Vakantie in Moskou

Rusland
Rusland
Moskou
Verwijder filters

0 accommodaties

Geen resultaten gevonden. Pas je zoekopdracht aan.

Over Moskou

Moskou is de hoofdstad van Rusland, de voormalige Sovjet-Unie. Moskou is een enorme stad met ruim negen miljoen inwoners. Het is verreweg de grootste stad van Rusland. De stad is in het westen van het land gelegen en wordt doorkruist door de rivier de Wolga. Deze rivier vertakt door de hele stad in kleinere riviertjes. Tijdens de koude oorlog was Moskou het hart van het communistisch bewind. Vanuit het Kremlin werd het rode Sovjetleger aangestuurd. Een stedentrip naar Moskou is niet binnen een dag te doen. De culturele en historische trekpleisters van de stad zijn enorm.

Het centrum van de stad is het Rode Plein. Aan het Rode Plein is het regeringsgebouw, het Kremlin, gevestigd. Aan het plein is ook de sprookjesachtige Bassiliuskathedraal en een enorm winkelcentrum te vinden. Een indrukwekkende bezienswaardigheid is het Lenin-mausoleum, waar het gemummificeerde lichaam van de voormalige Sovjetleider tentoongesteld wordt. Langs de muren van het Kremlin zijn graven van andere communistische helden zoals Jozef Stalin of Joeri Gagarin, de eerste man in de ruimte, te bewonderen. Andere bezienswaardigheid in Moskou zijn onder andere de vele authentieke metrostations, de Kazan-kathedraal en het Historisch Museum.

Het uitgaansleven in Moskou bruist als nooit tevoren. Elke dag komen er weer nieuwe nachtclubs of discotheken bij. In Moskou zijn ook honderden restaurants te vinden. De prijzen in de horeca zijn relatief hoog. Tijdens zonnig zomerweer zijn de terrassen in Moskou uitnodigende aangelegenheden. Moskou is een uitstekende stad om te winkelen. De stad kent een ongelooflijk aantal grote en kleine winkels. Van modieuze westerse kleding tot tradiotionele Russische producten: Moskou heeft het. De stad is voor rijke hippe mensen al een tijdlang de place to be. Shoppen en Moskou gaan dus goed samen.

Moskou is een stad van uitersten. Ook qua klimaat heeft Rusland voor ieder wat wils. Op warme zomerse dagen kan het kwik tot dik boven de dertig graden Celcius stijgen. Tijdens de koude winters kan het daarentegen meer dan dertig graden vriezen.

Het openbaar vervoer neemt in Moskou een prominente plaats in. Veel Moskovieten vervoeren zich per metro, bus of tram. Tijdens het drukke spitsuur komt er om de haverklap een nieuwe metro of tram langs. Moskou is tevens een belangrijk knooppunt voor teinverbindingen naar alle ex-Sovjetstaten en bestemmingen als Berlijn en Warschau. Verder start in Moskou de wereldbekende Trans-Siberische spoorlijn. Moskou heeft vier internationale luchthavens: Vnoeko, Bykovo, Sjeremetjevo en Domodedovo.

Wat zeggen bezoekers over

Moskou

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.