Boek altijd met zekerheid: SGR, ANVR en Calamiteitenfonds
Over Camping Huttopia Gorges du Verdon
Camping Huttopia Les Gorges du Verdon bestaat uit twee delen gescheiden door een weg. Houd er rekening mee dat alle voorzieningen aan een kant van de weg zitten. Er is een zwembad en restaurant op de camping. Ga raften op de rivier of bezoek het dorp Castellane met een prachtig uitzicht op de canyon.
Adresgegevens | Chasteuil, F-04120 |
Camping Huttopia Gorges du Verdon
Prachtige ligging aan de verdons, rivier is erg mooi en je kunt er heerlijk in zwemmen. Mooie uitvalbasis voor wandelingen en castellane is ook een leuk dorpje. Toiletten worden keurig schoon gehouden. Er is regelmatig live muziek, stopt ook weer op tijd en is ook niet over de top. Voor ons precies goed allemaal, vriendelijke eigenaren.
Wij vonden het helaas wat tegenvallen.
We hadden een huur tent. De tenten onderaan de camping liggen dicht bij elkaar, wat het druk maakt en er is weinig privacy.
Er was ook tot laat veel rumoer op de camping ( meerdere nachten tot 3.00 wakker gelegen). Geschreeuw en een plek voor personeel hangplek van jongeren of zo vlakbij onze tent. Kinderen werden vaak wakker of konden niet slapen door het lawaai. Niet ons idee van een ontspannen vakantie met kleine kinderen. Ook niet wat we van huttopia gewend zijn tot nu toe.
Personeel was wel super vriendelijk. Omgeving maakte wel een hoop goed. Het is echt prachtig. De rivier is heerlijk, zwembaden beide top!
Onze tip voor anderen: de huur tenten die hogerop liggen ( de trappeur tenten) die zijn het meest rustig. Deze liggen ver bij alle drukte vandaan. Dus als je rust zoekt, boek 1 van deze tenten!
Wat een fijne camping in een bizar mooi gebied. De camping bestaat uit twee delen. Wij stonden aan de rivier kant en hadden een plekje ook aan de rivier. Door deze tweedeling lijkt het een kleine camping. Het restaurant/de winkel en receptie liggen overigens aan de rivier kant, Er is een groot (volgens mij redelijk nieuw) toiletgebruik met meer dan genoeg wc’s en douches. Je kunt voorkeursplekken opgeven, wat fijn is. De omgeving is echt geweldig, zo mooi en overweldigend. Al het water is echt blauw en super helder en koud. Er zijn veel dingen te doen op en om het water. Wel op tijd boeken! Verder zijn er prachtige routes en oude stadjes!
Er zijn op de camping twee zwembaden en twee strandjes aan de Verdon. Keuze genoeg dus als je een dagje op de camping wilt blijven.
De camping is rustig, met veel bomen (schaduw). De weg hoorden wij niet, omdat wij aan de rivier stonden.
Al met al hebben wij echt een top vakantie gehad,
Zeer mooie camping! Score 6.4 is totaal onterecht! Wij boeken vrijwel enkel campings met een score hoger dan 8, risico genomen en meer dan waard!
Eén voor één mooie plaatsjes, ons rivierplaatsje was TOP. Proper sanitair, lekkere in houtoven gebakken pizza's, mooie streek, leuke rivier. Rustig en stil 's avonds (vinden wij belangrijk). Enige min-punten voor ons waren: iets drinken aan de bar is zeer duur, de 'epicerie' verkoopt enkel (dure) streekproducten en als je boekt ... reserveer dan een plaatsje aan de kant van de rivier, op die manier heb je geen enkele last door de baan die de camping in 2 splitst.
Ik scoor een 10 omdat ik de 6.4 belachelijk vind! De camping is voor ons alvast een 8.4 waard! TOP VAKANTIE