Door vakantiegangers bekroond met een Gouden Zoover award
Over RCN Le Moulin de la Pique
Camping RCN Le Moulin de la Pique ligt in Belvès in Frankrijk. Hier vind je nette mobilehomes en schoon sanitair, maar ook fijne zwembaden met drie grote glijbanen, een groot speelveld en animatie. Vooral voor gezinnen met jonge kinderen erg geschikt. Tip: de wijnproeverij op de camping en achter de camping ligt een wellnessresort.
Voor vakantiegangers is deze camping echt een pareltje. Ze genieten van de mooie, ruime en schaduwrijke plekken, perfect met warm weer. Het privé sanitair en het nette zwembad geven dat extra randje comfort. Het sfeervolle hoofdgebouw en de gezellige activiteiten ’s avonds zorgen voor een warme sfeer, vooral voor gezinnen en jonge kinderen. De groene, goed onderhouden omgeving en de charmante dorpjes maken elke dag bijzonder. De sfeer op het park is ontspannen en gemoedelijk, en de omgeving biedt prachtige kastelen en pittoreske plekjes. De vers gebakken broodjes en de leuke uitjes in de buurt zorgen voor herinneringen vol zon en plezier. Hier voelt iedereen zich snel thuis en wil je graag nog eens terugkeren.
Telefoonnummer | +31 850400700 |
Restaurant: 2000m
Rivier: 8000m
Treinstation: 8000m
RCN Le Moulin de la Pique
Wij zaten op een kampeerplek met privé sanitair aan de visvijver. Een mooie ruime en schaduwrijke plek. Privé sanitair was krap maar verder prima. Camping is mooi ruim opgezet, het hoofdgebouw met restaurant ziet er heel sfeervol uit. Zwembad is leuk met verschillende glijbanen maar in het hoogseizoen op sommige momenten (heel) druk. Iedere dag vers brood met voldoende keuze en aanbod. Er is een klein winkeltje op de camping en op korte afstand verschillende supermarkten te vinden. In de omgeving zijn verschillende mooie dorpjes en leuke activiteiten, met de auto is dit goed te doen. 's avonds werden er een aantal aardige activiteiten georganiseerd (bingo, vossenjacht) maar omdat wij net voor het echte hoogseizoen zaten was dit nog niet heel uitgebreid. Personeel is heel vriendelijk en behulpzaam. Tip; volg goed de reisinstructies die je vooraf van de camping ontvangt.
Wij hebben een hele leuke tijd gehad op deze camping!
Wij hebben op meerdere RCN-parken onze vakanties doorgebracht, maar Moulin de la Pique is toch echt onze favoriete plek, omdat alles op dit park in balans is. Er hangt een gemoedelijke sfeer en het park is mooi aangelegd; het groen is goed onderhouden. De campingplekken zijn ruim en schaduwrijk, en de huisjes worden steeds vernieuwd.
Het terras is gezellig, met ’s avonds leuke activiteiten voor het hele gezin -Swingo! Het zwembad is heerlijk, al zijn er op warme dagen wat te weinig ligstoelen. De manager gaf aan dat dit volgend jaar wordt opgelost. Het nieuwe toiletgebouw is een echte verbetering.
De omgeving is prachtig.
De animatie is vooral gericht op kinderen onder de 12 jaar, waardoor er voor pubers wat minder te doen is. Kortom: een heerlijke vakantieplek!
Fijne vakantie gehad op deze mooie schone RCN camping. Wij wilden een schaduwplek en vanwege de 40 graden die het een week lang was, was dit geen overbodige luxe. Plek 109 was volledig in schaduw en super groot (108 en 110 ook mooie plekken). Wel ruim om tijd moeten boeken. Sanitair naast zwembad gebruikten wij, was netjes en altijd schoon. Zwembad heel leuk. Voor tieners werd weinig gedaan, dat zou meer mogen. Onder de 12/13 jaar veel te doen voor kinderen. Er was niet echt een goede plek waar oudere jeugd het zonder overlast te geven wat later mocht maken. Om 23u is hele camping in rust). Veel hollanders, onze laatste week vooral britten en fransen. Leuke tip is de eetmarkt/feest in Belves op woensdagavond. Stadjes als Domme en Monpazier ook erg mooi om te bezoeken.
Moulin de la Pique voelt echt als thuiskomen na een dagje de prachtige Dordogne te hebben verkend. Het vakantiepark ligt tegen het charmante middeleeuwse stadje Belvès aan, waar we meerdere woensdagen op het dorpsplein aan lange tafels hebben gegeten met de lokale bewoners.
De omgeving is prachtig: kastelen, rivieren en pittoreske dorpjes. De sprookjesachtige kanotocht langs de kastelen was absoluut het hoogtepunt voor onze kinderen. Ook Sarlat is makkelijk bereikbaar en perfect voor een dagje winkelen.
Op het park zelf is alles tot in de puntjes geregeld door Arris, Thom, Lisanne en hun team. Van gezellige pubquiz-avonden tot BBQ’s op het mooie terras. Er is altijd iets te doen. Het zwembad heeft glijbanen en zelfs een kleine wildwaterbaan. Een klein minpuntje (loszittende tegels) werd direct opgepakt en opgelost. Topservice!
Kortom: een fantastische plek waar gastvrijheid, natuur en plezier samenkomen. Wij komen zeker terug!
Wat een leuke camping! Zeker voor de kinderen. Zwembad en Animatie is top. In het hoogseizoen veel landgenoten wat het erg gezellig maakt. Heel veel leuke uitjes in de omgeving wat niet snel verveelt.
Sinds ons eerste bezoek in augustus 2021, toen op een campingplek , nu in een chalet, heeft Moulin de la Piqué zich echt positief ontwikkeld. Het park overtreft inmiddels al onze verwachtingen. Alles is tot in de puntjes verzorgd met veel oog voor detail, waardoor je direct in de vakantiesfeer komt.
Het personeel is vriendelijk en behulpzaam, en de leiding is zichtbaar en benaderbaar. Dat geeft een prettig gevoel. Ondanks de grootte voelt het park kleinschalig en knus aan.
Het zwembad is vernieuwd, met voldoende ligbedden en parasols. Het terras bij het hoofdgebouw is prachtig geworden na de verbouwing en een heerlijke plek voor een drankje. De nacho’s zijn favoriet!
De Swingoavond was een echte topper, met als hoofdprijs een verblijf op het park – een avondvullende activiteit. Het groen is goed onderhouden en er zijn genoeg rustige plekjes om je even terug te trekken.
Wij komen zeker terug, want hier kom je écht tot rust.