Boek altijd met zekerheid: SGR, ANVR en Calamiteitenfonds
Over Camping Le Courounba
Camping Vacances Andretrigano Le Courounba (Les Vigneaux) heeft staanplaatsen met een mooi uitzicht op de omliggende bergen. De kinderen hebben veel plezier in het zwembad met glijbaan en op de springkussens. Ook is er Nederlandse animatie. Naast de camping loopt een wilde rivier, dus wie van kanoën en kajakken houdt is hier aan het goede adres.
Wat een feestje, zo'n vakantie op Le Courounba! Vakantiegangers zijn helemaal weg van de vriendelijke sfeer en de topfaciliteiten. Of je nu chillt in de luxe stacaravan met afwasmachine en airco, of je duikt in het ecologische zwembad zonder chloor, je vakantie kan niet meer stuk. Sauna en jacuzzi speciaal voor de volwassenen, terwijl de kids zich uitleven in de kidsclub of op het BMX terrein. En dan hebben we het nog niet eens over de variatie aan food-trucks elke dag. Plus, de omgeving is adembenemend mooi met zat te doen. Kortom, vakantiegangers komen hier met een glimlach en gaan met een nog grotere.
Kinderopvang
Rivier: 100m
Treinstation: 4000m
Adresgegevens | 764 chemin du chambon, 05120 |
Camping Le Courounba
Wij verbleven 2 weken in een mooie sta caravan aan de rand van de camping met prachtig uitzicht. Het natuurzwembad was erg mooi. Op zaterdag gesloten, maar dat was geen probleem. Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam.
Er is in de omgeving veel te doen. Mountainbiken, wandelen, dichtstbijzijnde grotere plaats Briancon.
In Pelvoux is een stoeltjeslift omhoog met prachtig uitzicht. Kabelbaan in La Grave is ruim een uur rijden.
Hele mooie week gehad. We zaten in een stacaravan, dus geen ervaring met sanitair.
Fijne sfeer en top personeel. Heel vriendelijk en behulpzaam.
Alles is aanwezig voor een fijne en relaxte vakantie. Mooie omgeving ook en genoeg te doen.
Als je een camping zoekt waar alles tot in de puntjes onderhouden is dan is dit wellicht niet je ding, maar wil je een rustige vakantie in een mooie omgeving dan moet je hier zijn.
Geweldige camping!! Zeer vriendelijke personeel en leuke sfeer. Wij zijn hier 1 week geweest in juli, verbleven in een luxe stacaravan ( douche, toilet, afwasmachine en airco) Goed verzorgde camping, sanitair wordt meerdere malen per dag onderhouden. Prachtig ecologisch zwembad met glijbaan, ligbedjes en badmeester. Ook speciaal voor volwassenen, sauna en jacuzzi. Elke dag staat er een andere food-truck. Leuke animatie voor kinderen in verschillende talen. Prachtige omgeving met veel faciliteiten zowel op de camping als in de buurt. Wij komen hier zeker terug!
Vriendelijke onthaal .
Uitgebreide documentatie en uitleg over de verschillende activiteiten in de omgeving.
De ruime staanplaatsen garanderen een ontspannen verblijf.
Zwembad zonder chloor.(rietfilter).
Een geslaagde vakantie.
Wij komen zeker terug.
Wij hebben echt een zalige vakatie gehad op Le Courounba.
Het personeel was vriendelijk en zeer behulpzaam, we mochten bij aankomst zelf een plekje uitkiezen. Onze plek had een heel mooi zicht op de bergen, de sfeer was heel gezellig en rustig. Het sanitair werd meerdere malen per dag schoongemaakt en was zeker verzorgd, jammer dat sommige campinggasten het niet altijd even verzorgd achterlaten...
De kids hebben zich reuze geamuseerd op de springkastelen, het bmx terrein en de activiteiten in de kidsclub !! Het zwembad is echt zo mooi als op de foto's en wat fijn een klimmuur boven het water.
De kids hebben hier echt veel vriendjes gemaakt, wij komen hier zeker terug !!
Een mooie camping met ruime plekken met veel schaduw (plekken zijn overigens wel verschillend). Camping is ook rustig, weinig animatie etc. Maar: tijdens ons verblijf zijn er heel veel mensen ziek geworden. Er bleek een virus in het drinkwater waar het camping personeel niet zorgvuldig mee is omgegaan. Ze gaven aan dat risico op dit virus in drinkwater groot is omdat er zoveel temperatuurverschil is (koude nachten (onder de 10 graden) en warme dagen). We hebben nog nooit zoveel mensen met buikgriep gezien op een camping. De een na de ander lag misselijk op een luchtbed.
Voor jonge kinderen is er een leuk springkussen. Wel zijn voor jonge kinderen de nachten echt heel koud. Een kind van 1 dat niet in een slaapzak blijft liggen heeft het te koud! In de vroege ochtend is het ook echt heel koud (mocht je een kind hebben dat vroeg wakker wordt).