7.9GoedScore uit 175 reviews

• Rolstoel toegankelijk
  • Huisdieren toegestaan
  • Sportfaciliteiten

Omschrijving

Tenuta Squaneto (Piëmonte) is een goede bestemming voor gezinnen met jonge kinderen. Door de Nederlandse eigenaren is ook het grootste deel van de gasten Nederlands. De kinderen kunnen elkaar dus makkelijk opzoeken. In het restaurant kun je lekker eten en bij het zwembad zit een apart kinderbad. Bez...

Tenuta Squaneto

7.9GoedScore uit 176 reviews

Geweldig!
Door Ariadne Roelants op 03-08-2023

We hebben het erg naar ons zin gehad op deze camping. Inderdaad veel Nederlanders, maar dat lijkt me logisch als je deze camping boekt. We hadden een ruime plek met veel schaduw, mooi en schoon sanitair met ruime douchehokjes. Veel te zien/doen op 30-60 minuten rijden waarbij de omgeving zo mooi is dat autorijden geen straf is! Mooi gewandeld in de omgeving. Hardlopen was wel een uitdaging: steile weggetjes en warm.... Ook onze meiden van 15 en 17 jaar hebben genoten. De eigenaars en personeel zijn vriendelijk en gastvrij. Kortom, we komen er graag nog een keer terug!

Fantastische camping, voor herhaling vatbaar.
Door Isabel op 30-07-2023

Heerlijke camping met rust en ruimte, een zeer gastvrij ontvangst, schoon sanitair en een lekker verkoelend briesje. We werden ontvangen met een drankje van het huis en een zeer uitgebreide en duidelijke uitleg. Daar kunnen veel Italianen nog van leren. Onze plek was ruim en had genoeg schaduw. Daarnaast was het verkoelende briesje zeer welkom in een week met temperaturen van rond de 40 graden. Er waren veel Nederlanders, ook veel met kleine kinderen maar die stonden allemaal bij elkaar. Op ons veld stonden de mensen zonder kinderen of met oudere kinderen, wat echt top was. De eigenaar houdt van wijn en heeft ook een mooie selectie wijnen te koop en op de wijnkaart bij het restaurant. Ook het eten was zeer goed, voor een fijn prijsje kun je pizza of het dagmenu eten. Wij hebben hier echt een topverblijf gehad en wilden absoluut nog niet weg!

Gemoedelijk, ruim, gastvrij, rustig, schoon
Door Fam Graumans op 15-09-2022

Een gemoedelijk camping met een super service. Zeer ruime plekken!! De camping ligt in het binnenland en de route er naartoe is mooi en hier en daar, met caravan, uitdagend. Maar zeker prima te doen. De camping geeft je een routebeschrijving. Het is slim om je hier aan te houden. Er zijn geen dorpjes in de buurt waar je zo even naartoe wandelt dus als je dat zoekt, is dit niet jouw plekje. Voor alles moet je ongeveer een half uurtje rijden maar in deze mooie omgeving zeker geen straf! Er is voldoende te doen, leuke dorpjes, heerlijke restaurants, wijnboeren. Met 45 min rijden sta je aan de bloemen rivièra en is een bezoek aan Noli of Genua zeker de moeite waard! Het zwembad op de camping is heerlijk, met een prima gedeelte voor de kleinere kinderen. De wijnproeverij van Pieter is echt een aanrader! Toen wij er waren had de kok zijn hand gebroken waardoor de keuken gesloten was. Pieter en Barbara zijn zeer gastvrij en behulpzaam.

Tenuta Squaneto

Voor ons de prijs niet waard
Door Lien op 12-09-2022

De camping is erg mooi gelegen, vriendelijke uitbaters, mooi en ruim zwembad en sanitair is goed in orde. Toch ondervonden wij enkele (grote) nadelen, die ons uiteindelijk deden besluiten vroeger te vertrekken. De grootste reden was het gebrek aan schaduw. We kampeerden op het terrein boven waar het bloedheet was, we vonden dit eigenlijk een ongeschikt terrein voor tenten, zeker met kleine kinderen. Vanaf 10 uur s ochtends kon je niet aan je tent blijven en moest je letterlijk vluchten. Verder is het inderdaad erg ver rijden vooraleer je iets kan bezichtigen of doen, en brachten we dus veel tijd in de auto door (gezien het geen optie was om aan je tent te blijven, en je het zwembad/de camping na enkele dagen wel gezien hebt). Wij waren niet heel enthousiast over het restaurant. Tot slot komt 99% van de kampeerders uit Nederland, wij misten een mix van mensen en voelden ons hierdoor te weinig in Italië.

Heerlijke camping in mooie, rustige omgeving
Door Albert Francken op 03-09-2022

Een goede voorbereiding is het halve werk. Na een grondige zoektocht op internet besloten wij onze vakantie door te brengen op deze camping. De camping heeft al onze verwachtingen overtroffen: een idyllische ligging ver van alle drukte, maar toch de mogelijkheid om een middagje aan de Middellandse Zeekust te vertoeven. Daarna gauw weer terug naar de camping om te genieten van het heerlijke zwembad en het geweldige restaurant. Wat goed dat de eigenaren zich bekommeren om hun gasten en tegelijkertijd de natuur een warm hart toedragen door passende maatregelen (het was deze zomer extreem droog in het gebied). Er is alles aan gedaan om in deze overmachtssituatie het gebruik van campingvoorzieningen (douches, zwembad) mogelijk te houden en dat is 100% gelukt!

Leuke camping voor kleine Nederlandse kinderen.
Door Chantal op 28-08-2022

Veel Nederlandse kindjes tot 10 jaar. Ruime plaatsen. Zwembad is leuk voor de kids! Camping is wel echt 99% Nederlands en 1% Duits. Sanitair echt brandschoon! Het riviertje is er vanwege de droogte niet maar er zijn wel kreeftjes te vinden onder de stenen bij het stroompje. Toen wij er waren mocht je vanwege de droogte (?) alleen douchen van 8 tot 10 en van 19 tot 21 uur. De rest van de tijd zijn de douches gesloten. In ons ritme (en met kleine kindjes koud uit het zwembad komen bij onweer etc) werkt dat niet. De comfort plaatsen en Safari tenten hebben wel een douche. Het is alleen nadelig voor kampeerders. De camping is echt doodstil vanaf 22 uur. Voelt niet als Italië. Kwestie van smaak. Doe ons maar de Italiaanse campings. Meer reuring en spontaniteit!

Camping-informatie
Naturistencamping