Top tien mooiste stranden van Italië

Redactie - 15 juni 2018

Top tien mooiste stranden van Italië

Redactie - 15 juni 2018

Bij Italië denk je misschien eerst aan oude steden, groene heuvels en natuurlijk die lekkere pasta’s, maar ook op het gebied van stranden heeft dit geweldige land heel wat te bieden. Kijk zelf maar: dit zijn de tien mooiste stranden van Italië.

Procchio Elba

10. Procchio op Elba

Op de Italiaanse eilanden zit je goed als het om mooie stranden gaat. Het eiland Elba heeft bijvoorbeeld schitterende stranden. Kijk maar naar Procchio! Dit mooie zandstrand is gelegen in een prachtige baai, de zee blijft lang ondiep en is daardoor ook prima geschikt voor een dagje strand met kinderen.

9. Liscia Ruja op Sardinië

Ben je op Sardinië, dan mag je Liscia Ruja zeker niet missen. Wit strand, een helderblauwe zee en een prachtig uitzicht op de baai: echt een droomplek. Op zoek naar een fijn hotel aan zee? Kijk dan eens naar Hotel Costa dei Fiori, dat jullie maar liefst een 9 geven.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/eilandhoppen-italie-hier-moet-naartoe/”]

San Vito Lo Capo Sicilië

8. Mooiste stranden van Italië: San Vito Lo Capo, Sicilië

Weer zo’n schitterend Italiaans eiland: Sicilië. Ook hier barst het van de geweldige stranden en een van de toppers is het strand bij de fijne badplaats San Vito Lo Capo. Het lijkt wel een eiland in de Caribbean, compleet met wit zand, palmbomen en knalblauw, kraakhelder water. Hier wil je de hele dag niet meer weg. Wil je kamperen op Sicilië? Dan is Camping El Bahira een prima keus, want deze camping ligt direct aan het strand.

7. Mattinatella-strand in Puglia

Het strand van Mattinatella ligt op het schiereiland Gargano in de prachtige provincie Puglia. Eigenlijk heb je hier twee stranden, die van elkaar gescheiden worden door een enorme rots. Je hebt niet alleen een prachtig strand en kraakhelder zeewater, maar ook een mooie omgeving met witte kliffen en groene heuvels vol olijfbomen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/5x-de-beste-vakantiehuizen-in-italie/”]

6. Chiaia di Luna op het eiland Ponza

Voor de kust van Lazio ligt het eiland Ponza. En hier ga je naartoe voor een topstrand in Italië: Chiaia di Luna. Je wandelt naar het strand door een oude Romeinse tunnel en die wandeling wordt beloond met een gouden zandstrand en een prachtige zee. Een heel bijzonder plekje.

Spiaggia di Sirolo Italië

5. Sirolo in Le Marche

De Adriatische kust is bezaaid met mooie stranden. Een aanrader zijn de stranden rond het plaatsje Sirolo. De prachtig gevormde baai van Spiaggia Urbani, gelegen onder Sirolo, is bijvoorbeeld geweldig. Niet alleen vanwege de mooie locatie, maar ook vanwege de gezellige sfeer.

4. Spiaggia di Vendicari, Sicilië

Nog even terug naar Sicilië, want dit eiland heeft bijna teveel mooie stranden om uit te kiezen. Ben je dol op gouden zandstranden, ga dan naar het Vendicara Nature Reserve, waar je het strand Spiaggia di Vendicari vindt. Weg van de drukte, omringd door zandduinen en lekker rustig: een paradijs.

Polignano strand Italië

3. Polignano a Mare aan de Adriatische Zee

In de hak van de Italiaanse laars ligt het middeleeuwse stadje Polignano a Mare. Het stadje is gebouwd op steile kliffen en langs een ruige kust. Hier vind je dan ook prachtige baaien, grotten en mooie stranden. Tussen twee rotswanden onder Polignano a Mare ligt een smalle inham met een mooi kiezelstrand, Bandiera Blue. Een prachtige plek voor een dagje zonnen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/op-eiland-elba-vind-beste-italie/”]

2. Due Sorelle in Numana

Aan de Rivièra del Conero ligt het ongerepte witte kiezelstrand Due Sorelle. Makkelijk te bereiken is het niet: alleen geoefende wandelaars kunnen er te voet naartoe. Anders is het makkelijker om een boot of kajak te huren. Due Sorelle is vernoemd naar de twee witte krijtrotsen die uit het blauwe zeewater omhoog rijzen. Een prachtige plek, maar neem wel iets te eten of te drinken mee. Voorzieningen zijn er niet op dit rustige strandje.

Erchie Italië

1. Het strand van Erchie aan de Amalfikust in Campania

Veel mooier dan de Amalfikust wordt het niet en hier vind je dan ook de meest pittoreske baaien. Het strand van Erchie tussen Salerno en Amalfi is bijvoorbeeld schitterend. Aan beide kanten van het strand staan oude uitkijktorens, het water is helder en er zijn wat lokale visrestaurantjes voor de lunch.

Ken jij een strand dat eigenlijk ook in de top tien van mooiste stranden in Italië thuishoort? Laat het ons weten via de comments of via Facebook!