De vetste berghutten in Rhône-Alpes

Redactie - 31 maart 2017

De vetste berghutten in Rhône-Alpes

Redactie - 31 maart 2017

Slapen in een berghutje … klinkt niet al te spannend toch? Wel als je een nacht in één van deze burghutten verblijft. Slapen in een roofvogelhut, ergens in the middle of nowhere of in een setting van een science fiction film. Deze onvergetelijke slaapplekken vind je allemaal in de Rhônes-Alpes.

 

Beeld: Snowplaza.co.uk

Op het dak van de wereld in Refuge du Goûter

De Refuge du Goûter is een hut van de Club Alpin Français en ligt in het Mont Blancmassief. Het indrukwekkende gebouw zou het met zijn supersonische uiterlijk prima doen op de set van een science fiction film. Niet in de laatste plaats vanwege de bijzondere ligging: het gebouw lijkt te zweven op een hoogte van bijna vierduizend meter. Hoe je er komt? Vanaf het station Nid d’Aigle, de eindhalte van de Tramway du Mont Blanc in Saint-Gervais-les-Bains, is de hut bereikbaar na een klimtocht van ongeveer vijf uur. Alpinisten maken er een tussenstop voor de beklimming van de Mont Blanc. Brrrrr, succes!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/?p=69232″]

Beeld: Flickr/cianc

Eenzaamheid rondom Refuge Entre-deux-Eaux

Bij Vanoise ligt de knusse Refuge Entre-deux-Eaux. Een prachtig gelegen berghut op 2120 meter en al generaties lang gerund door dezelfde familie. De hut heeft zijn naam te danken aan het samenkomen van twee rivieren op dit punt: La Rocheure en La Leisse. Verwacht een degelijk bed en een robuuste maaltijd.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/?p=68104″]

Beeld: sallanches.com

Warme douche in La Ferme du Tornieux

Voor een Alpenchalet van 125 jaar oud ziet La Ferme du Tornieux er nog bijzonder knap uit. Het chalet ligt op 1450 meter hoogte nabij Sallanches. La Ferme du Tornieux heeft goede bedden mét lakens (een zeldzaamheid in berghuttenland). De bedden staan verdeeld over twee slaapzalen maar er zijn ook individuele slaapkamers voor twee, vier of zes personen. De simpele maar schone badplaats met vier wc’s, drie wastafels en vier warmwater-douches geven jou je verdiende wellnessmomentje na een dag bikkelen in de bergen.

Beeld: Montagne-oisans.com

Als een adelaar bij Refuge de l’Aigle

Na een lange tijd gesloten te zijn geweest voor restauratie, opende Refuge de l’Aigle recent zijn versgeverfde deuren weer. Het gebouwtje ligt op 3450 meter boven de Romanche vallei, bij Allemont. De ‘Aderlaarshut’ is gebouwd op de Adelaarsberg en geeft je inderdaad het gevoel vanuit roofvogelpespectief op de wereld neer te kijken.

Beeld: summitpost.org

Plons in het water bij Refuge du Lac Blanc

De berghut Lac Blanc ligt op 2352 meter hoogte, niet ver van Chamonix. Vanwege het overweldigende uitzicht en de relatief makkelijke tocht ernaartoe is dit een van de populairste hutten uit de omgeving.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/?p=68989″]

Beeld: Gites.nl

Luxe bij Le Troubadour

Iets meer luxe en iets lager op de berg? Le Troubadour ligt in de Asperjoc. Dit gastvrije vakantieparadijs in de bergen, is zo’n beetje de lekkerste plek die je je kunt bedenken na een dag wandelen. Een stukje comfortabeler dan de gemiddelde ‘berghut’Aan de rand van het zwembad kun je de prachtige natuur bewonderen en genieten van deze unieke plek. Naast wandelen kun je hier kajakken en kanoën op de rivieren van de Ardèche, fietsen in de Cévennes en de robuuste bergen in de omgeving bieden veel mogelijkheden voor extreme sporten zoals bergbeklimmen en canyoning. De Nederlandse Roel en Marjan heten je van harte welkom.

Heb je zelf een mooie wandeltocht gemaakt in Rhône-Alps? Deel jouw ervaring dan op Zoover!