Over Camping Huttopia La Plage Blanche
In de Franse Jura ligt Camping Huttopia La Plage Blanche. Hier kun je zwemmen in de rivier (met waterschoenen) of in het zwembad. Op de camping verblijf je op een schaduwrijke of zonrijke plek en bestel je elke dag verse broodjes. Het sanitair is goed verdeeld over de camping. De omgeving is rustig en voor uitstapjes moet je wat verder rijden.
Je kunt hier echt genieten van de rustige ligging aan de stromende rivier, wat zorgt voor een fijne, natuurlijke sfeer. Het groene landschap en de ruime kampeerplekken maken dat je lekker uitstrekt en ontspant. Ideaal voor gezinnen met kinderen die willen spelen en de natuur willen ontdekken. De omgeving biedt leuke uitjes zoals een maisdoolhof en het La Vache Quirit museum, perfect voor avontuurlijk ingestelde vakantiegangers. Ook de kanoverhuur in de buurt en de gezellige sfeer met het circus maken de herinneringen extra levendig. Al is het niet altijd perfect, de rust, de mooie plekjes en de leuke activiteiten geven een echte vakantiegevoel. Een plek waar je je zeker weer op zou willen laden en genieten van eenvoud en natuur.
Adresgegevens | 2, Rue de la Plage , F-39380 |
Camping Huttopia La Plage Blanche
Een camping waar we een dubbel gevoel aan over houden. De ligging aan de rustig stromende rivier vonden we met onze kinderen (basisschoolleeftijd) heel fijn. De kampeerplekken vonden we ruim en de omgeving is heel rustig. De camping is wat uitgestrekt, voor onze kinderen was het wat ver lopen naar het sportveld en het zwembad.
Sanitair was, in het hoogseizoen, een groot minpunt. Het was vaak vies en soms ook geen wcpapier.
De direct omgeving was geschikt voor hardlopen en fietsen, niet echt voor kinderen: de leuke uitjes in de jura zijn wat verder rijden, mooie stadjes zijn ook een half uur rijden. Al met al hebben we wel een leuke vakantie gehad, maar zoeken we volgend jaar een andere camping.
Pluspunten:
Rustige ligging, mooie plekken, ruim, veel kinderen, echt een natuurgevoel, rivier leuk (voor oudere kinderen). Ernaast zit een kanoverhuur. In hoogseizoen elke week een klein extern circus, 10 eur pp (wel grappig). Supermarkt op 10 min rijden met snellader voor auto.
Minpunten:
Huttopia safaritent uitgeleefd, doorgezakt bed, oude koude soort fleechedekentjes, geen dekbedden (wordt hier koud in de nacht) kleine badkamer oud vies kapot, knieën tegen de muur, miniwasbak, douche krakkemikkig, geen bank, waterkoker en koffiezetapparaat. Nul comfort. Zwembad redelijk, geen ligstoelen (van die kuipstoelen maar te weinig). Geen tafelservice in het restaurant, pizza’s afhalen (die wel goed waren). Kidsanimatie kan leuker.
Wat jammer dat de safaritent zo slecht was, anders was het top. Met eigen accomodatie denk ik beter.
Leuke uitjes: maisdoolhof, la vache quirit museum, grotten des moidons. Alles wel wat langer rijden.
Een dikke tegenvaller. Sanitair was zo vies. We waren er in de meivakantie, veel toiletten op slot, een sanitairgebouw gesloten. In veel wc’s geen wc papier de camping leek vergaande glorie, geen mooi aangelegde paadjes, alles verwilderd en niet onderhouden. Wij komen hier nooit meer.
Redelijke camping, wat echt heel erg slecht is,is het wegdek op de camping.Er zitten gigantische gaten in de weg. Heel vervelend met auto en caravan.Voor ons een reden om hier niet meer naar toe te gaan. S'avonds geen verlichting oo de camping, en afwassen moest je doen met koud water
Ondanks de wat negatieve recensies hebben we toch de gok gemaakt om een dikke week hier te kamperen. Wij vonden het een prachtige camping. Er is een verschil in plekken, maar het is net wat je wilt. Wij houden van groot en privacy, dus hebben we een rivierplek gekozen. Fantastisch. Sanitair werd ook goed schoon gehouden. Nadeel was dat er geen urinoirs en gescheiden toiletten waren voor dames/heren. Daardoor gebruikten de mannen de normale toiletten voor het urineren en dat deden ze helaas blijkbaar ook gewoon staande (!) , waardoor het gewoon vies werd. Dat is niet schoon te houden.
Verder hebben we genoten van de heerlijke verse pizza's en het vriendelijke personeel.
Zwembad was de eerste dagen niet vol, maar nadat er blauwalg geconstateerd werd, werd het drukker...
De camping ligt op een fantastische plek aan de rivier. Wij vonden de omgeving wel wat saai. Voor wat moois, moest je wel 20 minuten in de auto zitten.
We verbleven 5 nachten in een safaritent op deze camping op de terugweg naar huis vanuit Zuid-Frankrijk. We zaten aan de rivieroever, helemaal achteraan op de camping. Mooie plek! Wel een eindje lopen naar het zwembad, maar het was er erg rustig. Zeker een meerwaarde dat we vanuit onze tent zo via een paadje naar beneden in de rivier stonden. Helaas blauwalg, dus niet echt gezwommen. Maar wel veel gevist, met de band op het water gedobberd of met een stoeltje in het water lekker een boek gelezen.
Voor 5 nachten was deze camping prima, we zouden er geen 2 weken willen zitten. Minimaal aanbod in restaurant (naastgelegen bar kun je ook lekker eten!), te klein zwembad voor de camping (komt misschien ook omdat er niet in de rivier gezwommen kon worden) en vooral veel te weinig stoelen, terwijl er nog meer dan genoeg plek was voor meer stoelen. Zwembad was ook niet echt schoon.
Een prima verblijf dus, maar niet voor een langere vakantie.