Veerle - 12 februari 2026
Turkije is hét land waar strand, cultuur en avontuur elkaar ontmoeten. Met uitgestrekte zandstranden, levendige steden en indrukwekkende natuur vind je er voor elke vakantieganger iets bijzonders. Of je nu wil relaxen of ontdekken: in de beste bestemmingen in Turkije kan het allemaal. We nemen je mee langs vijftien plekken die je vakantie onvergetelijk maken.
Side is één van die plekken waar historie en strand hand in hand gaan. Tussen de smalle straatjes vind je eeuwenoude tempels, een imposant amfitheater en sfeervolle pleintjes die je zo terug in de tijd brengen. Strijk neer op één van de brede zandstranden waar het water langzaam afloopt en kinderen veilig kunnen spelen. Langs de boulevard vind je gezellige tavernes en kleine winkels waar je lokale lekkernijen kunt proeven. Side voelt compact en sfeervol, ideaal voor gezinnen én stelletjes die cultuur, zon en ontspanning willen combineren.

"Geweldig hotel. Personeel super vriendelijk, ook bij de receptie. (...) Wij zijn nu voor de 2e keer 8 dagen geweest en het was heerlijk, ook omdat je tijdens het eten aan tafel bediend wordt." - vakantieganger
Bekijk hotelKusadasi is een levendige badplaats met een bruisende boulevard, gezellige winkels en een haven waar enorme cruiseschepen aanmeren. Overdag flaneer je langs de kust, drink je koffie met uitzicht op zee en shop je in talloze boetieks. Vanuit hier maak je moeiteloos een dagtrip naar de wereldberoemde ruĂŻnes van Efeze of een boottocht naar kleine, ongerepte eilandjes waar je kunt snorkelen en zonnen. âs Avonds komt de stad pas echt tot leven met sfeervolle restaurants, gezellige bars en een boulevard vol lichtjes. Kusadasi is daarmee perfect voor wie strand, stad en uitgaan wil combineren.

"We hebben een heerlijk verblijf gehad in Aqua Fantasy Aquapark Hotel en Spa. Medewerkers waren erg vriendelijk en gastvrij, deden allemaal hun best om het een ieder naar de zin te maken. Het hotel is heel schoon, qua eten is er voor ieder wat wils en met verschillende thema's." - Marieke
Bekijk hotelAlanya ligt aan een spectaculaire baai met een kasteel hoog op de rotsen dat je een panoramisch uitzicht geeft over stad en zee. Aan de voet van de heuvel vind je de beroemde Cleopatra-stranden. In het heldere water kun je heerlijk zwemmen of een watersport beoefenen. De grotten langs de kust, zoals de Damlatas-grot, zorgen voor een vleugje avontuur en verkoeling op warme dagen. In het centrum barst het van de winkels, markten en restaurants. ’s Avonds komt het stadje tot leven met gezellige terrassen. Alanya combineert zon, cultuur en actie in één compleet pakket.

"De ligging van het hotel is ideaal voor zowel toeristen als zakenreizigers. Belangrijke bezienswaardigheden en vervoersmogelijkheden zijn zeer dichtbij. Wat het verblijf echt bijzonder maakte, was de kwaliteit van de service. Het personeel was professioneel, attent en zorgde ervoor dat alles vlot verliep. Een zeer aangename ervaring die ik graag opnieuw zou beleven." - Albert
Bekijk hotelLara staat bekend om zijn lange, gouden stranden en indrukwekkende all-inclusive resorts die werkelijk alles hebben: zwembaden, waterglijbanen, spaâs en entertainment voor jong en oud. De sfeer is relaxed en luxe tegelijk, met brede boulevards en strandclubs waar je de hele dag kunt loungen. Dankzij de perfecte ligging ben je bovendien in een half uurtje in het oude centrum van Antalya voor een dosis cultuur en gezellige straatjes. Lara is daarmee één van beste bestemmingen in Turkije om ontspanning te combineren met cultuur.

"We hebben als gezin een erg leuke en mooie vakantie gehad. Door het mooie weer, op 1 a 2 dagen na, hebben we veel aan het zwembad en strand gelegen. De service is goed en het resort wordt netjes gehouden door het vele personeel en is erg vriendelijk. " - Koen
Bekijk hotelColakli is een gemoedelijke badplaats vlak bij Side met brede, zachte stranden en kindvriendelijke hotels waar je direct in de vakantiestemming komt. Het water loopt langzaam af in zee, waardoor kinderen veilig kunnen spelen en jij onbezorgd kunt relaxen. In het dorp zelf vind je een handvol gezellige restaurants en winkeltjes, terwijl je in de nabije omgeving makkelijk excursies boekt naar oude ruĂŻnes, watervallen of natuurgebieden. Colakli is daarmee een rustige uitvalsbasis met genoeg te doen in de buurt en een relaxte sfeer die meteen vakantie ademt.

