Over des Glaciers
Camping les Glaciers in La Fouly ligt op 1600m hoogte en heeft een uniek uitzicht over gletsjers. Op de camping kun je tafeltennissen en klimmen op de klimmuur. Graag de natuur in? Vanaf de camping maak je verschillende wandelingen. Of neem een St. Bernard Pass. Hiermee reis je gratis en veel activiteiten in de buurt zijn gratis of met korting.
De camping op Een prachtige locatie in een spannende omgeving geeft je meteen vakantiegevoel. Je kunt genieten van mooie excursies, zoals wandeling nr 16 of pizza eten in Italië. De sfeer is levendig, zeker bij het sanitair, waar de drukte soms verrassend is, maar dat hoort nou eenmaal bij een populaire plek. Je voelt de frisse berglucht en hoort de stilte of het gezellige gekakel van andere vakantiegangers. De grote kampeerplekken maken het makkelijk om gezellig samen te kamperen, terwijl je toch volop de natuur ervaart. De camping biedt volop avontuur voor kinderen en rust voor koppels. Ondanks de drukte blijft het die mooie, levendige plek waar je vrolijk op terugkijkt en de herinneringen al bijna voelt.
des Glaciers
Een prachtige locatie in een omgeving waar veel te doen is. En dankzij de St Bernardpass ook betaalbaar. De camping is alleen veel te druk voor de voorzieningen die er zijn. Wachtend bij de douche, wachten bij de wc, wachten voor de vaat. En dan ook nog vaak koud of lauw water. Er wordt echt wel schoongemaakt maar met dit intensieve gebruik is het gewoon echt niet schoon.
En dat is super jammer voor de prachtige locatie en de lieve mensen bij de receptie.
We onthouden gelukkig vooral de mooie excursies die de omgeving biedt.
Tip:
- doe wandeling nr 16 en eet pizza in Italië!
- met de scooters naar beneden: doe eerst die in Fouly en dan die in Champex-Lac (die laatste is moeilijker).
- met kinderen: het meertje in Champex-lac is heel mooi maar ook koud. Het zwembad in Champex-Lac is heel relaxed en dus een goed alternatief.
De camping ligt prachtig en heeft grote kampeerplekken. Echter: de afgelopen jaren wordt het er steeds drukker en daar is de camping niet op berekend. Er is te weinig sanitair d.w.z. te weinig toiletten, te weinig douches, te weinig plaats om af te wassen (dat gebeurt op de plekken die bedoeld zijn voor het wassen van kleding en in de sanitaire ruimtes) en er is vaak geen warm water. Wij zijn er dit jaar weer geweest om onze kinderen en kleinkinderen een plezier te doen. Qua activiteiten is er in de omgeving veel leuks te zien en te doen. Maar de camping zelf mist helaas alle charme die er voorheen wel was. Bovendien betaal je voor voorzieningen die te vaak bezet zijn.
Helaas, we zijn zo vaak naar tevredenheid op deze camping geweest. Maar de laatste jaren raken we steeds meer teleurgesteld. De populariteit van de Tour du Mont Blanc doet de camping geen goed. We hebben tussen 16.00 en 21.00 uur rijen wachtenden voor de douches en toiletten. Er is gewoon te weinig sanitair beschikbaar. Op één kampeerplaats mag je normaliter met maximaal 6 personen kamperen. Maar veel kampeerplekken worden ‘s avonds volgepropt met soms wel 20 of meer kleine trekkerstentjes zodat er opeens 40 personen of meer per plaats bij komen. Elke week staat er een grote touringcar voor het sanitairgebouw geparkeerd à minimaal 50 personen die allemaal van hetzelfde sanitairgebouw gebruik maken als de gezinskampeerders. Begrijpelijk dat de campingbaas zijn geld moet verdienen in juli en augustus. Maar zorg voor voldoende sanitair en houd de trekkers wat meer gescheiden van de gezinskampeerders.
Super vakantie gehad op camping des Glaciers. Prachtige omgeving, leuke activiteiten en prettig personeel!
Door het kopen van de St. Bernardpas zijn veel activiteiten goedkoop (klimbos, downhill steppen en verschillende liften). Boodschappen zijn wel duur.
Een flinke klim omhoog met de caravan, maar dan heb je ook wat; een uniek uitzicht op de prachtige gletsjer en de bergen. We hadden een enorm ruime plek. Er zijn hele verschillende plekken in het bos, aan de rivier, op een veld. De camping is heel groot maar er heerst toch een bepaalde rust. Veel hikers die komen voor wandel trektochten, maar ook veel gezinnen. Voor pubers is er weinig te doen op de camping, behalve het betaalde klimbos en de klimmuur(alleen toegankelijk met eigen klimuitrusting). Naast de camping kun je wel leuke dammen maken in de gletsjerrivier(waterschoenen aan te raden). Het stromen van de rivier is op de camping goed te horen. De omgeving is prachtig om te wandelen en zwemmen kan in lac champex. Het sanitair is net voldoende. Het gebouw vooraan de camping is beter. Maar achterop matig en schimmel op de muren. Ook de vaatwasruimte in dat gebouw is erg klein en geen plaats voor je vaat. Verder een top camping!
hele fijne camping met veel nederlandse kinderen
er zijn ook veel mooie wandelingen te maken zoals chemin du bouquetin waar we ook marmotte hebben gehord
als je edelweis wild spotten moet je met de stoeltjeslift omhoog en dan naar links het grote pad volgen via bergkam nog wat verder klimmen en dan kom je ze vanzelf tegen
het klimbos en het kabouterbos op de camping is ook erg leuk !
en het steppen bij chapex lac is ook erg leuk
we komen hier zeker nog een keer treug!!