Vakantieganger ergert zich aan ‘handdoekje leggen’

Redactie - 6 juni 2019

Vakantieganger ergert zich aan ‘handdoekje leggen’

Redactie - 6 juni 2019

Het wordt langzamerhand vakantie-ergernis nummer één: geclaimde ligbedden rondom het zwembad van vakantieaccommodaties. Meer dan 73 procent van de Europese vakantiegangers ergert zich hier groen en geel aan, blijkt uit onderzoek van Zoover. Tijd voor ons om hier iets aan te doen!

Video: Bekijk hier hoe het handdoekje leggen eraan toe kan gaan!

 

Vakantieganger doet ongewild mee

Het gebeurt veel vakantiegangers: je komt aan bij het zwembad en meer dan de helft van de bedden en stoelen wordt niet gebruikt, maar wel bezet gehouden met een handdoek. Als de andere helft wél bezet is door mensen, ben je dan mooi klaar! Eigenlijk wil het grootste deel van de vakantiegangers niet meedoen aan het fenomeen ligbed ‘reserveren’. Velen veroveren toch op deze manier een plekje, omdat anderen het ook doen. Meer dan 16 procent van de Europese vakantiegangers geeft dan ook aan ‘maar mee te doen’ omdat ze anders nooit aan het zwembad kunnen liggen.

Nederlander ergert zich meest

Nederlanders overstijgen het Europees ergernis-gemiddelde. Met 80 procent ergert de Nederlander zich mateloos. Helemaal als mensen pas uren later gebruik maken van de plek. Van hen doet 16 procent maar mee met het handdoekje leggen omdat ze bang zijn anders achter het net te vissen. Slechts 4 procent geeft aan het de normaalste zaak van de wereld te vinden.

Fanatieke Polen

Poolse vakantiegangers ergeren zich het minst en maken zich volgens eigen zeggen het vaakst schuldig aan handdoekje leggen. Van hen reserveert 43 procent zijn stoel met een handdoek omdat ze de beste plek willen of omdat anderen het ook doen. Ondanks dat vindt een meerderheid van de Polen het niet kunnen (57%).

Op de vraag of men een mooi plekje voor zichzelf reserveert aan het zwembad door een handdoek over een stoel te gooien antwoordt de vakantieganger:

Nederland versus Europa