3,9 miljoen reviews
Tijdelijk geen boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Vakantie bij de Dolomieten

Vakantie bij de Dolomieten

Wist je dat de Dolomieten vroeger een warme oerzee was? Het Italiaanse gebergte bestaat dan ook uit versteende algen- en koraalriffen. Je kan zelfs op diverse plaatsen nog fossielen uit de oerzee zien! Alleen daarom al moet je de Dolomieten bezoeken. Maar ook voor de verfijnde Italiaanse keuken, de mogelijkheid om te wintersporten en de 300 dagen zon per jaar.

Scroll

Wat te doen in de Dolomieten?

Bewonder de Drei Zinnen

De Drei Zinnen is hét symbool van de Dolomieten: een indrukwekkende drievoudige bergtop. Je kan een prachtige wandeling maken rondom de bergtoppen waardoor je telkens een ander uitzicht hebt op het imposante gebergte. Als je geluk hebt en de zon schijnt, krijg je een schouwspel van prachtige kleuren te zien.

Punta Rocca voor het uitzicht

Wil je het mooiste uitzicht over de Dolomieten bewonderen? Ga dan naar de top van Punta Rocca op 3265 meter hoogte. Je kan met de kabelbaan Funivia makkelijk de top bereiken. Boven vind je een gezellig restaurant waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht. Wil je naar beneden skiën? Pak dan de zwarte of rode piste.

Wintersporten in de Dolomieten

De Dolomieten is een uitstekend gebied om te wintersporten. Het gebied heeft 12 skigebieden aaneengesloten door skiliften en gratis bussen. In totaal vind je hier maar liefst 1.200 kilometer aan skipiste! Voor echte wintersporters is Dolomiti Superski het paradijs. Ook beginnende wintersporters kunnen hier goed uit de voeten.

Ontdek de regio Trentino en bezoek de stad Trento

De regio Trentino ligt tussen de Dolomieten en het Gardameer. De hoofdstad van deze regio is Trento. De stad ligt hoog in de bergen en is daarom erg populair onder wintersporters. Ook voor wandelaars is de stad perfect omdat Trento beschikt over mooie natuur. Piazzo Duomo is het centrum van de stad met op het plein de prachtige Neptunusfontein.

Bewonder Castel Trauttmansdorff

Ooit verbleef de keizerin Sisi in Castel Trauttmansdorff wanneer ze in de stad Merona was om te kuren. Nu is dit kasteel omgetoverd tot museum waar je meer leert over de geschiedenis van het toerisme in Zuid-Tirol. Bij goed weer is de paleistuin ontdekken een echte aanrader. Deze staat vol met bijzondere bloemen, mooie vijvers en promenades.

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.