Adresgegevens | 1, Chemin Chantepie, St.-Hilaire St.-Florent , F-49400 |
Camping Huttopia Saumur
Deze camping was onze eerste ervaring met een Huttopia camping, en een hele leuke ervaring! Er is een fijne sfeer op de camping, wat een feest voor de kinderen! Leuke activiteiten (op natuur gericht veelal), speluitleen, steeds wisselende spellen rondom het terras. Mooi zwembad. Staanplaats (wij hadden comfort plus) heel ruim! De plekken met uitzicht op de Loire leken ons ook wel heel mooi! Sanitair is oke, zou wel wat schoner kunnen. Personeel en medewerkers super vriendelijk. Wij komen nog wel een keer terug!
Deze camping was eigenlijk bedoeld als doorreiscamping, maar we vonden hem zo leuk dat we er een week zijn gebleven. We hadden een ruime plek, ideaal met de camper en de laatste dagen hebben we kunnen switchen met een plek met uitzicht op de Loire. Een aanrader! Rustige camping-ook al was het hoogseizoen-, vriendelijk personeel, schone sanitaire en lekkere pizza's. Perfecte uitvalbasis om de mooie omgeving met de fiets of te voet te ontdekken. Genoeg te doen vlakbij de camping zelf.
Mooi park, met ruime plaatsen maar ook soms wat kleinere. Goed kiezen dus. Veel schaduw. Prachtig uitzicht. Mooie toiletgebouwen, wel op 1 plek, dus soms wat ver. Mooi recreatie gebied, lekkere pizza's, wifi, spellenuitleen, broodjes. Fijn zwembad, vooral bij hitte door de overkapping die tegen de zon beschermt. Kleinschalig. Elke dag een klein entertainment programma, maar geen heel animatieteam en geen activiteiten voor 12+. Rustig dus, ook 's avonds. Mooie omgeving. Wij hebben het erg leuk gehad. Schoonmaak is niet briljant, maar wel voldoende genoeg. Zwembad wordt goed schoongemaakt. Vriendelijk team. Geen klachten van ons. Leuke fijne camping.
Deze camping en zeker het management verdienen de 4 sterren absoluut niet.
Het toiletgebouw wordt met de Franse slag schoongemaakt, dat wil zeggen; de vloer wordt gedweild, naar de toiletten en de wasbakken worden niet schoongemaakt. Ik heb m'n gebruikte tandenstoker in een nisje gelegd, omdat ik merkte dat er slecht werd schoongemaakt en zes dagen later lag die er nog!
Er werd niets gedaan aan het wespennest in het afwashok.
We wilde onze boeking aanpassen, maar dat bleek niet mogelijk.
We waren er voor 1 juli, -geen bar, geen restaurant: blijkt op de website te staan, maar zelfs met een goed gevulde camping werd er niet geanticipeerd.
Ook bleek op ons plekje een boom te staan die bij thuis komst twee dagen poetsen van de caravan vroeg om die weer schoon te krijgen.
Wees wijs.... kies een andere camping