Sportherberg Le Gros Chêne

adults-only-hotel: true
Totaal aantal kamers: 9
Adresgegevens | 1 Le Gros Chêne , 88370 |
Sportherberg Le Gros Chêne
Voor de 2e keer bij Ella en Monique mogen verblijven. Wat een geweldige dagen hebben we weer gehad. De dames snappen hoe het werkt! Vriendelijk en gastvrij. Het eten dat Monique maakt is gewoon heerlijk en gevarieerd. Ella is de koningin van de routes en de bar. We hebben weer heerlijk gelachen. Zo ontzettend genoten van de fietsroutes van Ella en de wandeltips van Monique. De dames zijn net wandelende wikipedia's als het om de Vogezen gaat. De kamers zijn basic maar schoon en goed! Prijs kwaliteit verhouding is optimaal. 100% aanrader voor fietsers EN wandelaars!
Mijn vriend en ik verbleven tijdens het verlengde Hemelvaartsweekend opnieuw in de Sportherberg – amper een maand na ons eerste bezoek. We hadden het geluk om op korte tijd nog eens te kunnen terugkeren, en het was opnieuw een fantastische ervaring!
De Sportherberg wordt uitgebaat door fietsers voor fietsers, en dat voel je in alles: van de veilige fietsenstalling en het stevige ontbijtbuffet tot de persoonlijke tips van Ella elke ochtend. Als beginnende fietser vond ik het erg fijn om advies te krijgen – uitdagend, maar haalbaar. De ligging in een rustige straat in de Vogezen is perfect: schitterende natuur, goed aangelegde wegen en pittige cols.
Na een dag op de fiets word je culinair verwend met een heerlijk driegangenmenu. Nadien is het zalig nagenieten op het terras met een aperitiefje. Alles gebeurt hier in een warme, ongedwongen sfeer – geen prestatiedruk, wel gedeelde passie.
Kortom: Absolute aanrader voor elke fietsliefhebber!
5 zeer ontspannende dagen op de fantastische plek in de Vogezen. Ook al zijn we geen wielrenners erg mooie tochten gemaakt, ook om te wandelen. Ella en Monique waren supergastvrij, altijd aanspreekbaar om met tochten te helpen en we hebben ons elke avond op het geweldige eten verheugd. Afwisselend, erg lekker en voedzaam. Absoluut restaurantwaardig. Dank jullie voor een mooie vakantie waarin we ons zeer welkom gevoeld hebben :)
Fantastisch verblijf bij Hotel De Sportherberg in de prachtige Vogezen!
Vanaf aankomst voelden we ons welkom. De gastvrije eigenaren geven graag tips voor wandelroutes, fietstochten of gewoon een lekker alcoholvrij biertje na een actieve dag. Het hotel ligt ideaal voor sportieve natuurliefhebbers: wandelaars, mountainbikers en wielrenners kunnen hun hart ophalen. Elke ochtend genoten we van een heerlijk ontbijt en aan het eind van de dag was het fijn thuiskomen in de schone kamers. De gezamenlijke ruimte bood een gezellige sfeer om verhalen te delen met andere gasten, onder het genot van een lokaal biertje of een huisgemaakte maaltijd. De maaltijden waren verrukkelijk en met zorg bereid. Hotel De Sportherberg is dé plek voor een actieve vakantie in een van de mooiste natuurgebieden van Frankrijk. Wij komen zeker terug!
Een gedateerd (fiets)hotel met overspannen gastvrouwen.
Het ontbijt is sober en gelukkig toch één van de 6 dagen een iets te hardgekookt eitje bij het ontbijt. Het eten zes dagen lang geen verse groente (3 stronkjes broccoli niet meegerekend) met kippenpoten en vegaballetjes in overvloed, maar die omschrijven als boeuf bourguignon is toch echt zeer misplaatst.
De koffie/thee na het eten uiteraard zonder koekje erbij want dat is zo Nederlands volgens de dames, maar wel de hoofdprijs betalen net als voor alle andere drankjes.
De koude pasta maaltijd is altijd zonder saus, geserveerd in een lullig kommetje, en niet op de dag als er 's avonds pasta gegeten wordt.
De kamers verouderd, en leven uit je fietstas want geen kast te bekennen. Wel een rekje met zes haakjes en twee plankjes en een oude tafel met twee stoelen zonder een tv op de kamer. Ook de bar en de omgeving van het hotel is droefheid troef, niets te beleven, dit geldt ook voor