/Kenia

Vakantie in Kenia

Wildreservaten en nationale parken met alle wildlife die je minstens één keer in je leven gezien moet hebben. Dat vind je in Kenia. Net als een tropisch klimaat, mooie meren én vriendelijke locals. Ben je van plan om naar Kenia op vakantie te gaan?

6 accommodaties

Over Kenia

Wildreservaten en nationale parken met alle wildlife die je minstens één keer in je leven gezien moet hebben. Dat vind je in Kenia. Net als een tropisch klimaat, mooie meren én vriendelijke locals. Ben je van plan om naar Kenia op vakantie te gaan? Op Zoover vind je alle info die je nodig hebt. Laat je inspireren door de boordelingen, foto’s en video’s van andere vakantiegangers.

Van wildreservaat tot nationaal park

Tijdens je vakantie in Kenia behoren vergezichten met bergtoppen die in de horizon verdwijnen tot je uitzicht. De op een na hoogste berg van Afrika is Mount Kenya, gelegen in het gelijknamige park. Je kunt er klimmen, maar ook de jungle in. De flora en fauna zijn super divers en op de toppen ligt eeuwige sneeuw. Voor het echte wildlife spotten ga je naar Masai Mara, het leefgebied van onder andere de Masai en veel, heel veel leeuwen. Het park sluit aan op de Serengeti in Tanzania en beide vormen één groot ecosysteem.

Wild op je bord

De bijzondere wildlife van Kenia kun je tegenkomen in het wild, maar ook zomaar op je bord. Zebra en krokodil bijvoorbeeld. Ga je daar niet van watertanden? Gelukkig heeft Kenia naast een goede, lokale keuken ook een prima internationale cuisine. Zo wordt er aan de kust veel vis en tropisch fruit gegeten - pas op met rauw en ongeschild voedsel - en in hotels worden vaak westerse maaltijden geserveerd.

Reizen naar Kenia

Kenia kent verschillende goede reisseizoenen. Zo zijn er van januari tot en met maart veel dieren te zien en valt er weinig regen. Vanaf juni is Kenia groen en zijn kuddes zebra's, gnoes en antilopes die over de Masai Mara migreren het beste te zien. De regenseizoenen zijn in april en mei en in november en december en dus is deze periode niet zo geschikt voor vakanties. Wil je last minute naar Kenia? Ga op zoek naar goedkope tickets of aanbiedingen.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.