Alpendorf Dachstein-West

Voor deze boeking heb je de laagste prijsgarantie
Over Alpendorf Dachstein-West
Ontdek de charme van Alpendorf Dachstein-West, waar comfort en avontuur samenkomen. Dit unieke verblijf biedt een onvergetelijke ervaring met zijn prachtige ligging en uitstekende faciliteiten, waaronder een binnenzwembad en sauna voor de ultieme ontspanning. Ideaal voor liefhebbers van natuur en ontspanning!
De Ligging
Alpendorf Dachstein-West ligt idyllisch in het hart van Annaberg, omringd door de adembenemende natuur. Het centrum van Annaberg is direct bereikbaar, waardoor vakantiegangers gemakkelijk kunnen genieten van lokale attracties en eetgelegenheden. Voor de ski-enthousiastelingen ligt de kabelbaan Donnerkogelbahn slechts 1 km verderop, wat het een perfecte uitvalsbasis maakt voor winterse avonturen. De omgeving biedt uitstekende mogelijkheden voor zowel wandelen als fietsen, waardoor je het prachtige landschap volledig kunt ervaren. De afstand tot de dichtstbijzijnde luchthaven maakt het gemakkelijk bereikbaar voor reizigers van over de hele wereld.
Alpendorf Dachstein-West staat bekend om zijn uitgebreide faciliteiten die elke vakantieganger zal waarderen. Het verblijf omvat een hoofdgebouw en meerdere bijgebouwen, zodat er voor ieder wat wils is. De receptie staat klaar om je welkom te heten en WiFi is overal inclusief, waardoor je gemakkelijk in contact blijft met vrienden en familie. Een kleine supermarkt op het terrein zorgt voor je dagelijkse benodigdheden. Voor ontspanning zijn er een binnenzwembad en sauna's beschikbaar, waar vakantiegangers kunnen relaxen na een dag vol activiteiten. Daarnaast is er voldoende parkeergelegenheid voor degenen die met de auto komen. De combinatie van comfortabele accommodatie en uitstekende voorzieningen maakt van Alpendorf Dachstein-West de perfecte keuze voor een onvergetelijk verblijf.
In Alpendorf Dachstein-West ben je vrij om je eigen maaltijden te bereiden in de goed uitgeruste keukens van je accommodatie, aangezien het verblijf wordt aangeboden zonder maaltijden. Dit biedt vakantiegangers de vrijheid om hun culinaire vaardigheden te gebruiken of de lokale keuken te verkennen in de nabijgelegen eetgelegenheden. De aanwezigheid van een keukengerei, koelkast, koffiezetapparaat en vaatwasser in elke accommodatie maakt het gemakkelijk om een heerlijke maaltijd te bereiden.
Voor degenen die van plan zijn Alpendorf Dachstein-West te bezoeken, is het handig om te weten dat de accommodatie goed toegankelijk is voor iedereen. Houd er rekening mee dat sommige faciliteiten tegen betaling zijn en dat de beschikbaarheid kan variëren afhankelijk van het seizoen, het weer, onderhoud of de bezetting. De toeristenbelasting en eventuele klimaattoeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting.
Balkon terras
E-mailadres | |
Adresgegevens | 62 Steuer 62, A-5524 |
Website |
Alpendorf Dachstein-West
Wij zaten een week in de zomer in chalet 41. Een mooie plek, boven in het park, rustig vanwege de ligging. Mooie inrichting en terras met prachtige uitzichten. We gaan in de winter weer om te skiën. Vele uitstapjes dichtbij: Lammerklam, wandelen, zwemmen, Salzburg, sauna en wellness, Hallstad.
De huisjes waren super. Erg knus en genoeg ruimte. We waren met een groep van 13 en hadden 2 huisjes naast elkaar. We aten met zijn allen in 1 huisje en dit paste prima. Doordat er erg veel sneeuw lag was het lastig om naar de piste te lopen. We hadden gedacht heerlijk een huisje aan de piste. Maar vonden het nog steeds erg ver lopen. Nu even over het gebied. Het gebied vonden we wat minder. Als je niet met een sleeplift kon. Kon je vanuit de huisjes maar 4 afdalingen doen. Dat was een korte blauwe en 3 rode. Waarvan 1 de Marcel Hisscher afdaling. Erg moeilijk, een dalafdaling die er door het warme weer vanaf 12 uur al erg slecht in lag. En een leuke rode die je sowieso moest nemen om terug te komen bij de huisjes. Dit is dus niet echt ideaal voor een familie. We zijn de steinplatte gewend in waidring. Dit is een mooi en overzichterlijk gebied en vooral heel luxe. Verder wel een leuk gebier maar ga er niet snel nog een keer heen.
3 kwartier rijden vanaf Salzburg. Als je wilt vliegen is dit een topgebied om heen te gaan. Met de auto ook goed te bereiken. Kleinschalig gebied met aantal leuke dorpen waar je heen kunt skiën. In 1 dag mooie tochten te maken, veel leuke eetgelegenheden onderweg. Weinig Nederlanders , nog onbekend
Mooie huizen, pensions en hotels te vinden.

Alpendorf Dachstein-West
Heerlijk tot rust gekomen op deze fantastische plek. Je kijkt uit op de piste en chalet nummer 11 was in prachtige staat
We gingen met onze (bijna) volwassen kinderen en twee pleegkinderen (lagere school leeftijd) een week naar Oosterrijk.
We kwamen om 10 uur aan, maar omdat de huisjes niet bezet waren mochten we er direct in.
Correcte, vriendelijke mensen bij de receptie.
We huurden de twee huisjes die het hoogst op het park lagen. Huisjes waren groot, netjes, schoon, mooi uitzicht.
Genoeg te doen, hoewel we wat tussen mal en dwaas zaten. Winterseizoen afgelopen (we hebben nog wel veel sneeuw gehad!) en veel klams nog dicht.
De helft van de week was het meest helder. Hallstatt is in de buurt, prachtige ligging aan meer omringd door mooi gebergte. Salzburg de moeite waard en mooie wandeling omhoog iets voorbij Filzmoos, gelukkig waren er al twee bergmarmotten uit hun winterslaap.Ook kasteel bezocht (ook geweldige ligging maar bij ons bewolkt) Hohenwerfen.
In de zomer zal het ook prachtig zijn als je ook de Lammertalklamm en Liechtensteinklamm kunt lopen en de Luegpas.
Bijkomende kosten maken het verblijf wel duur (toeristenbelasting per nacht pp en linnenpakket pp.
Wij hadden via reisbureau geboekt en waren goedkoper uit dan dat we rechtstreeks geboekt zouden hebben.