Over Camping Sandaya Le Fief
Camping Le Fief ligt in St Brevin-les-Pins (Frankrijk). Voor de kids vind je hier een zwembad, afgeschermde speeltuintjes en voornamelijk Franstalige animatie. Let er wel op dat er een maximum zit aan het aantal kids dat wordt toegelaten. De zee is bij de camping wel wat ruig, dus loop wat verder door om te zwemmen. Op een uur rijden van Nantes.
Kom de jodiumrijke lucht van de Atlantische kust inademen in Saint-Brévin-les-Pins in de Loire-Atlantique. In dit charmante badplaatsje ligt uw nieuwe favoriete adresje aan zee: 5-sterrencamping Le Fief. Hier vindt u naast een verkwikkende omgeving waar de Atlantische kust patent op heeft, een openlucht aquapark van 500 m², een overdekt waterpretparadijs van 1000 m² met peuterbad en glijbanen, een wellnessruimte en gratis kinderclubs. Genoeg om een vakantie volledig naar wens samen te stellen!
De vakantiegevoelens springen er echt uit bij deze camping. Je merkt dat de meeste vakantiegangers genieten van het mooie zwembad, of het nu binnen of buiten is, en de gezellige sfeer die eraan hangt. De ligging is ideaal: dichtbij het strand, leuke dorpjes en supermarkten, perfect om te verkennen. Het terrein is ruim opgezet en de huisjes, zoals de stacaravan Sunelia Comfort Corail, zijn netjes, comfortabel en voorzien van alles voor een fijne tijd. Het personeel wordt vaak genoemd als vriendelijk en vrolijk. Er is volop gelegenheid om actief te zijn, of het nu fietsen is richting Saint Michel Chef Chef of gewoon lekker relaxen in de zon. Een vakantie vol herinneringen en een hoop gezelligheid.
Adresgegevens | 57, Chemin du Fief, F-44250 |
Camping Sandaya Le Fief
We hebben een heerlijke 3 weken gehad op deze camping. We hadden een kampeerplek vooraan de camping. Voor onze kinderen prima, ze zaten overal dichtbij: zwembad, winkeltje en restaurant/afhaaleten. Broodjes in de ochtend prima geregeld, hoef je niet te bestellen.
Doordat je vooraan zit krijg je ook al het lawaai mee. Op zich was het vaak tegen 00:00u stiller, maar een paar keer ook niet.
Restaurant en afhaalrestaurant waren prima. Fietsen gehuurd, leuke tip, richting ‘de slang’ gefietst en naar Saint Michel Chef Chef. Dat was voor ons ver genoeg.
Het sanitairgebouw vooraan de camping zag er mooi uit, helaas viezige wc’s. Dit zouden ze wel kunnen updaten!
Het personeel (receptie, horeca, animatie) waren allemaal vriendelijk, vrolijk en spraken prima Engels!
Zwembad heel leuk voor kinderen! Er lagen soms al wat handdoekjes, beetje jammer!
Omgeving leuk, leuke plaatsjes in de buurt (Pronic, St Nazaire en Nantes) en genoeg winkels.
Op zich uitstekende camping! Mooi zwembad, prima
Chalets, goede horeca.
Helaas was ons Premium-verblijf verre van het betaalde premium: veel kapot of niet-werkend en niet schoon toen we er de eerste dag in mochten.
Beddengoed waren ze vergeten en kwam
Pas laat in de avond!
Helaas zijn vooral de NEDERLANDSE gasten erg associaal: ook hier dringt t fenomeen van handoekjes op de zonnebedjes leggen door. Camping geeft aan hier op te handhaven, maar gebeurd absoluut niet! Gevolg: om 10 uur al veel bedden bezet en slechts enkele kinderen in het bad! Ronduit aso!!
Ook geen handhaving op het verplicht dragen van strakke zwembroeken. Respectloos
Taalgebruik tegen het personeel van vooral de Nederlanders.
En het zal wel toeval zijn, maar het zijn vrijwel
Elke keer de “gouden naamkettingen”, de Shanaya’s en de Djelano’s.

