Camping info
Rolstoel toegankelijk
Animatie programma
Sportfaciliteiten
Omschrijving
Bij Camping Chvalsiny in Tsjechië met Nederlandse eigenaar en betaalbaar restaurant staat de natuur centraal. Afkoelen tijdens de warme zomers kan in het zwembad of in het meertje. Spot reeën in de directe omgeving van de camping. Vraag bij de receptie naar wandeltochten in de omgeving of bezoek het...
Camping Chvalsiny
Camping heeft ruime plaatsen. Wij hadden bij de booking een rustige plek gevraagd en gekregen. Ik vind dat de plekken wel verschillen mbt ligging. Van heel mooi, tot midden op een veld zonder schaduw. Camping is netjes en verzorgd. Toiletten niet altijd, maar dit komt niet door de schoonmaak. Er zijn veel te weinig toiletten, maar 6!!dus altijd in de rij voor toiletten. Mooie centrale ligging om dingen te bekijken. Goed restaurant, niet duur. Uitgebreid en afwisselend recreatie programma voor alle leeftijden. WiFi was slecht , 4g ook niet denderend, maar hier kan de camping niks aan doen, die gaven aan dat dit door de locatie kwam.Ik mistte wel een stukje "camping gevoel", hiermee bedoel ik het goedemorgen wensen aan elkaar, praatje bij de afwas. Vooraan de camping bij het restaurant/toiletten etc vond ik het wel heel druk. Hier merk je dat het een grotere camping is . Verder heel rustig. Ook 's avonds en 's nachts.
2e keer op deze fijne camping: Prachtig gelegen tussen het groen, maar naast een dorpje (met supermarktje). In de buurt Lipnomeer en verschillende trekpleisters. De visvijver is leuk, klein zandstrandje, trekpondje en roeiboot. Het zwembad is niet heel groot, maar lekker om even af te koelen/te stoeien. Geen pierenbadje trouwens. In het restaurant is het heerlijk eten. De hamburgers zijn TOP! Verder is er een pizza-avond, zelf je pizza kan beleggen en daarna in de houtoven. Tsjechische avond met lekker eten uit de streek. En BBQ avond. De prijzen zijn er ook prima ;) Het sanitair houdt niet over qua hoeveelheid, maar wij gingen gewoon wat later op de avond of iets eerder op de ochtend en dan was er niks aan het handje. De WC en douches werden goed schoon gehouden. Er is animatie, maar niet-opdringerig (fijn!). De spooktocht was geweldig =D. Eigenaren Dagmar en Petr zijn aardige, hardwerkende mensen met hart voor de zaak/camping.
Mooie ligging, fijn en behulpzaam personeel. Heerlijk groen. Lekker eten. Mooie ruime plekken (geen afscheiding). In de omgeving kun je fantastisch wandelen. Mensen in het dorp zijn zeer vriendelijk voor de Nederlanders, heel fijn. In de omgeving is heel veel te doen.
De camping heeft te weinig faciliteiten voor 250 plekken. Het is structureel wachten op een toilet, douche of wasmachine. Is bijna niet schoon te houden, al doen ze er alles aan. Iets om rekening mee te houden. Het is rondom het sainitairgebouw heel erg druk.
Verder zou de camping naar ons inzicht gebaat zijn bij wat strakkere huisregels wat betreft avondrust.
Voor kleine kinderen een waar paradijs, de wat oudere jeugd heeft wat minder te doen. Al met al een fijne camping, maar zouden niet weer in het hoogseizoen gaan.

Camping Chvalsiny
Camping is top, er hangt een relaxte sfeer op de camping toen wij er stonden was de camping volledig bezet maar niet het gevoel dat het druk was. De toiletten waren idd druk de eigenaren willen graag een sanitair blok bij bouwen maar mag inderdaad niet omdat het natuurbeheer het tegen houd. Eten in de bistro goed de pannenkoeken ochtend een echte aanrader dat zelfde geld voor de pizza avond en Tsjechië avond. Leuke animatie op de camping. Kleine kinderboerderij aanwezig leuke vis vijver met bootje en trekpont. Je kan ook lekker vuur maken op speciale plek op de camping. Op de camping veel kleine kinderen contact is zo gemaakt. Zwembad goed voor warme dagen water is zout op koude dagen zit er Crumlov een overdekt zwembad met water van 30 graden. In de omgeving voldoende te bezichtigen.
Wanneer je kinderen hebt is het een leuke camping. Echter met denk ik 250 plekken zijn zes! toiletten wel erg weinig. Lang wachten bij hoge nood.. wel redelijk schoon. Als stel zonder kinderen heb je er niks te zoeken in het hoog seizoen
Op zich een prachtige camping. Meer bomen dan verwacht en gelukkig staan wij niet al te ver van het sanitair. Idd te weinig sanitair, maar heb begrepen dat uitbreiding niet mogelijk is door tegenwerking Natuurbeheer. Dat is jammer. Daardoor snel veel toiletpapier e.d. op de grond. Bistro is goed, idd wel lang wachten. Zwembad is op zich ook wel leuk. Simpel, maar lekker voor een duik. Speeltuintjes leuk voor kleinere kindjes.
Wat ons wel tegenvalt is dat veel mensen geen boeh of bah zeggen als je goedemorgen zegt. Dat valt meer mensen op. Een afstandelijke sfeer. Waar dat door komt? Ook onze pubers kunnen lastig hun draai vinden, maar dat kan ook aan hen liggen. Onze 7-jarige lukt het wel ;)
Cesny Krumlov is leuk. Ceske Budejovice is een groot winkelcentrum.
Het complex
Aantal appartementen | 1 |