachtige stranden. Deze zijn niet gemakkelijk te bereiken met de auto, maar wie het niet erg vindt om een stuk te wandelen wordt beloond met adembenemende stranden. Hier vind je namelijk prachtige baaien, liggend tussen een enorme rotsformatie. Hier kan jij heel wat uurtjes in de zon of in het water doorbrengen!

Playa Papagayo - Bezienswaardigheden Lanzarote

Daarnaast zijn El Golfo en Lago Verde bij de plaats El Golfo echte aanraders. Dit is een vulkanisch zwart strand waar een meer met een groene kleur achter ligt. Het meer dankt haar kleur van de algen in het water. Deze plek is niet ideaal om dagenlang te bakken in de zon, maar het is zeker één van de indrukwekkendste stranden van het eiland!

Lago Verde Lanzarote

3. Actief op pad op Lanzarote

Eén ding is zeker: je hoeft je niet te vervelen tijdens je vakantie. Er zijn namelijk verschillende actieve uitstapjes en avontuurlijke bezienswaardigheden op Lanzarote. Ga bijvoorbeeld naar Mirador del Río, het mooiste uitkijkpunt van Lanzarote. Het is dan ook erg bijzonder: het 475 meter hoge uitkijkplatform is gecreëerd op een klif van de Famara bergketen. Het platform ligt eigenlijk tussen de rotsen, waardoor het haast voelt alsof je zweeft! Neem je fototoestel mee, want het uitzicht is prachtig. Zo bekijk je bijvoorbeeld Peñas del Chache, dat met 600 meter het hoogste punt van Lanzarote is.

Las Cavas Verdes (de groene grotten) zijn echte aanraders. Deze bizar mooie grotten zijn zo’n vierduizend jaar geleden ontstaan bij een vulkaanuitbarsting. Tijdens de wandeling moet je regelmatig bukken, want er is veel diepteverschil. Overal zie je lavagesteente in allerlei kleuren en vormen. Super mooi! Er is zelfs een auditorium aanwezig, dat 45 meter onder het grondoppervlak ligt. Hier geniet je van mooie muziek en geluidseffecten. Kortom, Las Cavas Verdes zijn zeker een bezoekje waard!

Las Cavas Verdes - Bezienswaardigheden Lanzarote

Tot slot mogen avonturiers een bezoekje aan Jameos Del Agua niet overslaan. Dit is een zes kilometer lang ondergronds meer in het noorden van het eiland. De architecten César Manrique, Luis Morales en Jesus Soto hebben het meer verrijkt met zit-gedeeltes, een vulkaanmuseum en een kunstmatige lagune in de open lucht. Jameos Del Agua is echt één van de mooiste bezienswaardigheden op Lanzarote. De sfeer die hier hangt is bijna heilig te noemen. Een echte must-see dus. Karin beoordeelt haar bezoek met een 8 en zegt:

“De witte kreeftjes leven hier als enige op de wereld, doordat ze geen zonlicht krijgen. Het is een mooie plek en goed onderhouden. Ook leuk om het mooie zwembad van de koning te zien. Zeker een bezoekje aanbrengen als je op Lanzarote bent!”

4. Culturele bezienswaardigheden op Lanzarote

Tijdens je vakantie om Lanzarote zal je merken dat overal kunst en culturele bezienswaardigheden te vinden zijn. De lokale kunstenaar en architect César Manrique was de maker en inspiratie van veel van van de kunst die je op Lanzarote vindt. De kunst van Manrique en zijn opvolgers heeft vaak een humoristisch tintje. Bewonder bijvoorbeeld de kamelensculpturen van Paco Curbelo langs de weg van Arrecife naar Playa Blanca. Over het hele eiland zijn allerlei sculpturen van Manrique te vinden of van kunstenaars die door hem geïnspireerd waren.

César Manrique

Is het jou al opgevallen dat Lanzarote veel witte architectuur heeft, die zelden hoger is dan vier verdiepingen? Ook dit komt door Manrique. Hij wilde voorkomen dat het opkomende toerisme de authentieke sfeer van het eiland zou aantasten. Wil je meer te weten komen over de architectuur van César Manrique? Breng dan een bezoek aan Fundación César Manrique! Hier bekijk je het droomhuis van Manrique, leer je veel over zijn levensloop én bekijk je bijzondere kunstobjecten. Natasha beoordeeld haar bezoek met een 8 en zegt:

“Wij hadden geen hoge verwachtingen maar het huis gaat geheel in de omgeving op. Werkelijk schitterend gedaan. Ik zou er goed kunnen wonen!😜

Fundación César Manrique - Bezienswaardigheden Lanzarote

Een andere culturele bezienswaardigheid op Lanzarote is Museo Atlántico. Dit is een beeldenmuseum op de bodem van de zee en is geopend in 2016. Bij de opening waren er 35 beelden van de Britse kunstenaar Jason Taylor te bewonderen op ongeveer 12 meter diepte. Het is de bedoeling dat dit ooit ongeveer 300 beelden worden! Door het heldere water zijn de beelden niet alleen te bewonderen door snorkelaars en duikers, maar ook vanaf een bootje of zwemmend. Een hele bijzondere ervaring!

5. Kids-proof activiteiten op Lanzarote

Ga jij met het hele gezin op vakantie naar Lanzarote? Er valt genoeg te beleven voor vakantiegangers van alle leeftijden. Aan de Costa Tequise ligt het aquarium van Lanzarote. Een leuk uitstapje voor het hele gezin! Duiken of zwemmen met haaien behoort tot de vele opties. Iets te spannend voor jou? Bekijk dan de waaghalzen die met de haaien zwemmen veilig vanaf de kant. Natuurlijk zijn er nog veel meer vissen te bewonderen. Lijkt duiken met vissen jou wel wat, maar vind je haaien te spannend? Ga dan langs Manta Dive Centre!

Lanzarote met kinderen

Aan de oostkust van het eiland ligt Aquapark Costa Teguise met veel verschillende glijbanen en andere attracties. Mocht je dit op een gegeven moment hebben gezien, dan kun je hier ook paintballen en karten. Oftwel: een dagje entertainment.