/Brazilië

Vakantie in Brazilië

Het bruisende Brazilië is een geweldige bestemming met mooie stranden, prachtige regenwouden en heerlijk eten!

0 accommodaties

Over Brazilië

Bij Brazilië denk je aan carnaval, witte stranden, grote hectische steden of de prachtige natuur. Het klopt allemaal! Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en dus een perfecte bestemming voor gevarieerde vakanties.

Activiteiten in Brazilië

Als je Brazilië in februari of maart bezoekt, mag je het carnaval niet missen. Dit bruisende feest is het hoogtepunt van het jaar en wordt in de steden groots gevierd. Duizenden mensen dansen de samba op straat in wervelende parades. Bekijk deze wereldberoemde optochten vanaf een tribune of dans mee om de echte Braziliaanse feestsfeer te beleven. In Rio de Janeiro kun je het feestvieren combineren met zonnebaden op het strand. De twee bekende stranden Copacabana en Ipanema liggen op een steenworp afstand van het bruisende centrum. Ben je op zoek naar indrukwekkende natuur? Breng dan een bezoek aan de Iguaçu watervallen. Deze zijn te vinden bij de grens met Argentinië. De serie watervallen wordt beschouwd als een van de grootste natuurlijke wereldwonderen. Het water stort hier ruim 70 meter de diepte in, wat zorgt voor een prachtig schouwspel.

Het weer in Brazilië

In het uitgestrekte land komen verschillende klimaten voor. In het grootste deel van het land heerst een tropisch of subtropisch klimaat, wat betekent dat de zomers erg warm zijn en de winters mild. Door de warme klimaten in het land kun je het hele jaar door op zonvakantie naar Brazilië. De Brazilianen vieren zomervakantie van december tot februari. Wil je in deze periode naar Brazilië reizen? Zorg er dan voor dat je de trip tijdig plant. Doordat het weer het hele jaar door aangenaam is, kun je van maart tot en met november eenvoudig een goedkope last minute naar Brazilië boeken. Zo bespaar je kosten en kun je vertrekken wanneer je wilt.

Braziliaans eten en drinken

In het Portugeestalige land is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag. De Brazilianen eten hierbij grote hoeveelheden warme gerechten. Brazilië staat bekend om restaurants waar je per kilo afrekent. Je loopt langs een uitgebreid buffet en kunt zoveel opscheppen als je wilt. Bij de kassa wordt het eten gewogen en betaal je een vast bedrag per kilo. Verse sappen zijn overal gemakkelijk te verkrijgen. Op straat vind je kleine kraampjes waar het verse fruit ter plekke wordt geperst. Heerlijk en gezond om de dorst te lessen in het warme weer.

Accommodaties

In Brazilië vind je veel verschillende accommodaties. Om een goed beeld te krijgen van de overnachtingsmogelijkheid die bij jouw vakantie past, kun je bij Zoover vele verblijfplaatsen met elkaar vergelijken. Zo kun je kiezen voor een luxe vijfsterrenhotel in het centrum van São Paulo of een klein guesthouse (pousada) in Rio de Janeiro waar je goedkoop kunt overnachten. In Brazilië zijn ook veel vakantieparken te vinden waar je kunt genieten van comfort en heerlijk eten in luxe resorts, bijvoorbeeld aan het strand bij Cumbuco.

Praktische tips voor een vakantie naar Brazilië

Het is niet nodig een visum te regelen voor je op vakantie gaat naar Brazilië. Met een paspoort dat nog zes maanden geldig is na aankomst, mag je maximaal negen maanden in het land verblijven. Bij aankomst ontvang je een toeristenkaart, deze moet je weer overhandigen wanneer je terug naar Nederland gaat.

In Brazilië kun je met verschillende ziektes te maken krijgen, zoals buiktyfus, gele koorts en malaria. Inentingen zijn niet verplicht, maar zeker aan te raden om narigheid te voorkomen. Overleg voor je op vakantie gaat met de huisarts welke vaccinaties je nodig hebt voor de gebieden die je wilt bezoeken.

Last minutes naar Brazilië

Ben je enthousiast geworden over een vakantie naar Brazilië en wil je zo snel mogelijk vertrekken? Op onze website vind je vele verschillende accommodaties, tips voor dagjes uit en bezienswaardigheden. Zo kun je snel en eenvoudig een last minute naar Brazilië boeken. Voor je het weet lig je te zonnebaden op het witte strand van Copacabana.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.