/Gambia

Vakantie in Gambia

Gambia is een bijzondere bestemming waar je lekker kunt relaxen op het strand maar ook aapjes kan spotten in het woud.

6 accommodaties

Over Gambia

Gambia behoort al jaren tot de meest populaire vakantiebestemmingen onder de liefhebbers van zon, zee en strand. Er zijn het hele jaar door talloze reizen beschikbaar naar dit zonnige oord. Wil je meer informatie over dit land? Zo behandelen we het klimaat, eten en drinken en natuurlijk de belangrijkste bezienswaardigheden. Ook komen er natuurlijk praktische zaken aan de orde die belangrijk zijn wanneer je naar Gambia op vakantie gaat.

Nu je nadenkt over een vakantie naar Gambia is het leuk om iets meer over het land te leren. Gambia is het kleinste land van Afrika en grenst aan Senegal, dat het land volledig omringt. Vanuit Senegal stroomt de rivier de Gambia, waar het land zijn naam aan dankt. In totaal wonen er ruim twee miljoen mensen in het land. De meeste inwoners wonen in de stad Serekunda, wat echter niet de hoofdstad is, dat is Banjul. Serekunda is gunstiger gelegen en kan sneller groeien dan Banjul, dat niet kan uitbreiden.

Zonvakantie vieren in Gambia

De meeste mensen kiezen voor een vakantie in Gambia vanwege het lekkere weer. Er worden dan ook veel verschillende zonvakanties naar het land georganiseerd. Maar hoe zit dan precies met het klimaat van dit land? Het is natuurlijk wel belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn. In Gambia heerst een tropisch savanneklimaat. Dat houdt in dat er gedurende het jaar twee seizoen zijn: een regenseizoen en een erg droge periode.

Er heersen het hele jaar door tropische temperaturen in het land. Dat houdt in dat het hele jaar door temperaturen tussen de 30 en de 38 graden heel normaal zijn. Van de maand juni tot oktober is het regenseizoen. Dit betekent dat de kans op neerslag enorm toeneemt. Het betreft echter vooral grote buien die aan het einde van de middag of zelfs pas na zonsondergang ontstaan.

Bezienswaardigheden in Gambia

Niet iedereen wil tijdens zijn of haar vakantie in Gambia de hele dag op het strand liggen. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Er is namelijk meer dan genoeg te beleven in dit land. Wat dacht je bijvoorbeeld van Abuku Nature Park? Dit is een prachtig natuurpark boordevol met de meest bijzondere dieren. Het park is ongeveer 105 hectare groot. Ook James Island moet je eigenlijk bezocht hebben als je in Gambia bent. Dit eiland is niet voor niets opgenomen in de lijst van werelderfgoed. James Island is vooral bekend vanwege de geschiedenis van de slavernij en daardoor ook een veel bezocht eiland. Je vindt er niet alleen een Fort, maar ook resten van Portugese en Britse gebouwen.

Ben je van plan om te gaan reizen door Gambia? Dan raden we je aan om de in ieder geval de hoofdstad Banjul met een bezoek te vereren. Je vindt hier een enorme markt waar je talloze lokale producten kunt kopen. Ook kun je hier de grootste moskee van het land bezichtigen en is het Nationale Museum van Gambia in de hoofdstad gevestigd.

Goedkope maaltijden

Vakanties in Gambia gaan vrijwel altijd gepaard met goed eten en drinken. Je kunt er dan ook vrijwel alles krijgen. Of je nu typische lokale maaltijden wilt nuttigen of liever een pizza of een hamburger eet: het is allemaal verkrijgbaar. Er komen in het land elk jaar opnieuw vele soorten restaurants bij.

Een andere groot voordeel betreft de prijs. Goedkope maaltijden zijn eerder regel dan uitzondering. Bij de meeste restaurants kost een hoofdgerecht omgerekend maximaal negen euro. Drinken en dan met name alcoholische dranken, zijn over het algemeen een stuk duurder en zullen je rekening dan ook hoger laten uitvallen.

Accommodaties in Gambia

Of je jouw vakanties nu ver vooruit plant of liever een last minute naar Gambia boekt; het is in beide gevallen belangrijk dat je een goed verblijft hebt. De meeste accommodaties zul je langs de kust van de Atlantische Oceaan vinden. Je vindt daar talloze resorts waar je een onvergetelijke vakantie in Gambia kunt beleven. Verblijf je liever niet in een resort? Je kunt ook villa's of appartementen huren in dit land. Ook zijn er veel hotels aanwezig waar je bijvoorbeeld all inclusive of met half pension kunt verblijven. Op die manier heb je zelf de keuze hoe je jouw vakantie indeelt en op waar je verblijft.

Praktische zaken in Gambia

Op vakantie naar Gambia maar weet je niet precies hoe de zaken daar praktisch worden geregeld? We zetten de belangrijkste aspecten voor je op een rijtje. Allereerst dien je in het bezit te zijn van een retourticket en een geldig paspoort. Dat paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn en dient een lege visumpagina te hebben. Je hoeft niet verplicht jezelf te laten inenten, maar inentingen tegen DTP en Hepatitus A worden wel aangeraden wanneer je Gambia wilt gaan bezoeken. Zorg dat je goed bent voorbereid voor een vakantie zonder zorgen.

Op zoek naar meer informatie of inspiratie over Gambia? Bekijk onderstaande blogs: De populairste all inclusive hotels in Gambia Top 3 mooiste stranden van Gambia Eten en drinken in Gambia Deze 4 markten op Gambia mag je niet missen!

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.