Boek altijd met zekerheid: SGR, ANVR en Calamiteitenfonds
Over Castel Camping La Garangeoire
Aandacht voor het milieu op La Garangeoire Campsite. Niet alleen Nederlanders maar ook Fransen kamperen hier. Er wordt dan ook veel Frans gesproken. Een geschikte camping voor rustzoekers met kleine kinderen. Die kunnen naar het zwembad of de speeltuin. De staanplaatsen zijn ruim en groen. Wil je naar het strand? Daar sta je binnen 30 minuten.
Vakantiegangers zijn dol op de ruime plekken en de schaduwrijke kampeerplekken die veel comfort bieden. De zwembaden, met een goede watertemperatuur, en de toevoeging van glijbanen en een lagune, worden zeer gewaardeerd. Het personeel wordt geprezen om hun vriendelijkheid en hulpvaardigheid, en de mogelijkheid om fietsen te huren wordt als een leuke toevoeging gezien. De prachtige aanleg van de camping, vol met bloemen en planten, en de nabijheid van strand en supermarkten zijn ook grote pluspunten. Daarnaast wordt de familiale sfeer, en de inzet van de eigenaars om het iedereen naar de zin te maken, erg op prijs gesteld.
Fietsverhuur
Mastercard
Visa
Adresgegevens | Route de La Chapelle-Hermier, F-85150 |
Castel Camping La Garangeoire
Een week lang heerlijk genoten op deze camping. Genoeg persoonlijke aandacht.
Ondanks grootte en aanwezigheid van veel mensen, is het toch rustig in je eigen gebied(caravan standplaats)
De camping was erg goed verzorgd. Schoon sanitair, mooi aangelegd en goed onderhouden terrein. Zwembad leuk met 2 glijbanen en de lagune ook een leuke toevoeging. Wij hadden een erg ruime kampeerplek, fijn! Afhaal en restaurant kwalitatief goed. Personeel erg vriendelijk en spreekt goed Engels. Overwegend gasten uit Engeland en Ierland op de camping en in mindere mate Nederlanders.
Enige nadeel vd camping is dat voor veel dingen van animatie bijbetaald moet worden, zoals het boogschieten of yoga. Verder top!
Omgeving: leuke wandelroutes vanaf de camping. Centrum St.Julien niks te beleven, supermarkt op 15 min rijden.
Klimaat: voor ons geen Vendee meer omdat het klimaat te wisselend is. Regelmatig bewolking en/of regen. Temperatuur op zich prima. Dit heb je natuurlijk nooit voor het zeggen en moet je geluk mee hebben maar wij kiezen volgend jaar voor een bestemming iets zuidelijker.
Wij verbleven 3 weken op deze camping en zijn erg enthousiast. De plekken zijn ruim en bieden voldoende schaduw, het personeel is bijzonder hulpzaam, de service van een Castel-camping is zeker aanwezig. Dit is een plek voor mensen die houden van natuur, ruimte, stilte en comfort. Er staan veel Ieren en Britten, maar wij vonden dat een pluspunt omdat zij heel proper, stil en attent zijn. Het klopt dat het sanitair wat verouderd is, maar het is heel netjes en weegt niet op tegen al het moois dat deze plek te bieden heeft: prachtige 'boulevard', fijn winkeltje, veel bloemen en planten, ... Onze 3 tienerzonen hebben zich heel goed geamuseerd en werden ondergedompeld in een Frans en Engels taalbad. Er heerst een gemoedelijke, familiale sfeer. De eigenaars zijn erg betrokken bij de camping en doen hun uiterste best om het iedereen naar de zin te maken (dankjewel Anne!), net als het personeel. Voor ons was deze vakantie heel geslaagd!
Mooi aangelegde camping. Schaduwrijke plaatsen, waarbij sommige bomen wel vol zitten met plakluizen. Kan niet beoordelen of dit overal zo is, maar ons ‘straatje’ had er heel veel last van.
Pluspunten:
- Prima zwembad, goede watertemperatuur.
- Restaurant en bar prima.
- Huurfietsen goed en daardoor mountainbiken in de omgeving super leuk.
- Ontzettend vriendelijk en hulpvaardig personeel.
- Dichtbij strand en supermarkten.
Slechte/ verbeterpunten
- Sanitair (met name toiletten) niet berekend op aantal gasten
- Veel zaken stuk of einde levensduur (speeltuinen, boten, huurinventaris)
- Voor vrijwel alles extra betalen (jeu des boule competitie, pingpong competitie) tegen ‘vakantie’ woekerprijzen.
Mooie ruime plekken! We hadden niet veel schaduw op ons plek, wat fijn was geweest met warme weer wat we hadden, maar schaduwrijke plekken zijn er ook. Veel Engelsen en Ieren, tussendoor wat Fransen en Nederlanders, prima mix. Zwembad te klein voor aantal gasten. Sanitair redelijk schoon met fijne stortdouche. Restaurant voor een camping goed! Sfeer/aankleding over het algemeen kan veel gezelliger, vooral in garden shed. Ook wordt het tijd voor een algemene update/onderhoud. Personeel heel vriendelijk en behulpzaam!
In Augustus hebben wij voor vier dagen op Castel camping la Garangeoire gestaan. Wat een prachtige camping is dit zeg!
We hadden een kampeerplaats met gardenpack. Dit was een plek die volledig schaduw had, wat top was!
Het sanitair was erg schoon. De douches waren fantastisch (regendouche en normale knoppen!). Zoiets hadden we nog niet gezien.
Zwembad is mooi. Vaak is er wel een plekje te vinden.
‘S ochtends kon je in de winkel verse broodjes, baguettes en croissants halen. Dit was goed. Daarnaast hebben wij een avond pizza af gehaald. Ook deze was van goede kwaliteit.
Verder is er veel op de camping te beleven (waterfietsen, golven, game rooms, zwembad, pony rijden etc.). De activiteiten ‘s avonds zijn ver weg van de plekken, waardoor er weinig overlast is. Wat ons betreft ook erg fijn!
Het personeel is ook heel aardig. Spreekt allemaal goed Engels en is echt bereid om je verder te helpen.
Voor ons zeker een aanrader!