Waarom het Franse Vallon-Pont-d’Arc op je verlanglijst hoort

Redactie - 9 augustus 2018

Waarom het Franse Vallon-Pont-d’Arc op je verlanglijst hoort

Redactie - 9 augustus 2018

Frankrijk barst van het natuurschoon. Of je nu van kust, bossen of bergen houdt: het is er allemaal. Ben je vooral dol op ruige natuur, met hoge rotswanden en slingerende rivieren? Zoek dan een leuke camping in Vallon-Pont-d’Arc en ontdek vanuit daar de omgeving. Nog twijfels? Lees dan waarom Vallon-Pont-d’Arc echt op je verlanglijst thuishoort.

Vallon-Pont-d'Arc

1. Vallon-Pont-d’Arc is een gezellig dorp

Vind je het leuk als er op je vakantiebestemming van alles te beleven is, dan is Vallon-Pont-d’Arc een prima uitvalsbasis. Het dorp heeft zo’n tweeduizend inwoners, maar wordt goed bezocht door toeristen. Het heeft dan ook volop leuke winkels en restaurants, er is vrijwel de hele dag door markt en je kunt overal gezellig een terrasje pikken. Een fijne plek om vakantie te vieren.

Gorges de l’Ardèche

2. De Gorges de l’Ardèche ligt vlakbij

Vallon-Pont-d’Arc ligt in de Ardèche, in het zuiden van Frankrijk. Een ideale regio voor natuurliefhebbers. Het hoogtepunt op natuurgebied is de Gorges de l’Ardèche, niet voor niets een van de bekendste bezienswaardigheden van de streek. Deze indrukwekkende kloof is tientallen kilometers lang en loopt van Vallon-Pont-d’Arc naar Saint-Martin-d’Ardèche. De enorme rotswanden die de kloof omringen zijn prachtig om te zien. Je kunt dit natuurreservaat op verschillende manieren verkennen. Natuurlijk kun je er geweldig wandelen, maar kajakken is er ook heerlijk. Let wel op, want het water stroomt op sommige plekken behoorlijk hard.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/stedentrips/3x-een-heerlijk-weekendje-naar-frankrijk-met-de-trein/”]

Pont d'Arc

3. De Pont d’Arc is het bewonderen waard

Bij de ingang van de Gorges de l’Ardeche vind je de Pont d’Arc, een bekende plek in de Ardèche. Die is zeker een aparte vermelding waard. Deze enorme boogbrug is ontstaan door de natuur: de kalkstenen rots is uitgesleten door de rivier de Ardèche. De brug is bijna zestig meter lang en ruim vijftig meter hoog. Onder de brug stroomt nog steeds de rivier, wat betekent dat de boog nog altijd verder uitgesleten wordt.

4. In de omgeving stikt het van de watervallen

Nog geen genoeg van al die natuur? Dan kun je in de omgeving van Vallon-Pont-d’Arc volop mooie watervallen spotten. Bezoek bijvoorbeeld de waterval Ray-Pic, volgens veel mensen de mooiste waterval van de streek. Je kunt langs een pad omhoog lopen en onderweg kom je verschillende uitzichtpunten tegen. Het is prachtig om te zien hoe het water tussen de enorme rotsblokken naar beneden stort. Ook niet missen: de waterval van Rochecolombe, met water dat langs de rotskliffen naar beneden stroomt. In de omgeving kun je verschillende mooie wandelingen maken.

wandelen Ardeche

5. Vallon-Pont-d’Arc is perfect voor actievelingen

Wandelen, fietsen, kajakken, vissen, zwemmen: het kan allemaal in Vallon-Pont-d’Arc en omgeving. Wil je tijdens je vakantie niet stilzitten, dan kun je je hier helemaal uitleven. De Ardèche heeft ruim zesduizend kilometer aan wandelpaden, die prima bewegwijzerd zijn. Door de grote variatie aan landschappen is er altijd een mooie wandeling die bij je past. Een aanrader is de wandeling op het Plateau de Labeaume, die langs bijzondere hunebedden leidt.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/kamperen/top-5-beste-campings-frankrijk/”]

6. De Ardèche is een kampeerparadijs

Van die mooie natuur geniet je natuurlijk optimaal vanaf de camping. Dat komt goed uit, want in Vallon-Pont-d’Arc liggen volop geweldige campings. Kijk bijvoorbeeld eens naar Camping Nature Parc L’Ardèchois, dat een Zoover Award won. Niet zo gek, aangezien jullie deze camping met een 8,8 beoordelen. ‘Heerlijke verzorgde en goed georganiseerde camping, met prachtige planten en bomen. Wij komen graag terug!’, aldus Caroline. Ook een aanrader: Camping Beau Rivage, die een 9 scoort. Onder andere de ligging, het eten en de kindvriendelijkheid krijgen dikke complimenten. Laat het buitenleven beginnen!

Heb jij nog tips voor Vallon Pont d’Arc in Frankrijk? Laat het ons weten via de comments!