De mooiste pleinen van Europa

Redactie - 16 juli 2017

De mooiste pleinen van Europa

Redactie - 16 juli 2017

Volgens ons tenminste, want over smaak valt niet te twisten. En er zijn zoveel mooie Europese pleinen, dus het was nog lastig kiezen. Maar het is gelukt: dit zijn de tien allermooiste!

Place des Vosges, Parijs

1. Marienplatz in München

Opvallend aan dit mooie Duitse plein is de 85 meter hoge toren met het beroemde klokkenspel dat drie keer per dag van zich laat horen. Bekijk het fenomeen vanaf één van de vele gezellige terrasjes terwijl je van een wijntje of biertje nipt.

2. Het Rode Plein in Moskou

Alsof je een sprookje binnenloopt, zo voelt het op het Rode Plein in het hart van Rusland. Dit grootse plein in Moskou ademt geschiedenis en de eyecatcher is toch wel de kleurrijke Basiliuskathedraal.

3. Staroměstské Náměstí in Praag

‘Plein van de oude stad’, dat betekent deze Tsjechische naam voor het stadsplein in Praag. Kijk je ogen uit op het altijd gezellig plein vol bezienswaardigheden zoals de indrukwekkende Astronomische klok. Om de hoek vind je hotel Rott, dat door jullie wordt beoordeeld met een 8,6.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/verassende-stedentrip-bestemmingen-europa/”]

4. Sint Pietersplein in Rome

Dit immens grote plein in de Italiaanse hoofdstad hoort bij Vaticaanstad en het ligt aan de voet van de Sint Pietersbasiliek. Als je van architectuur houdt, dan is het Sint Pietersplein in Rome jouw place to be.

5. Trafalgar Square in Londen

Indrukwekkend, zo kun je dit plein in de hoofdstad van Engeland het beste omschrijven. Het altijd levendige plein is omgeven door musea, historische gebouwen en fijne cafés. Dé perfecte spot om mensen te kijken.

6. Plaza Mayor in Salamanca

Dit Spaanse plein leeft altijd, door alle gezellige winkeltjes, bars en restaurants die er te vinden zijn. En als je naar de gebouwen kijkt, lijkt het net alsof er een gouden gloed over de stenen valt. Sprookjesachtig!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/toplijstje/top-5-openlucht-musea/”]

7. Grote Markt in Brussel

Dit plein in buurland België staat op de Werelderfgoedlijst en is populair onder toeristen. En niet voor niets: het is een plek met geschiedenis voorzien van prachtige architectuur. Eens in de twee jaar verandert de Grote Markt in een bloementapijt.

Wil je vlakbij de Grote Markt verblijven? Kies dan voor hotel Sandton Pillows waar vakantieganger Anne-Rose onlangs verbleef: ‘De ligging van dit hotel is erg goed, mooi gelegen aan het Rouppeplein (een kleine 8 minuten lopen van de Grote Markt) waar we in de avond een lekker glas wijn hebben genuttigd op het terras van Pillows. Voor dit hotel hebben wij alleen maar lovende woorden!’

8. Museumplein in Amsterdam

Kijk je met het Concertgebouw in je rug richting het Rijksmuseum, dan ervaar je het Museumplein in onze hoofdstad het beste. In de zomer kun je hier picknicken, ’s winters schaatsen op de ijsbaan.

9. Rådhuspladsen in Kopenhagen

Als je vanaf het treinstation richting de grote winkelstraat Strøget loopt, kom je vanzelf op het Rådhuspladsen, oftewel het stadhuisplein, terecht. Het plein is omringd door mooie gebouwen zoals het Palace Hotel, het stadhuis en het Kasteel van H.C. Andersen in pretpark Tivoli.

10. Place des Vosges in Parijs

Midden in de drukke Parijse wijk Le Marais stuit je op een prachtig en rustig plein omgeven door enorme herenhuizen. Place des Vosges is ook het oudste plein van de Franse hoofdstad. Haal een coffee to go, neem plaats op een van de bankjes en geniet.

Ongetwijfeld hebben jullie nog meer tips voor mooie pleinen in Europa. Die horen we graag, dus laat je reactie achter in de comments.