3,8 miljoen reviews
Laagste prijsgarantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Vakantie naar de Bodensee

Vakantie naar de Bodensee

Tijdens een vakantie bij de Bodensee kun je veel kanten op, want dit meer ligt deels in Duitsland, Oostenrijk én Zwitserland. Als je zin hebt in wat beweging, kun je met de fiets drie landen op één dag bezoeken. Of blijf gewoon lekker ontspannen in de buurt van je accommodatie en geniet van de prachtige natuur om je heen.

Konstanz
Scroll

Het sfeervolle dorpje Konstanz ligt nog nét in Duitsland, vlak bij de Zwitserse grens. Het dorp is vrijwel ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog gekomen. Daardoor zijn er veel gezellige oude straatjes met middeleeuwse huizen en kerkjes te vinden.

Tussen de glooiende heuvels in Noordoost-Zwitserland vind je het schilderachtige plaatsje Stein am Rhein. De huizen in de oude binnenstad zijn hier stuk voor stuk ware kunstwerken. Op vrijwel iedere gevel staat een prachtige schildering. De moeite van het bekijken waard!

De Duitse stad Friedrichshafen heeft een rijke luchtvaartgeschiedenis. Al sinds 1898 worden hier verschillende luchtschepen gemaakt, waaronder zeppelins. In de stad vind je dan ook een uitgebreid zeppelin-museum. Verder heeft de stad een gezellige haven met veel terrasjes.

Naast vele historische gebouwen vind je in de Oostenrijkse stad Bregenz ook veel evenementen en vertier. Elke zomer worden er volop concerten, theatervoorstellingen en festivals gehouden. Houd de uitagenda van dit dorp dus goed in de gaten.

Het schattige Duitse dorpje Lindauv ligt niet alleen aan de Bodensee, maar ook deels erin. Het oude stadscentrum van Lindau bevindt zich namelijk op een eiland in het meer. Deze oude stad bruist van de gezelligheid en is zeker het bezoeken waard.

In dit openluchtmuseum in Meßkirch gaat alles nog zoals in de negende eeuw. Zo zie je hoe een klooster wordt gebouwd zonder het gebruik van moderne werktuigen. Doe een stap terug in de tijd en ervaar het primitieve Duitsland.

Op het eiland Reichenau aan de kust van het dorp Konstanz, vind je drie kleine dorpjes met elk hun eigen oude kerkje en een klooster uit het jaar 724. Dit klooster staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst en bevat prachtige muurschilderingen.

Voor het mooiste uitzicht over de Bodensee pak je vanuit Bregenz de kabelbaan naar de top van de berg Pfänder. Vanaf daar kun je op verschillende manieren genieten van het uitzicht: op het panoramaterras of tijdens een ritje door de bergen met paard en wagen.

Wijnliefhebbers opgelet! In de regio rond de Bodensee kun je mooie tourtochten maken langs verschillende wijngaarden. Je kunt kiezen uit verschillende vervoersmiddelen: te voet, op de fiets of zelfs per boot.

Shoppen in sfeer doe je in Lindau. Langs de 230 meter lange Maximilianstrasse in het oude centrum vind je veel leuke winkels en cafés in historische panden. Vergeet daarom vooral niet om ook af en toe even omhoog te kijken naar de plafondschilderingen.