du Buisson

We hebben de beste aanbieders voor du Buisson voor je op een rij gezet:
Prachtige camping met zeer ruime plekken en goede voorzieningen. Sanitair was boven gemiddeld, ruim, goed en schoon. Zeer vriendelijke ontvangst. Prachtige fietsroutes vanuit de camping naar het meer Lac du Der (wel met redelijk wat klimmen en afdalen). Opladen van de E-auto mogelijk bij de eigenaar direct naast de camping.
Negatief: beperkt geluid van drukke D2 op 1,5 km, een weg langs de camping met beperkt verkeer vroeg in de ochtend (06:30 al), hoog overkomende verkeersvliegtuigen en een militair vliegveld in Saint Dizier (op 10 km) met ‘s ochtend van 08:00 tot 10:00 elk half uur straaljagers die opstijgen. De 5 dagen dat wij er waren is er 2 volle dagen met grasmaaiers op en neer gereden. Wij snappen dat er onderhoud nodig is. Jammer dat het net die week was. Het toilet gebouw heeft 24/7 muziek (behang muziek / muzak). De deuren slaan hard. Rubberen dopjes zouden wonderen doen.
Supervriendelijke eigenaren: ouders, dochter en schoonzoon. Heerlijk slapen in alle rust. Lekker brood en croissants ‘s morgens op bestelling. Net sanitair. Veel fietspaden in de buurt. Ook naar en rond Lac du Der. Ook Troyes bezocht en Epernay. In Epernay namen we het toeristentreintje: 45 min langs Av. De Champagne en door de stad. In Troyes de historische stadswandeling gemaakt via de koperen schildjes op de stoep. Zeer mooie stad.
Heerlijke camping waar het ‘s nachts ook echt rustig is. Sanitair was altijd schoon maar niet heel groot, een uitbreiding staat op de planning hoorde ik. Klein afhaal snackbarretje met voldoende keuze, ook lokale producten zijn verkrijgbaar. Op de fiets (die ook op camping te huren is) ben je zo bij de fietsroute om het Lac du Der. Het zwembadje zorgt voor verkoeling maar is niet heel groot. De premium plaatsen zijn groot en liggen hoger onder de bomen maar daar is het wel even puzzelen om vlak te staan met caravan, vouwwagen of camper op sommige plekken. Het personeel is super vriendelijk. De omgeving van de camping is mooi, het dorpje Louvemont is niks te doen.

du Buisson
Fijne camping. Wordt veel gebruikt als tussenstop maar ook voor langer verblijf. Zaten 1 wk met 2 kids (6.5 & 9 mnden) in een safaritent.
Pluspnt: camping ligt aan een riviertje (om te vissen, niet zwemmen); dicht bij bos; fijne ruime plekken; erg leuk klimbos (betaald); goede afhaal; safaritenten zijn gloednieuw met afgezet terras. Fijn voor een kruipende baby (wasrek als afrastering). Ze hebben fijn eigen sanitair met eigen boiler. Ook grote koelkast (met apart vriesgedeelte). Bedden zijn hard maar goed.
Plus of Min pnt: veel NLers (met kids), redelijke WiFi (ongeschikt voor work-cation). Er vliegen (op werkdagen) overdag straaljagers over (geweldig voor kind van 6). De safaritenten liggen rustig maar helemaal het eind van de camping, was zo wat lastiger voor onze oudste om vriendjes te maken.
Minpnt: safaritenten zijn onbereikbaar met auto > gesjouw met baby+b’schappen. Bedlinnen is wegwerpsoort (post-Covid), niet huren!
Goede reviews gelezen op zoover, maar ons valt de camping een beetje tegen. Plaats comfort geboekt aan het weggetje bij de rivier. Het is erg droog weer waardoor er continue veel stof opwaait wanneer er een auto langskomt. Ook sta je erg strak aan het weggetje en zijn de plekken niet goed vlak. De camping voelt een beetje aan als een passantencamping. Bovendien stinkt de rivier heel erg waardoor je eigenlijk beter niet te lang op je plek moet zijn. De ontvangst en vriendelijkheid van de medewerkers is wel erg goed. De snacks en het brood zijn ook erg lekker. Tip. Als je hier een plek boekt doe dit dan vlak bij het sanitair. Deze plekken zijn groot en mooi vlak.
Mastercard | Beschikbaar |
Visa | Beschikbaar |