3,8 miljoen reviews
Laagste prijsgarantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Spanje/Ibiza/Portinatx / Cala Portinatx

Vakantie in Portinatx / Cala Portinatx

serhat-koyluce-tKy0B7DL27c-unsplash

Klaar voor de Ibiza vibes, maar wil je feestende jongeren liever vermijden? Dan is een vakantie in Cala Portinatx een goed idee. Deze badplaats ligt in het noorden van het eiland en beschikt over drie prachtige stranden. Er is een gezellige boulevard.

Populair
Spanje
Ibiza
Portinatx / Cala Portinatx
Over Portinatx / Cala Portinatx

In het uiterste noorden van Ibiza ligt Cala Portinatx, of Portinatx. Cala betekent strand en dat is waar het in deze badplaats om draait. Tijdens je vakantie in Cala Portinatx heb je maar liefst de keuze uit drie stranden en bevind je je in het rustigere deel van Ibiza. Dit is dan ook een populaire plek onder gezinnen met kinderen. 

Kun je niet wachten om de Ibiza vibes te voelen? Tijdens een vakantie in Cala Portinatx kun je er niet omheen. Je strijkt hier neer op een van de drie stranden die stuk voor stuk typerend zijn voor dit Spaanse eiland. Je bent namelijk altijd omgeven door rotsen, pijnbomen en een fenomenaal uitzicht. Ben je klaar voor een dag strandhoppen? De drie stranden van Cala Portinatx zijn: S’Arenal Gran, S’Arenal Petit en Playa Porto. Alle drie de stranden zijn kindvriendelijk, de zeebodem is namelijk ondiep en loopt geleidelijk af. 

Een vakantie in Cala Portinatx betekent ontspanning en gezelligheid. Op dit stuk van het eiland zonder je je namelijk af van de jongeren en het feestgedruis. Dagen op het strand breng je ontspannen door dankzij de verschillende faciliteiten. Huur een ligbed met parasol en spoel het zand van je lichaam onder de buitendouches. ‘s Avonds flaneer je over de boulevard en eet je tapas in een van de restaurants. Je vindt hier ook een aantal bars en winkels. Zo kun je ook nog even shoppen. 

Tussen het zonnen door ook wat ondernemen? Dankzij de prachtige stranden en baaien is Cala Portinatx een walhalla voor snorkelliefhebbers. Heb je nog nooit eerder de onderwaterwereld ontdekt? Ook dan is snorkelen een absolute must do! Door het heldere water spot je gemakkelijk kleurrijke vissen en mooi koraal en kun je tot wel 30 meter ver de zee in kijken. Verder is het de moeite waard om een strandwandeling te maken naar vuurtoren Moscarter. Deze vuurtoren staat in Portinatx zelf en moet je daarom echt gezien hebben. 

Hotels in Cala Portinatx liggen vaak op de mooiste locaties. Kies voor een hotel aan een van de baaitjes en rol vanuit je bed zo het strand op. De meeste hotels zijn geschikt voor een gezinsvakantie. Je vindt bij deze hotels een speeltuin, zwembad en soms zelfs animatie. Wil je wel op vakantie naar Cala Portinatx, maar zonder kinderen? Kies dan voor een Adult Only Hotel. 

Reviews over Portinatx / Cala Portinatx