Géén boekingskosten
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
Suriname

Vakantie in Suriname

Suriname is een bijzondere vakantiebestemming waar er van alles te beleven valt. Van mooie stranden, tot regenwoud en heerlijk eten! Dat wordt genieten.

Populair
Over Suriname

Eigenzinnig en multicultureel. Een ongerepte natuur en niet te vergeten: lekker eten. En je kunt er een woordje Nederlands spreken. Je vakantie in Suriname is een kleurrijke aaneenschakeling van bijzondere belevenissen. In Paramaribo heerst een sfeer van authenticiteit, in de jungle lacht het avontuur je tegemoet en in het binnenland ontmoet je de ‘Marons’, de oorspronkelijke inwoners van Suriname.

Suriname bestaat voor tachtig procent uit tropisch regenwoud. Hier leven tal van primitieve stammen, tijdens een tocht per korjaal (boomstamkano) over de Surinamerivier zie je regelmatig inwoners van de jungle die hun avondeten aan het vangen zijn of hun was doen in de rivier. Tijdens het reizen in Suriname zul je ook andere leuke inwoners van het eiland ontmoeten, zoals schildpadden en dolfijnen.

De geschiedenis van Suriname gaat ver terug en is onlosmakelijk verbonden met Nederland. Ga je naar Suriname op vakantie dan kom je indrukwekkende bezienswaardigheden tegen met ieder een eigen verhaal. Een bezoek aan Paramaribo kan niet ontbreken, deze oude hoofdstad kenmerkt zich door de houten koloniale huizen van meer dan honderd jaar oud. Naast cultuur en geschiedenis snuiven kun je hier ook goed shoppen. En vergeet niet te pauzeren voor een flinke portie smakelijke roti!

Wil je last minute of betaalbaar naar Suriname? Vergelijk dan verschillende maatschappijen voor goedkope tickets. Benieuwd wat anderen vinden? Bekijk dan foto’s, video’s en beoordelingen over het land op Zoover.