"De tweede keer in dit complex is weer goed bevallen. Een dorp op zich, op een fantastische locatie. Zeker zijn 5 sterren waard. Met uitzondering van de douche, die is aan vervanging toe. De All-Inn formule is heel goed, prima eten en drinken." - Petra
Bekijk hotelBelek is de golfhoofdstad van Turkije, maar ook een paradijs voor strandgangers en natuurliefhebbers. De uitgestrekte zandstranden worden omringd door pijnbomen en luxe resorts die alles bieden: van spaâs en zwembaden tot kidsclubs en waterparken. Golfliefhebbers vinden hier perfect onderhouden banen, terwijl natuurliefhebbers kunnen wandelen langs rivieren en vogelrijke gebieden. Bovendien zit je dicht bij historische plekken zoals Perge en het beroemde amfitheater van Aspendos, waar je je even in de oudheid waant. Belek combineert moeiteloos sport, ontspanning en cultuur in een elegante setting.

"Geweldige vakantiehotel, met grote en schone zwembaden en het eten is zeer uitgebreid en heerlijk." - Akif
Bekijk hotelManavgat staat bekend om zijn indrukwekkende watervallen, waar het water breed en krachtig naar beneden klettert. Het is een geliefde plek voor een boottocht over de rivier of om een verfrissende duik te nemen in de omgeving. In het centrum bruist het van de traditionele markten, waar je door straatjes met kleurrijke kraampjes kunt slenteren. Hier proef je lokale specialiteiten, koop je kruiden, lederwaren en handgemaakte souvenirs. Vanuit Manavgat ben je bovendien binnen korte tijd bij de prachtige stranden van Side en Colakli, waar zon en zee op je wachten.

"Fijne vakantie gehad in dit hotel. Vind het geen 9,4 waard zoals huidige score. Hotel begint wat gedateerd te raken. Zwembad is fijn, wel veel bedjes dicht op elkaar. Eten is goed; ruime keuze en vers bereid. Uitgebreid en keuze voor iedereen! " - Stephanie
Bekijk hotelAvsallar heeft een kleinschalige, gezellige dorpskern waar je âs avonds langs winkeltjes en restaurants kunt flaneren. Het brede zandstrand loopt langzaam af in zee en is daardoor perfect voor gezinnen met jonge kinderen. De sfeer is ontspannen, met een mix van kleine hotels en grotere resorts. Dankzij de gunstige ligging kun je vanuit Avsallar eenvoudig een uitstap maken naar Alanya voor een dag vol winkelen, cultuur en levendigheid â om daarna weer terug te keren naar de rust van je vakantieplaats.

"Vikingen Infinity Resort is een prachtig hotel met heerlijk eten, geweldige faciliteiten en vriendelijk personeel. Het is schoon en afgewerkt volgens de hoogste normen. Het is perfect voor een ontspannen gezinsuitje en biedt veel waar voor je geld. We hebben genoten van elk moment van ons verblijf en komen zeker terug!" - Patrick
Bekijk hotelTitreyengol, genoemd naar het âtrillende meerâ dat zachtjes rimpelt in de wind, ligt in een prachtige natuurlijke omgeving. Omringd door pijnboombossen, wandel- en fietspaden en op korte afstand van de Middellandse Zee, is dit een paradijs voor wie houdt van rust en natuur. Veel resorts liggen direct aan het meer of vlak bij het strand en bieden uitgebreide faciliteiten. Je kunt hier relaxen aan het water, maar ook actief de groene omgeving ontdekken. Voor een vleugje cultuur ben je bovendien zo in het historische Side.

"Marvida Family Eco Hotel was voor ons een geweldige ervaring. Het hotel is zeer familievriendelijk en duidelijk milieubewust, wat wij enorm waarderen. De Guest Relations was ontzettend behulpzaam en warm, we voelden ons vanaf het eerste moment welkom." - Stephanie
Bekijk hotelKemer combineert het azuurblauwe water van de Middellandse Zee met de indrukwekkende bergen van het Taurusgebergte. De omgeving is ideaal voor natuurliefhebbers: je kunt er wandelen door dichte dennenbossen, mountainbiken of zelfs met een kabelbaan naar de top van de Tahtali Dagi voor een panoramisch uitzicht. Aan de kust wachten kiezelstranden, gezellige jachthavens en boottochten naar verborgen baaien en grotten. âs Avonds is de boulevard van Kemer levendig, met restaurants, bars en winkeltjes.

"Dit hotel is een aanrader voor een onvergetelijke vakantie, vriendelijk personeel lekker eten en goeie animatie." - Tom
Bekijk hotelKonakli is een charmante badplaats die een rustig alternatief biedt voor het drukkere Alanya. De sfeer is gemoedelijk en authentiek, met een lange kustlijn en een gezellige wekelijkse markt waar je lokale producten kunt inslaan. Hier vind je een breed aanbod aan hotels, van kleinschalige accommodaties tot luxe resorts. Dankzij de ligging op slechts twintig minuten van Alanya kun je makkelijk cultuur, uitgaan en strand combineren.

