Boek altijd met zekerheid: SGR, ANVR en Calamiteitenfonds
Door vakantiegangers bekroond met een Gouden Zoover award
Over RCN Le Moulin de la Pique
Camping RCN Le Moulin de la Pique ligt in Belvès in Frankrijk. Hier vind je nette mobilehomes en schoon sanitair, maar ook fijne zwembaden met drie grote glijbanen, een groot speelveld en animatie. Vooral voor gezinnen met jonge kinderen erg geschikt. Tip: de wijnproeverij op de camping en achter de camping ligt een wellnessresort.
Tijdens een vakantie op deze camping voel je meteen de gezellige sfeer en de mooie omgeving. De grote, schaduwrijke plekken maken dat je lekker kunt ontspannen en genieten van de zon. Het prettige restaurantje, de foodtruck en de smakelijke broodjes zorgen voor fijne momentjes. Veel vakantiegangers waarderen het vriendelijke personeel en de groene, rustgevende sfeer. Het centrale speelveld, het meertje en het slootje om te vissen geven extra plezier voor kinderen. De ligging is ideaal voor leuke uitjes in de omgeving. Ondanks wat drukte en kleine details, blijft de camping vooral een plek waar je mooie herinneringen opdoet en de vakantiekriebels volop voelt. Een plek om met een glimlach op terug te denken.
Liften
Adresgegevens | D 710, F-24170 |
Website | RCN Le Moulin de la Pique |
Social media | Instagram, Facebook |
RCN Le Moulin de la Pique
Wij zijn twee weken op deze camping geweest.
De voordelen:
- over het algemeen vriendelijk personeel.
- prettige ligging van de camping met betrekking tot uitjes in de ingeving.
- grote en schaduwrijke plekken.
- lekkere broodjes, leuk restaurantje en foodtruck.
- kerkdienst
Nadelen:
- in het hoogseizoen alleen maar Nederlanders met kinderen. Waardoor de camping overvol is en echt overal kinderen zijn! Zwembad, restaurantje en speelveld zijn enorm druk.
- het zwembad is in het hoogseizoen te klein waardoor wij regelmatig geen plekje meer hadden om te zitten, je kon over de hoofden lopen.
- sanitairgebouw bij onze plek had geen warm water. In het andere gebouw vaak een koude douche gehad.
- animatie is ondermaats het leek alsof ze er niet zoveel zin in hadden.
Wij hadden een plekje bij het grote veld. Hier was het heel druk van 's ochtend tot laat in de avond. Kids worden losgelaten, gillen en er is geen ouder in de buurt.
Camping is groen, schaduwrijk en kampeerplekken zijn ruim. Ligging goed voor uitstapjes. Huisjes hebben redelijk wat privacy en zien er over het algemeen netjes uit. Groot speelveld, leuk meertje en slootje om te vissen. Vriendelijk personeel. Broodjes uit winkeltje zijn smaakvol.
Entertainment is minimaal. Restaurant heeft slechte prijs/kwaliteitverhouding en sluit (te) vroeg. Voor oudere (10+) kinderen wordt er vrijwel niets georganiseerd. Voor de voetballiefhebbers is het veld veel te klein, vol met kuilen en vol in de zon gelegen. Animatieteam ook veel met zichzelf (telefoon) bezig i.p.v. met de kinderen. Zwembad is te klein, te druk en vaak vies van zonnebrand. Veel te weinig ligbedden en nog minder parasols dus wees op tijd. Stalen stoelen in de volle zon is niet handig. Glijbaantjes (een schans en 1 wat langere) zijn leuk voor kinderen tot 10 jaar. Zogenaamde lazy river stelt weinig voor en vereist meenemen eigen band.
We hebben een fijn verblijf gehad. Maar teruggaan of aanbevelen aan vrienden? Nee dat zeker niet.
-Het zwembad is overvol met warme dagen, water is troebel en geen tot weinig toezicht in het zwembad.(weinig kans op een bedje)
-Douches waren ook niet beschikbaar in ons toiletgebouw, ik begreep dat deze al weken stuk zijn, werd ook niet gemaakt in het hoogseizoen?