We hebben op deze camping een hele fijne vakantie beleefd. We zijn er van 30 juli t\m 10 augustus '25 geweest, stacaravan Sunelia Comfort Corail gereserveerd. De stacaravan was netjes schoon, had een ruime zithoek, keuken met alles erop en eraan en 3 slaapkamers met fijne bedden. Via de camping hadden we een plancha (gas BBQ) gereserveerd, daar kon je fijn buiten op 'BBQ'en'.
Het zwembad viel goed in de smaak, zowel het binnen- en buitenzwembad. Binnen zwembad is verwarmd, dat was fijn op de dagen dat er eventjes iets meer wind stond. We stonden vrij dichtbij het zwembad, dat was fijn. We vonden het 's avonds rustig op de camping.
De hele vakantie hebben we vrijwel zonnig weer gehad, ongeveer 28 graden. Onze stacaravan had geen airco, maar die hebben we ook geen moment gemist. Fijn dat strand, supermarkten etc allemaal op paar minuten rijden waren. En lekker gegeten op de camping, tegen schappelijke prijzen. Hele vriendelijke receptie.
15-24 jul: Huisje Taos 4 pers. Nr 4: mooie wijk, prima huisje, groot terras, oké bedden, heerlijke douche. Eerste rij huisjes liggen langs de straat dus dat hoor je soms.
Camping: ruim opgezet, leuk zwembad, veel bedjes, goed terras, zeer vriendelijk personeel, spreken wel slecht/weinig Engels, vrolijk animatieteam, restaurant goede kwaliteit, niet heel veel keus, prijs prima, weinig/geen Nederlandse tieners (16+).
Omgeving: groot strand op 15 minuten lopen, verder vonden wij omgeving beetje saai, fietsen is aanrader, het was ook erg rustig (kregen zelfs aanbieding om langer te blijven met 50% korting maar blijkt in groot deel Frankrijk erg rustig te zijn dit jaar ondanks hoogseizoen), geen tot weinig muggen, wel wat wespen. Weer wat minder: hadden 2 dagen van te voren geboekt en 14daagse voorspelling was zon en 27 graden maar dat werd ook regen/wind/20 graden terwijl het dan ook weer ineens opentrok en we weer aan t zwembad lagen.
In de eerste week van de zomer vakantie via een last minute boeking in een Sunelia premium mobile home voor 4 personen terecht gekomen. Heerlijk ruim en luxe met 2 slaapkamer, 2 badkamers, gas bbq, vaatwasser en grote veranda. Zwembad is heerlijk met voldoende ligbedjes , je mag gewoon je zwemshort aan dus geen ballenknijpers. Camping ligt dicht bij het strand, maar wel met de auto / fiets. Diverse leuke stadjes zoals Pornic, St Nazaire in buurt. Absolute aanrader is Guerande. Ook die diverse baaien in de omgeving zijn prachtig. Camping ligt aan de uiterwaarden van de Loire waar je geweldig kunt wandelen met je hond. Op de camping in een Tesla destination charger dus gratis laden (ook voor andere merken). Dames bij de receptie spreken prima Engels en zijn allemaal vriendelijk. Op de camping zitten in begin juli voornamelijk Fransen, pas later in de vakantie schijnen er meer Nederlanders te komen maar dat zie ik niet als nadeel
Heerlijke vakantie gehad, veel gezien en ondernomen.
Alleen op de camping geweest voor het zwembad.
Heeft ons trouwens wel wat wonden gegeven door alle ruwe randen en bodem. Ook een set (nieuwe) zwembandjes versleten door de ruwe wanden.
Wij vonden de camping overvol geladen massa=kassa. Kleine plekken, op zich pastte onze tent er ruim op + bijzet tent, alleen moesten de kar en auto óók op de plaats. We keken dus uit op de auto en kar.
Sanitair op zich netjes. Douch was vaak of lauw of te heet.
We vonden de (Franse) gasten niet vriendelijk en niet gastvrij, voelden ons niet welkom, veel groepen en klieken/families die tot snachts (uur of 2) doorgingen. Receptie sprak Engels, verder hadden onze kids geen behoefte aan animatie, vooral door taalbarrière.
Strand (waar je kunt zwemmen) is minimaal 15 minuten lopen, meer dan ze zeggen.
Wij kwamen dag later aan, netjes geld terug gehad van 1 nacht, top.
Leuke vakantie, maar geen aanrader