"Prijs kwaliteit zeer goed. Super vriendelijk en behulpzaam personeel. Eten was goed mooie groot zwembad en kamers zeer schoon. In de omgeving winkeltjes. Wij vonden alleen het eten op het strand wat minder en liepen dan ook terug naar het hotel om daar te lunchen." - Mike
Bekijk hotelOkurcalar ligt strategisch tussen Alanya en Side in en is daarmee een ideale uitvalsbasis om de beste bestemmingen in Turkije te ontdekken. De badplaats zelf heeft een rustige uitstraling en is vooral bekend om zijn all-inclusive resorts. Het strand bestaat uit een mix van zand en kiezels en biedt volop mogelijkheden om te zonnen of watersporten te beoefenen. Ook leuk: vanuit Okurcalar kun je boottochten maken langs de kust of excursies ondernemen naar de historische ruĂŻnes in de regio.

"Mooi en schoon resort. Hele mooie tuin en wandelpaden. Alles is erg schoon en zeer vriendelijk personeel. Altijd een ligbed beschikbaar en leuke animatie. Het is een kiezelstrand dus waterschoentjes nodig. Maar hierdoor is de zee helder en blauw met een mooie zonsondergang. Buiten het resort is weinig te doen. Wij hadden dit ook niet nodig omdat er bij het resort genoeg was te doen." - Helma
Bekijk hotelAltinkum betekent letterlijk âgouden zandâ en dat is precies wat je hier vindt. Het brede, zachte strand loopt langzaam af in de zee, waardoor het ideaal is voor gezinnen met kinderen of voor stellen die op zoek zijn naar een rustige vakantie. De sfeer is laid-back en gemoedelijk, met genoeg restaurants en cafĂ©s om lekker te eten zonder dat het te druk wordt. In de omgeving kun je mooie wandelingen maken of gewoon genieten van zon, zee en rust.

"Mijn vakantie in Anda Didim Hotel was werkelijk een droom die uitkwam. Vanaf het moment dat ik aankwam voelde ik me welkom â het personeel was vriendelijk, het eten heerlijk en de sfeer overal warm en ontspannen. Maar wat mijn verblijf echt bijzonder maakte, was het animatieteam." - Jan
Bekijk hotelMarmaris ligt in een schilderachtige baai, omringd door groene bergen en helderblauw water. Je kunt er heerlijk varen naar kleine eilandjes en afgelegen stranden, of een jeeptocht maken door het achterland vol bossen en rivieren. In het oude centrum vind je smalle straatjes, gezellige bazaars en een charmante haven. De lange boulevard met restaurants en bars maakt Marmaris ook âs avonds levendig en sfeervol. Het is één van de beste bestemmingen in Turkije als je houdt van een combinatie van natuur, gezelligheid en excursiemogelijkheden.

"Wat een fantastisch hotel lekker eten verzorgde kamers mooie shows maar vooral het animatieteam is fantastisch wat een plezier hebben we met hun gehad kortom een hotel meer dan de moeite waard en ook nog eens dolfijnen die voor het hotel zwemmen." - Paul
Bekijk hotelAntalya is dĂ© plek waar stad, strand en cultuur samenkomen. Het historische centrum Kaleici is een doolhof van smalle straatjes, kleurrijke huizen, oude stadsmuren en een schilderachtige haven. Net buiten de stad vind je indrukwekkende watervallen zoals DĂŒden en Kursunlu, ideaal voor een dagje natuur. Aan de kust wachten lange stranden en luxe resorts, waardoor je sightseeing moeiteloos combineert met ontspannen. Met musea, bazaars, een bruisend nachtleven Ă©n natuur om de hoek laat Antalya zien waarom dit één van de populairste en veelzijdigste bestemmingen van Turkije is.

"Wat een super vriendelijk personeel! De locatie was ook geweldig, dicht bij het centrum (5 minuten lopen) maar net uit de drukte dus 's avonds geen last. All inclusief is aan te raden, eten was gevarieerd en vers. We hebben een hammam geboekt met massage, was erg goed geregeld. Bij aankomst krijg je een pasje voor handdoeken die je bij het zwembad op kan halen, als je ze terug brengt krijg je je pasje terug waardoor je geen badhanddoeken mee hoeft te nemen en elke keer weer schone krijgt. Ik kom hier zeker nog een keer terug!" - Shannon
Bekijk hotelVan bruisende badplaatsen tot rustige natuurplekken: Turkije heeft het allemaal. En eerlijk is eerlijk: met de prachtige stranden, de rijke cultuur en het heerlijke eten zit je eigenlijk overal goed. Wil je rustig ontdekken wat bij jou past? Bekijk dan alle vakanties naar Turkije. Lees ook wat andere gasten van de hotels vinden en vind zo het ideale verblijf voor jouw volgende vakantie in één van de beste bestemmingen in Turkije!

Heb je een favoriete bestemming in Turkije gevonden? Via Zoover boek je snel en gemakkelijk jouw vakantie naar Turkije. Zo is jouw volgende zonvakantie binnen een paar klikken geregeld!
Bekijk alle vakanties naar Turkije