Dit gebeurt er met je bagage als het op een vlucht zit zonder jou

Redactie - 2 april 2018

Dit gebeurt er met je bagage als het op een vlucht zit zonder jou

Redactie - 2 april 2018

Jaarlijks raken vliegvelden wereldwijd zo’n 23 miljoen stuks bagage kwijt. Wat gebeurt er met je bagage als het op een vlucht zit zonder jou? En wat kun je doen om te voorkomen dat jouw koffer er zonder jou vandoor gaat tijdens een fijne vliegvakantie?

Bagage kwijt - band‘We will continue to offload your luggage’

Mega-irritant, die ‘final calls‘ voor die trage mede-passagiers. Zit jij daar je kostbare vakantie-uren te verdoen terwijl ‘Mr Slak’ nog even z’n slag slaat bij de duty-free. Hoe zit het eigenlijk met dat dreigende zinnetje dat altijd volgt? Doen ze dat echt, die bagage ‘offloaden’? Bijna alle luchtvaartmaatschappijen zeggen van wel. Ze houden zich aan strikte veiligheidsregels en scannen dus niet voor niets jouw boarding pass als je instapt. Negen van de tien keer wordt je koffer er dus gewoon uitgegooid voordat het vliegtuig vertrekt.

Samen met je koffer je vlucht gemist? Op Schiphol is van alles te doen!

Bagage kwijt - bagagelabelBagage kwijt: verkeerde bestemming

Jij op je teenslippers op een ijskoud vliegveld in Gdansk, jouw koffer vol wolle truien op een zonnige bagageband in de Cariben… Het is zeldzaam, maar toch kan het gebeuren. Hoe? Meestal omdat die vriendelijke medewerker bij de incheckbalie iets te creatief is geweest met labelen. Of omdat jouw koffer eruit ziet als een wandelende souvenir vol bagagelabels. De les? Verwijder ALTIJD je oude reislabels. Het staat misschien gaaf, zo’n doorleefde backpack, maar echt soepeler gaat je vliegvakantie er niet van verlopen. Een verzameling kitscherige magneten of vingerhoedjes is óók leuk.

Bagage kwijt - vervoerBagage kwijt tijdens transfer

Volgens SITA, een bedrijf dat bagage-drop off systemen maakt, is de grootste boosdoener van verdwenen bagage de overstap. Terwijl jij een sprintje trekt naar je connecting flight, raakt je vertrouwde koffer soms verstrikt in ondergrondse tunnels en eindeloze bagagebanden. Voorkom problemen met je bagage tijdens een overstap door je connecting flight niet te krap en altijd met dezelfde maatschappij te boeken. Scheelt verwarring.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/vlucht-gemist-nu/”]

Bagage kwijt - koffer inpakkenMeer reistips

Zijn er nog meer dingen die je zelf kunt doen om te voorkomen dat jouw bagage kwijt raakt onderweg? Hoewel de meeste bagage verdwijnt door fouten van vliegtuigmaatschappijen zelf, kun je wel een handje helpen. Door op tijd te zijn voor je vlucht en geen vluchten met bizar krappe overstaptijden te boeken, bijvoorbeeld. Of door altijd even dat bagagebewijsje te checken als je ‘m krijgt bij de incheckbalie. Ook handig:

  • Neem je essentials mee in je handbagage. Check ook onze tips en trickts voor het reizen met handbagage.
  • Label je bagage en check altijd of je informatie up-to-date is.
  • Alles wat ook maar lijkt op een verboden of gevaarlijk item, kan ervoor zorgen dat je bagage vertraging oploopt en/of verdwijnt in de wondere wereld van de bagagebanden. Oftewel: denk 2x na voordat je dat gigantische waterpistool incheckt.
  • Ga voor zeker en koop een GPS bagage tracker. Ook al is je bagage kwijt aan de andere kant van de wereld, in ieder geval kun je dan kijken of het een mooi zonnig plekje heeft gevonden.

Bagage kwijt tijdens je vliegvakantie: deel je tips en ervaringen in de comments.