-Sanitair was vaak vies en regelmatig geen warm water. Ook niet om af te wassen.
-Wij miste wel echt een gezellige sfeer. Het is vooral groot, druk… en weinig sfeer bij de bar/restaurant.
-Animatie was minder dan wij gewend zijn op een 5 sterren camping. Weinig te doen, vrij weinig in de avond.
-Wij vonden het vrij luidruchtig. Veel bezoekers zijn of in de avond luidruchtig of in de ochtend, houden geen rekening met mensen die in tentjes willen slapen.
-Omgeving is leuk en schitterend.
Kortom omgeving is top! Maar de camping is zeker geen vijf sterren
Prima camping maar in hoogseizoen geen 5sterren.
Onze kinderen vonden het wel een fijne camping. Nederlandse animatie, Nederlandse kindjes.
Wij hadden een grote ruime plek tegenover de tennisbaan. Schaduw en zon. Fijn.
Speelveld leuk centraal op de camping .
Swingo is ook een leuke avond.
Lekkere foodtruck.
Nadelen
-Zwembad is met warme dagen propvol! Melkachtig water, maar vooral overvol. Te weinig plek. Absoluut geen 5sterren ervaring .
-Avond is er weinig tot geen animatie (geen mooie shows of muziek)
-Wasmachines waren er te weinig
-Campingwinkel minimaal aanbod (met camper is dat een nadeel)
- Animatie programma oke maar niet mega spectaculair in uitvoering (voetbaltoernooi is onderling 1 wedstrijdje voetballen , geen toernooivorm, disneyshow heel matig).
Het is zeker oke, en ze doen hun best maar verwacht geen mega activiteiten.
Door het zwembad zou het mij weerhouden om terug te komen. In laagseizoen zal dit prima zijn.
Prachtige camping. Zwembad was geweldig. Wel erg druk, waardoor je een beetje een benauwd gevoel kreeg. Accomodatie: alles compleet. Mooi huisje. Last gehad van een flinke mierenplaag. Resultaat in je eten en bed. 2x aangegeven dat er een plaag is en ze nemen dit goed op, maar hun handelen heeft niet geholpen. Dit heeft het vakantie gevoel wel een deuk gegeven. Restaurant was goed. Qua prijs wel hoog met wat je kreeg. Reserveren was echt dagen van te voren nodig. Als je op dezelfde dag (ochtend) ging reserveren was er geen plek! Heel jammer. Animatie was wat matig qua hoeveelheid. Leuk team, maar was niet een gezellige sfeer in de avond met bandjes/muziek. In twee weken tijd dat we er waren maar 3 avonden animatie gehad. Wel weinig. Swingo was zeer leuk. Er waren wasmachines maar 3 voor de hele camping. Een wasje draaien was echt drama! We vonden het een leuke en gemoedelijke camping, maar we hadden meer van verwacht voor 5 sterren..
Zoek je een camping met 100% Nederlanders, waar je overal gewoon Nederlands kunt spreken, zodat je vooral geen Frans hoeft te horen? Dan zit je hier helemaal goed.
Het zwembad is geen aanrader: overvol en met troebel water. Ligbedden zijn er natuurlijk wel, maar véél te weinig. Gelukkig kun je ’s ochtends alvast je handdoekje leggen, want ook op vakantie moet je ergens topsport bedrijven.
Voor de kinderen is er een speelveld waar gem. 70-80 kinderen zich tot laat uitleven. Zonder ouderlijk toezicht uiteraard. De naastgelegen Dweg zorgt voor extra geluidsoverlast, zodat je kunt ervaren hoe het is om naast een snelweg te slapen.
En alsof dat niet genoeg is: dagelijks meerdere stroomonderbrekingen, zodat je koelkast gezellig lauw kan worden! Het afwas water is overigens wel koud!
Kortom: zoek je rust, schoon water en buitenlandse sfeer? Vooral verder zoeken. Wil je Nederland, handdoekje leggen en geluidsoverlast? Dan is dit dé camping! 😂