Winterzonvakantie: welk ABC-eiland kies jij om te overwinteren?

Redactie - 25 december 2019

Winterzonvakantie: welk ABC-eiland kies jij om te overwinteren?

Redactie - 25 december 2019

Als je jouw droomvakantie voor je ziet, sta je dan met je voeten in het zand of in de sneeuw? Kun je ook niet wachten om de winter te ontvluchten met een winterzonvakantie? Beleef een tropische winter met volop winterzon op de ABC-eilanden: allemaal fantastisch op hun eigen manier. Kies jij Aruba, Bonaire of Curaçao om te overwinteren?

Tropische winterzon

Aruba, Bonaire en Curaçao hebben een warm klimaat met weinig regen. Het is niet vochtig in vergelijking met de andere Caribische eilanden, maar lekker droog warm. Met gemiddeld acht tot negen uur zon per dag en temperaturen rond de 30 graden zijn de ABC-eilanden het hele jaar door een geliefde vakantiebestemming. En maak je geen zorgen dat het benauwd wordt. Een zeebriesje houdt het aangenaam.

Winterzonvakantie op Aruba

Solo ta briya (de zon schijnt) is iets wat de Arubanen veel zeggen. Aruba heeft namelijk de minste regen van het zuidelijke Caribisch gebied. Eilanduitstapjes naar one happy island zijn gevuld met onvergetelijke bezienswaardigheden en ervaringen. Relax op Eagle Beach, proef de lokale lekkernijen en sluit de vriendelijke bevolking in je hart. Maar er is meer! Van de Nederlandse geschiedenis van Oranjestad tot de bruisende resorts, casino’s en watersporten van Palm Beach, tot de wilde wandelpaden en verborgen zwembaden van Arikok National Park: eilandvakanties op Aruba zijn onvergetelijk.

‘Kaweta’ is een belangrijke reden om voor Aruba te kiezen. Het betekent ‘nieuwsgierig’ in het Papiaments en het is het perfecte woord om te beschrijven hoe avontuurlijk Arubanen zijn. Ga windsurfen, leer kitesurfen of cruise met een catamaran op de heldere, rustige turquoise golven. Of duik en snorkel door de riffen en scheepswrakken eronder natuurlijk.

Onze favoriete hotels op Aruba:

Hotel Riu Palace Antillas

Manchebo Beach Resort & Spa

Amsterdam Manor Beach Resort

abc eilanden winterzonvakantie 1

Winterzonvakantie op Curaçao

Net als wij in in onze hoofdstad de gigantisch grote letters IAMSTERDAM hebben, staat er in Willemstad heel groot ‘dushi’. Wat zoiets betekent als lief of aardig. Ontdek het dushi-leven vol zon, zee en zand met een Blue Curacao in je hand.

Duik in de beroemde Blue Bay en verwonder je over de mooiste koraalriffen ter wereld, stap aan boord van een zeilboot, bekijk het onderwaterleven met een snorkel en zwem met schildpadden. Oh, en Curaçao heeft 35 stranden, dat zegt genoeg!

Andere aanraders: de UNESCO beschermde binnenstad van Willemstad, het Christoffelpark en Nationaal park Shete Boka.

Een betaalbaar tripje naar het Caribisch gebied maken? Het is goed om te weten dat Curaçao keer op keer in de toplijstjes van meest betaalbare eilanden van de Cariben opduikt.

Fijne logeeradresjes op Curaçao:

Vakantiepark Livingstone Jan Thiel Resort

LionsDive Beach Resort

Santa Barbara Beach & Golf Resort

Hotel Trupial Inn

Avila Beach Hotel

ACOYA Curacao Resort, Villas & Spa

Hotel Oasis Parcs Coral Estate Curaçao

Hotel Scuba Lodge & Ocean Suites

abc eilanden winterzonvakantie 1

Winterzonvakantie op Bonaire

Bonaire is een wereldberoemde duik- en snorkelbestemming met een ongelooflijk rif. Boven water is Bonaire een sfeervolle badplaats waar iedereen lacht. Er is slechts één stoplicht, er zijn geen grote resortketens en de helft van het eiland is natuurreservaat. Dat klinkt als de ideale plek om even weg te zijn van alles, toch?

Het eiland is een perfecte plek om met je voetjes omhoog door te brengen of juist het water op te zoeken voor een aantal van de meest indrukwekkende duiken ter wereld. Van honeymooners tot avonturiers: iedereen vindt Bonaire geweldig, met de adembenemende uitzichten, verschillende landschappen en een levendige lokale gemeenschap.

Grote kans dat je inmiddels in gedachten al onderweg bent naar de kristalheldere wateren, duiken van wereldklasse en knusse eilandvibes.

Top accomodaties op Bonaire:

Aparthotel Divi Flamingo Beach Resort

Appartement Caribbean Club

Hotel Harbour Village Beach Club

Appartement Buddy Dive Resort