Boek altijd met zekerheid: SGR, ANVR en Calamiteitenfonds
Adresgegevens | Route de la Pinède, 20260 |
La Pinède
Prachtige chaletje met alles erin en heel netjes Op een geweldige locatie, vlakbij de stad Calvi.
Helaas wel veel last van muggen gehad.
Wij verbleven in een van de huisjes. Dat is goed bevallen. Ons huisje lag tegen de heuvel op. Een redelijke klim als je bij de receptie, het restaurant, het zwembad of de rivier was geweest, maar daar krijg je wel het gevoel voor terug alsof je redelijk privé woont, terwijl je toch de voordelen van de camping hebt. Het zwembad was vaak erg druk, geen bedje net vrij. Daarom gingen wij liever naar de rivier. Daar veel stenen, waardoor je niet op een strandje kan liggen (evt stoeltje meenemen naar het water). De rivier stroomt behoorlijk en is leuk om je bijvoorbeeld met een band mee te laten drijven. Het kostte een dag of twee voor onze jongens (16 en 18) aansluiting hadden bij de groep. Veel jeugd komt hier vaker en kent elkaar al. Er zijn heel veel tieners (groep van circa 70 toen wij er waren), die 's avonds naar de pub in Die lopen (ca 40 min). Blijkbaar wel soms overlast bij terugkeren ((hebben wij niet gemerkt). Mooie omgeving ook.
We hebben een fijne tijd gehad op de camping, in de schitterende Saleccia Lodge. Toen we aankwamen bleken we een 'upgrade' gehad te hebben naar een gewone mobil home, echter hadden we bewust de Saleccia geboekt en gelukkig konden we deze alsnog krijgen. Ik vond de Saleccia echt schitterend en heel comfortabel.
De camping is prachtig. Het zwembaddeel is erg mooi. Wel jammer dat je er niet met teenslippers mag lopen, want de stenen rond het zwembad zijn vrij scherp en lopen niet prettig op blote voeten. Het zou fijn geweest zijn als je teenslippers gewoon aan mocht houden.
Op dinsdag 25 juni werd de voetbalwedstrijd van het Franse elftal gespeeld, tegelijk met een voetbalwedstrijd van het Nederlandse elftal. Dankzij de goede wifi bij het restaurant konden we de Nederlandse wedstrijd via onze tablet volgen. Echter, er zou ook om 20.30 uur livemuziek zijn. Tot onze grote verbazing kwam deze artiest al om 18.15 uur "testen". Het testen was echter niet even een soundcheck; nee, het volledige repertoire werd uitgebreid (en knetterhard) gespeeld. Iedereen op het terras, die ófwel de Franse óf de Nederlandse wedstrijd keken) kon de commentatoren niet meer verstaan want het geluid ging véél en veel te hard. En dan niet even...nee, er werd zo'n 45 minuten (of misschien nog wel langer) "getest". Dat het hele terras er enorm last van had, leek de artiest niet te kunnen schelen. We hebben uiteindelijk aan het personeel van het restaurant gevraagd of die vreselijke muziek niet uit kon, gelukkig stopte het daarna even.
Vervolgens hebben we de wedstrijd uitgekeken en ons gehaast om op tijd te kunnen eten zodat we om 20.30 uur weg konden (de muziek was allesbehalve onze smaak). Maar ineens begon de band al om 20.10 uur te spelen en zaten we alsnog verplicht in de herrie. Als je aankondigt dat er om 20.30 uur livemuziek is, laat dit dan ook gewoon om 20.30 uur beginnen zodat gasten daar rekening mee kunnen houden.
We zijn zo snel mogelijk weggevlucht. Helaas konden we de muziek ook nog in onze lodge horen en ging het behoorlijk lang door. Kortom, ons advies is: laat die livemuziek in het vervolg lekker weg, laat ze sowieso niet een uur testen en eerder beginnen.
La Pinède
Een fijne camping met vriendelijk personeel, goede accommodaties en goede service
Leuke ontvangst voor nieuwe gasten op een marktje met borrel met lokale bedrijven die vrijblijvend hun diensten aanboden, zoals wandelingen, canyoning, fiets verhuur, massage. Het volley toernooi was leuk, het strand zand ‘t zachtst van Corsica, een rots rif op 50m uit de kust heeft veel vissoorten (snorkelen), klif duiken vanaf de rotsen onder de citadel van calvi. N treintje naar ponte leccia/corte vanaf de camping met mooie vergezichten. Nespresso apparaat. Nog gedanst in het restaurant bij een caribisch bandje